Hopp til innhold

Full splittelse mellom Holm og Brækhus: – De kommer aldri til å møtes i ringen

Det brygger opp til full ordkrig mellom Cecilia Brækhus' og Holly Holms promotorer i kjølvannet av helgens boksekamp i Danmark. De to promotorene sier nå at det etterlengtede mestermøtet aldri vil finne sted.

Holm og Brækhus

Et møte mellom Holly Holm (t. v) og Cecilia Brækhus (t. h) skal ifølge Holms promotor Lenny Fresquez ha vært avtalt å finne sted 13. april i år – samme kveld som Brækhus møtte St- John. Dette er en påstand Brækhus promotor fnyser av.

Foto: Pat Vasquez-Cunningham/Heiko Jurge / Zuma Press/NTB Scanpix

Jeg sier ikke at det ikke er lite sannsynlig. Jeg forteller at det aldri vil skje, sier Holly Holms promotor Lenny Fresquez til NRK.no på telefon fra USA.

Promotoren snakker om en mulig storkamp mellom Holly Holm og norske Cecilia Brækhus - en boksekamp som bokseentusiaster verden rundt har ventet skulle skje.

Cecilia Brækhus

AVLYSER STORKAMPEN: Cecilia Brækhus vil aldri få møte nemesis og erkerival Holly Holm i bokseringen, skal vi tro promotoren hennes.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Overfor NRK.no forteller imidlertid de to promotorene at forhandlingene har brutt fullstendig sammen, og blåser ut sin frustrasjon mot hverandre.

Full isfront: – De spiller skitne spill

Den amerikanske promotoren bruker svært krasse ord når han blir spurt om forholdet hans til norske Cecilia Brækhus og hennes promotor-team.

– Jeg er ferdig med dem. Jeg har brukt nok tid på å forhandle med dem. De spiller skitne spill, og det orker jeg ikke lenger. Jeg har bedre ting å bruke tiden min på, sier Fresquez.

Promotoren omtaler helgens Brækhus-kamp, der den norske jenta tok en suveren seier etter bare tre runder mot 45 år gamle Mia St. John, som «komplett svindel».

– Det var en helt verdiløs kamp. Jeg gadd ikke å se den en gang. Det var komplett svindel, de lurte både tilskuere og media. De burde skamme seg over å arrangere en kamp mot en pensjonert gammel dame, raser Fresquez.

Brækhus-promotor: – Han er en idiot

Brækhus-promotor Nisse Sauerland fortalte lørdag kveld, på pressekonferansen etter Brækhus-kampen, at han jobbet på spreng for å få til en avtale med Fresquez og Holly Holm.

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Brækhus-promotor Nisse Sauerland ble rasende da han fikk høre uttalelsene til Holly Holms promotor mandag kveld.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Når den tyske promotoren blir informert om uttalelsene til Fresquez, er tonen en helt annen:

– Jeg er så lei av ham. Han er en idiot. I mer enn to år har jeg forsøkt å få til en kamp mellom Holly og Cecilia, og jeg har tilbudt dem et sekssifret beløp for å få det til å skje. Nå orker jeg ikke mer. Jeg er ferdig med ham, raser Sauerland til NRK.no på telefon fra London sent mandag kveld.

Hevder de hadde en avtale

Den amerikanske promotoren har imidlertid mer krutt på lager.

Fresquez hevder at det på et tidligere tidspunkt lå en avtale klar på at Holm og Brækhus faktisk skulle møtes - og at stormøtet skulle skje sist lørdag, den 13. april.

Amerikaneren hevder at avtalen brøt sammen da den norske proffbokseren valgte å møte Mia St. John i stedet.

– De (Brækhus-teamet journ.anm.) jobbet med to avtaler samtidig. I februar ble vi enige om en kamp mellom Holm og Brækhus, men like etterpå skulle Brækhus plutselig møte St. John istedenfor, forklarer Fresquez, og fortsetter:

– Fullstendig tullprat

– De har kastet bort nok av vår tid. Vi skal ikke gå den samme veien igjen, der de trekker seg ut i tolvte time. Jeg gjør ikke forretninger med mennesker som spiller slike spill, sier han.

Sauerland blir både oppgitt og frustrert når han får høre Fresquez' historie:

– Det er fullstendig tullprat. Vet du hva, jeg orker ikke å prate mer om han, sier Sauerland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nisse Sauerland og Cecilia Brækhus

Tyske Nisse Sauerland har vært Cecilia Brækhus sin promotor siden 2008. Tyskeren hevder Holms promotor farer med løgner når han hevder at Brækhus og Holm hadde en avtale om å møtes i ringen allerede i februar.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Holly er et mye større navn

Brækhus har lenge vært klart på at hun ønsker å møte Holm i bokseringen. Hun har fått støtte av flere av sine supportere, blant annet på Holms Facebook-side.

Men Fresquez vil ikke være med på at dette er en kamp boksefansen fortjener å se.

– Holly er det største navnet, det er ikke Cecilia. Cecilia er kanskje det største navnet i Norge, men ingen utenfor Norge har hørt om henne, sier han, og mener den norske bokseren bruker Holms navn for få oppmerksomhet.

– Hvorfor skal hun bruke Hollys navn for å tiltrekke seg oppmerksomhet? Brækhus klarte ikke å selge ut arenaen i Danmark en gang, sier Fresquez.

Holly Holm

Holly Holm er fremdeles ranket som verdens beste kvinnelige bokser på flere amerikanske nettsteder. Det har irritert Cecilia Brækhus i lang tid.

Foto: Greg Sorber / Zuma Press

Sauerland hadde kun én kort kommentar til den siste påstanden fra amerikaneren.

– Han skjønner ikke hvordan boksing fungerer, sier Sauerland og takker pent for intervjuet.

Vanskelige forhandlinger

Det har vært mye frem og tilbake i forhandlingene om å få til en kamp mellom Brækhus og Holm. Bærkhus har blant annet laget en video med klar beskjed til den amerikanske bokseren at hun vil ha henne i ringen.

Få uker senere kom det beskjed om at Holm skal ha takket ja til et stormøte, men tross et sjenerøst tilbud fra Brækhus-leiren skal Holm ha ombestemt seg.

Sent i mars fortalt Brækhus at hun hadde gått med på å møte Holm dersom det ble én kamp i amerikanske Albuquerque og én i Europa. Da hevdet Holms promotor at det ikke hadde vært forhandlinger i det hele tatt.

Mye tyder på at forholdet mellom promotorene aldri har vært kjøligere enn nå.

Brækhus: – Denne kampen vil skje

Cecilia Brækhus var ikke tilgjengelig for en kommentar mandag kveld. Gjennom sin pressekontakt Kyrre Merg sier hun imidlertid dette:

– Cecilias ståsted er som det alltid har vært. Hun er klar for å møte Holly Holm når som helst. Proffboksingens gyldne regel er at publikum får se de kampene de vil se, så med kraftig økende press fra boksefans over hele verden vil også denne kampen bli en realitet, skriver Merg i en SMS til NRK.no.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal