Hopp til innhold

Cecilia Brækhus tapte for første gang i karrieren – hinter om å legge opp

Proffbokseren Cecilia Brækhus (38) ble rystet av Jessica McCaskill i Tulsa i Oklahoma og må gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et knepent poengtap.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TAPET KOM TIL SLUTT: Etter å ha gått ubeseiret gjennom 36 kamper som proffbokser, måtte Cecilia Brækhus gi tapt for 35 år gamle Jessica McCaskill i Oklahoma natt til søndag norsk tid.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB Scanpix

Brækhus hadde muligheten til å skrive historie ved å bli den første bokseren noensinne som forsvarer en VM-tittel 26 ganger. I stedet ble det alt annet enn en festkveld i Tulsa lørdag.

I hennes 37. proffkamp – over 13 år etter den første – skulle det første tapet komme. Den norske boksedronningen fikk tøffere motstand enn på lenge og ble detronisert av den tre år yngre McCaskill.

– Om dette var min siste kamp, kan jeg forlate kvinneboksingen og bare si «jeg var en del av dette». Jeg bidro til å ta kvinneboksing til dette nivået, sa Brækhus til strømmetjenesten DAZN etter kampen.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

HER ER DET OVER: Dommeren reiser McCaskills høyre arm. Bærkhus har tapt for første gang i karrieren.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Dommerstemmene til slutt viste 95-95, 97-93, 97-94 i favør McCaskill etter en meget jevn og spennende boksekamp i den amerikanske delstaten Oklahoma. Dermed var det ikke en enstemmig dommertrio, men like fullt et sviende nederlag for Brækhus.

– Dette er for den hjemløse 4.-klassingen Jessica. Dette er for den lille jenta som bare ikke brydde seg om hva folk syntes om henne og lærte å elske seg selv, selv om hun var skikkelig rar, sa en overlykkelig McCaskill.

Aggressiv

Den 35 år gamle tittelutfordreren gikk respektløst til verks og hamret løs mot den norske verdensmesteren fra første runde. Så offensiv var hun at Brækhus slet med å komme i gang med sin egen boksing.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TØFT: Brækhus slet med å komme i gang med boksingen sin mot aggressive McCaskill.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Den regjerende verdensmesteren var langt fra like elegant som vi er vant med å se henne, og hun så noe tung ut mot den lille og kvikke McCaskill. Av de første fire rundene var amerikaneren klart best i to av dem.

Brækhus hevet seg noe mot slutten av oppgjøret, men i etterkant er det lett å fastslå at seiersmaskinen fra Bergen våknet for sent. Brækhus varslet selv knallform før duellen mot McCaskill, men motstanderen så mer aggressiv og bedre forberedt ut.

Dermed er også amerikaneren ny verdensmester i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Stopp?

Etter tapet blir det enormt spennende å se hva som skjer videre med karrieren til Brækhus. Kampen mot McCaskill kan ha vært punktum, og hun er nå en mye mindre attraktiv motstander for en bokser som Katie Taylor og andre stjerner.

Brækhus' og Taylors promotor, Eddie Hearn, har tidligere varslet at det ligger an til et stormøte mellom de to bokserne. Nå ser det imidlertid ut til at det er McCaskills tur til å skinne på den store scenen.

I intervjuet med DAZN etter kampen hintet Brækhus om at nok kan være nok etter en lang og suksessrik proffkarriere.

– Jeg har brukt en hel karriere på å samle disse beltene, så jeg kan bare si at hun må ta godt vare på dem, og det vet jeg hun vil gjøre.

Da DAZNs journalist spør om sannsynligheten for at vi får se en omkamp eller om i det hele tatt Brækhus vil bokse igjen, svarer hun:

– Vel, jeg har gjort så mye. Jeg savner vennene mine og familien min. Kvinneboksing står veldig sterkt akkurat nå, og de kommer til å klare seg fint uten meg.

Brækhus har riktignok skrevet en kontrakt med Hearns selskap Matchroom Boxing som gjelder for tre kamper. Nå har hun gått to av dem. Sist slo hun argentineren Victoria Bustos på poeng i Monaco. Det kan ha vært hennes siste seier.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TOK ALLE BELTENE: Jessica McCaskill tok alle Brækhus' fem VM-belter.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

I sosiale medier hylles Brækhus for sin opptreden og sitt intervju etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Samtidig er mange kritiske til at dommerne tildelte McCaskill seieren på grunn av statistikken fra kampen:

Brækhus traff på 85 av sine 269 slag, mens den nye verdensmesteren bare traff på 84 av 499 slag.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste