NRK Meny
Normal

Holm hevder hun ikke legger opp på grunn av Brækhus

– Dette er min egen reise, sier Holly Holm om hvorfor hun trekker seg som bokser uten å ha møtt Cecilia Brækhus.

Holly Holm slutter med boksing for å satse på MMA og ser ikke på en kamp mot Cecilia Brækhus på noe som ville definert karrieren hennes.

VIDEO: Holly Holm under pressekonferansen i Albuquerque der hun annonserte at hun legger opp som bokser.

– Jeg har ikke noe imot Cecilia. Jeg ønsker henne all mulig suksess.

– Men det at jeg ikke bokser mot henne, definerer ikke på noen måte min karriere. Det er ikke hun verdt, sa Holly Holm under en pressekonferanse i Albuquerque.

Se hele pressekonferansen i bunnen av artikkel!

Holly Holm

Holly Holm gir Lenny Fresquez en klem etter å ha lagt opp som bokser.

Foto: Will Fox

Det var tirsdag ettermiddag (norsk tid) det ble klart at amerikanske Holly Holm legger opp som bokser for å satse på kampsporten MMA.

Dermed må norske Cecilia Brækhus se langt etter en kamp mot Holm. Noe som har vært et mål for den norske bokseren i lang tid.

– Min egen reise

Brækhus selv var svært skuffet over nyheten i går, og det blir også spekulert i om amerikaneren legger opp fordi hun ikke tør å møte sin antatt sterkere motstander.

– Jeg vet at det har vært mye snakk om det. Men hva sier det om alle de andre kvinnene jeg har slåss mot, sier Holly Holm, som også sa at hun trodde Brækhus ville være på topp en stund.

– Jeg ønsker henne lykke til, og jeg tror hun vil ha suksess i de neste årene.

– Men dette er min egen reise. Hver eneste kamp har hjulpet meg til å tro på meg selv, sier bokseren, som avslutter boksekarrieren 11. mai med en tittelkamp mot Mary McGee.

Saken fortsetter under bildet

Holly Holm

Holm virket preget over avgjørelsen om å legge opp under pressekonferansen.

Foto: Will Fox

– Trenger ikke noen

Etter Brækhus' kamp mot Mia St. John i Danmark blusset det opp til full krangel mellom Brækhus-leiren og Holms frittalende promotør Lenny Fresquez.

Nå benytter han anledningen til å komme med nok et sleivspark mot den norske leiren.

– Når det gjelder Cecilia, så trenger ikke Holly noen! Historien om Holly Holm fortsetter. Hun er på toppen av sin karriere og vi støtter hennes historiske avgjørelse, uttaler han.

Brenner for kampsport

Nå ønsker Holly Holm å konsentrere seg helt og holdent om MMA.

Holm debuterte i kampsporten i 2011. Den amerikanske utøveren har drevet med boksing og MMA parallelt de siste årene.

– Nå må jeg innrømme at jeg føler mer for MMA enn for boksingen, og derfor er det på tide å gi seg. Det er det jeg brenner for nå, forteller hun.

– Jeg har hatt en fantastisk karriere, og jeg har aldri gått av veien for å ta en utfordring. Ingen kan beskylde meg for å være en papirmester, sier eks-bokseren.

Holly Holm forklarer hvorfor hun velger å ikke møte Cecilia Brækhus og heller satse på MMA.

VIDEO: Se hele Holly Holms pressekonferanse her.


Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal