Cecilia Brækhus tapte for første gang i karrieren – hinter om å legge opp

Proffbokseren Cecilia Brækhus (38) ble rystet av Jessica McCaskill i Tulsa i Oklahoma og må gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et knepent poengtap.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TAPET KOM TIL SLUTT: Etter å ha gått ubeseiret gjennom 36 kamper som proffbokser, måtte Cecilia Brækhus gi tapt for 35 år gamle Jessica McCaskill i Oklahoma natt til søndag norsk tid.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB Scanpix

Brækhus hadde muligheten til å skrive historie ved å bli den første bokseren noensinne som forsvarer en VM-tittel 26 ganger. I stedet ble det alt annet enn en festkveld i Tulsa lørdag.

I hennes 37. proffkamp – over 13 år etter den første – skulle det første tapet komme. Den norske boksedronningen fikk tøffere motstand enn på lenge og ble detronisert av den tre år yngre McCaskill.

– Om dette var min siste kamp, kan jeg forlate kvinneboksingen og bare si «jeg var en del av dette». Jeg bidro til å ta kvinneboksing til dette nivået, sa Brækhus til strømmetjenesten DAZN etter kampen.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

HER ER DET OVER: Dommeren reiser McCaskills høyre arm. Bærkhus har tapt for første gang i karrieren.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Dommerstemmene til slutt viste 95-95, 97-93, 97-94 i favør McCaskill etter en meget jevn og spennende boksekamp i den amerikanske delstaten Oklahoma. Dermed var det ikke en enstemmig dommertrio, men like fullt et sviende nederlag for Brækhus.

– Dette er for den hjemløse 4.-klassingen Jessica. Dette er for den lille jenta som bare ikke brydde seg om hva folk syntes om henne og lærte å elske seg selv, selv om hun var skikkelig rar, sa en overlykkelig McCaskill.

Aggressiv

Den 35 år gamle tittelutfordreren gikk respektløst til verks og hamret løs mot den norske verdensmesteren fra første runde. Så offensiv var hun at Brækhus slet med å komme i gang med sin egen boksing.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TØFT: Brækhus slet med å komme i gang med boksingen sin mot aggressive McCaskill.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

Den regjerende verdensmesteren var langt fra like elegant som vi er vant med å se henne, og hun så noe tung ut mot den lille og kvikke McCaskill. Av de første fire rundene var amerikaneren klart best i to av dem.

Brækhus hevet seg noe mot slutten av oppgjøret, men i etterkant er det lett å fastslå at seiersmaskinen fra Bergen våknet for sent. Brækhus varslet selv knallform før duellen mot McCaskill, men motstanderen så mer aggressiv og bedre forberedt ut.

Dermed er også amerikaneren ny verdensmester i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Stopp?

Etter tapet blir det enormt spennende å se hva som skjer videre med karrieren til Brækhus. Kampen mot McCaskill kan ha vært punktum, og hun er nå en mye mindre attraktiv motstander for en bokser som Katie Taylor og andre stjerner.

Brækhus' og Taylors promotor, Eddie Hearn, har tidligere varslet at det ligger an til et stormøte mellom de to bokserne. Nå ser det imidlertid ut til at det er McCaskills tur til å skinne på den store scenen.

I intervjuet med DAZN etter kampen hintet Brækhus om at nok kan være nok etter en lang og suksessrik proffkarriere.

– Jeg har brukt en hel karriere på å samle disse beltene, så jeg kan bare si at hun må ta godt vare på dem, og det vet jeg hun vil gjøre.

Da DAZNs journalist spør om sannsynligheten for at vi får se en omkamp eller om i det hele tatt Brækhus vil bokse igjen, svarer hun:

– Vel, jeg har gjort så mye. Jeg savner vennene mine og familien min. Kvinneboksing står veldig sterkt akkurat nå, og de kommer til å klare seg fint uten meg.

Brækhus har riktignok skrevet en kontrakt med Hearns selskap Matchroom Boxing som gjelder for tre kamper. Nå har hun gått to av dem. Sist slo hun argentineren Victoria Bustos på poeng i Monaco. Det kan ha vært hennes siste seier.

Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill

TOK ALLE BELTENE: Jessica McCaskill tok alle Brækhus' fem VM-belter.

Foto: Ed Mulholland / Matchroom / NTB scanpix

I sosiale medier hylles Brækhus for sin opptreden og sitt intervju etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Samtidig er mange kritiske til at dommerne tildelte McCaskill seieren på grunn av statistikken fra kampen:

Brækhus traff på 85 av sine 269 slag, mens den nye verdensmesteren bare traff på 84 av 499 slag.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Real Madrid reddet uavgjort

  Real Madrid så ut til å gå mot sitt andre strake tap og få en verst tenkelig start på mesterligaens gruppespill.

  To sene scoringer av Karim Benzema og Casemiro tre minutter på overtid reddet ett poeng for spanjolene. Marcus Thuram scoret begge målene for Borussia Mönchengladbach.

  Casemiro
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Jota scoret Liverpool-mål 10 000

  Uten angrepstriooen Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah brukte Liverpool tid på å bryte ned FC Midtjylland.

  Etter en svak første omgang var det Diogo Jota som scoret kampens første mål ti minutter ut i andre omgang. Det var Liverpools mål nummer 10 000 i alle turneringer.

  Anders Dreyer hadde kjempesjanser både tidlig og sent i kampen, men fikk ikke ballen i mål. I stedet satte innbytter Salah inn kampens andre mål på straffe.

  Jota
  Foto: Michael Regan / AP
 • Haugesund vant Rogalandskampen

  Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

  Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha testet positivt for koronaviruset.

  Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

  Eliteserien 2020: Viking - Haugesund
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal