NRK Meny
Normal

Hetland: – Sundby har ikke hatt glede av idretten

Landslagstrener Tor-Arne Hetland mener Martin Johnsrud Sundby har hatt det tøft de siste 18 månedene, men tror 31-åringen kommer sterkt tilbake.

Hetland

SER FREMOVER: Landslagstrener Tor-Arne Hetland tror Johnsrud Sundby vil komme sterkere tilbake etter dommen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Kanskje har dette forlenget Martins karriere. Han skal vise at han er verdens beste skiløper, og det kommer han til å gjøre også.

Det sier landslagstrener Tor-Arne Hetland til NRK etter at det ble kjent at Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder.

Saken startet for halvannet år siden. Sundby ble først frifunnet av dopingpanelet i Det internasjonale skiforbundet (FIS), men alt blusset opp igjen da Verdens antidopingbyrå (WADA) anket avgjørelsen.

I forrige uke kom dommen fra Idrettens voldgiftsrett (CAS). Der fikk WADA medhold.

– For Martin har dette vært en kamp i 18 måneder, og han har ikke hatt noen glede av idretten. Samtidig er han glad for at dette nå er over og at han kan kikke fremover igjen, sier landslagstreneren.

En tydelig beveget Martin Johnsrud Sundby fortalte onsdag at doping-dommen var vanskelig å godta.

FOTO: Arild Sandsvik/NRK

– Ikke inntatt mer enn lovlig

Sundby har hatt spesialtillatelse til å bruke astmamedisin på grunn av kuldeastma, og har hatt astma helt siden han var barn.

Men Landslagslege Knut Gabrielsen poengterer overfor NRK at dommen ikke handler om mengdene astmamedisin Johnsrud Sundby har brukt.

– Han har ikke inntatt mer enn den lovlige grensen, men han tok to tredjedeler av den lovlige dosen på relativt kort tid. Dommen handler ikke om grensen for hvor mye han kan ta. Den må forstås som at det ikke handler om hva pasienten får i seg, men hva du putter i beholderen, forklarer Gabrielsen.

– En kjedelig sak

Landslagstrener Hetland understreker at Martin Johnsrud Sundby ikke kan holdes ansvarlig for denne feilen.

– Martin har bare fulgt rådet til Knut, som har gjort alt han kunne. Han tolket dette som han gjorde, i likhet med flere andre leger.

Hetland erkjenner samtidig at dette er en svært lei sak for Johnsrud Sundby og det norske landslagsteamet, men tror at det vil ordne seg til slutt.

– Det er en kjedelig sak og det er en feil som vi har begått, men ting kommer til å blåse av denne gangen også, sier han.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal