Hopp til innhold

Cecilia Brækhus tapte for første gang i karrieren – hinter om å legge opp

Proffbokseren Cecilia Brækhus (38) ble rystet av Jessica McCaskill i Tulsa i Oklahoma og må gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et knepent poengtap.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TAPET KOM TIL SLUTT: Etter å ha gått ubeseiret gjennom 36 kamper som proffbokser, måtte Cecilia Brækhus gi tapt for 35 år gamle Jessica McCaskill i Oklahoma natt til søndag norsk tid.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB Scanpix

Brækhus hadde muligheten til å skrive historie ved å bli den første bokseren noensinne som forsvarer en VM-tittel 26 ganger. I stedet ble det alt annet enn en festkveld i Tulsa lørdag.

I hennes 37. proffkamp – over 13 år etter den første – skulle det første tapet komme. Den norske boksedronningen fikk tøffere motstand enn på lenge og ble detronisert av den tre år yngre McCaskill.

– Om dette var min siste kamp, kan jeg forlate kvinneboksingen og bare si «jeg var en del av dette». Jeg bidro til å ta kvinneboksing til dette nivået, sa Brækhus til strømmetjenesten DAZN etter kampen.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

HER ER DET OVER: Dommeren reiser McCaskills høyre arm. Bærkhus har tapt for første gang i karrieren.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Dommerstemmene til slutt viste 95-95, 97-93, 97-94 i favør McCaskill etter en meget jevn og spennende boksekamp i den amerikanske delstaten Oklahoma. Dermed var det ikke en enstemmig dommertrio, men like fullt et sviende nederlag for Brækhus.

– Dette er for den hjemløse 4.-klassingen Jessica. Dette er for den lille jenta som bare ikke brydde seg om hva folk syntes om henne og lærte å elske seg selv, selv om hun var skikkelig rar, sa en overlykkelig McCaskill.

Aggressiv

Den 35 år gamle tittelutfordreren gikk respektløst til verks og hamret løs mot den norske verdensmesteren fra første runde. Så offensiv var hun at Brækhus slet med å komme i gang med sin egen boksing.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TØFT: Brækhus slet med å komme i gang med boksingen sin mot aggressive McCaskill.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Den regjerende verdensmesteren var langt fra like elegant som vi er vant med å se henne, og hun så noe tung ut mot den lille og kvikke McCaskill. Av de første fire rundene var amerikaneren klart best i to av dem.

Brækhus hevet seg noe mot slutten av oppgjøret, men i etterkant er det lett å fastslå at seiersmaskinen fra Bergen våknet for sent. Brækhus varslet selv knallform før duellen mot McCaskill, men motstanderen så mer aggressiv og bedre forberedt ut.

Dermed er også amerikaneren ny verdensmester i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Stopp?

Etter tapet blir det enormt spennende å se hva som skjer videre med karrieren til Brækhus. Kampen mot McCaskill kan ha vært punktum, og hun er nå en mye mindre attraktiv motstander for en bokser som Katie Taylor og andre stjerner.

Brækhus' og Taylors promotor, Eddie Hearn, har tidligere varslet at det ligger an til et stormøte mellom de to bokserne. Nå ser det imidlertid ut til at det er McCaskills tur til å skinne på den store scenen.

I intervjuet med DAZN etter kampen hintet Brækhus om at nok kan være nok etter en lang og suksessrik proffkarriere.

– Jeg har brukt en hel karriere på å samle disse beltene, så jeg kan bare si at hun må ta godt vare på dem, og det vet jeg hun vil gjøre.

Da DAZNs journalist spør om sannsynligheten for at vi får se en omkamp eller om i det hele tatt Brækhus vil bokse igjen, svarer hun:

– Vel, jeg har gjort så mye. Jeg savner vennene mine og familien min. Kvinneboksing står veldig sterkt akkurat nå, og de kommer til å klare seg fint uten meg.

Brækhus har riktignok skrevet en kontrakt med Hearns selskap Matchroom Boxing som gjelder for tre kamper. Nå har hun gått to av dem. Sist slo hun argentineren Victoria Bustos på poeng i Monaco. Det kan ha vært hennes siste seier.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TOK ALLE BELTENE: Jessica McCaskill tok alle Brækhus' fem VM-belter.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

I sosiale medier hylles Brækhus for sin opptreden og sitt intervju etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Samtidig er mange kritiske til at dommerne tildelte McCaskill seieren på grunn av statistikken fra kampen:

Brækhus traff på 85 av sine 269 slag, mens den nye verdensmesteren bare traff på 84 av 499 slag.

Siste nytt

 • Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Arrangørene bak utforløypa i Beaver Creek får tøff medfart av både FIS-topp Markus Waldner og den østerrikske fartstreneren Sepp Brunner.

  Kritikken kommer som følge av at FIS' farsdirektør Hannes Trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa.

  – Trinkl fortalte meg at Beaver Creek kom til å bli veldig tøft, sier Marco Odermatts trener Helmut Krug til Blick.

  Men til både Waldner, Brunner og Krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld.

  – Under disse forholdene er denne løypa altfor lett. Selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. Og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier Brunner.

  Østerrikeren får støtte av FIS' renndirektør Markus Waldner:

  – I en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest på den første treningsøkta. Ifølge Krug har Atomic-løperne, og Kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret.

  – Hvis forholdene holder seg slik, vil Kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener Helmut Krug.

  Det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. Helgen avsluttes med super-G søndag.

  (NTB)

  Aleksander Aamodt Kilde hopper under trening i Beaver Creek tirsdag.
  Foto: AP
 • J19-jentene tapte første EM-kvalifiseringskamp

  Det norske J19-landslaget i fotball fikk en tøff start på sin EM-kvalifisering i Finland. Vertene vant den første kampen 1-0.

  De norske spillerne hadde mye av banespillet, men manglet det lille ekstra på siste halvdel. Det ble skapt en del sjanser, men målet uteble

  Lena Tyriberget trener det norske J19-landslaget.

  Finland tok ledelsen ved Milja Kiviranta etter en drøy halvtime av kampen.

  De norske jentene ga aldri opp håpet om poeng, men gikk av banen uten. Det ble ikke bedre av at Nora Blindheim Nøss pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist i sluttminuttene.

  Norge har igjen Tyskland lørdag og Israel tirsdag i den innledende EM-kvalifiseringen. Laget som ender sist i puljen, rykker ned til B-nivået, mens de øvrige går videre til den avgjørende kvalifiseringen.

  (NTB)

  Portrett av Arna-Bjørnar spiller nr. 21 Nora Blindheim Nøss.
  Foto: NTB
 • Klopp bekrefter: Alisson og Jota ute i flere uker

  Liverpools keeper Alisson Becker og angrepsspiller Diogo Jota er begge satt ut av spill og mister flere kamper.

  Det bekreftet Liverpool-manager Jürgen Klopp på onsdagens pressekonferanse.

  – Begge er ute. Med Alisson er det litt mindre alvorlig, så vi må se – ikke dag for dag, han vil ikke spille i morgen, heller ikke på søndag, og sannsynligvis ikke uken etter, sa Klopp.

  – Diogo vil ta litt lengre tid, vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid, men det er litt mer alvorlig. Vi må se, fortsatte han.

  Liverpool-duoen skadet seg i 1-1-kampen borte mot Manchester City sist helg.

  Torsdag kveld tar Liverpool imot Lask på hjemmebane i Europaligaen, før Fulham gjester Anfield søndag. Deretter skal laget opp mot Sheffield United (b), Crystal Palace (b) og Union Saint-Gilloise (b).

  Søndag 17. desember er det duket for storkamp når Manchester United kommer til Anfield.

  (NTB)

  Liverpool-keeper Alisson.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal