Hopp til innhold

Herrem har aldri vært bedre: – Helt ekstrem

HELSINGBORG (NRK): Millimetermottak og full uttelling på skudd. Camilla Herrem roses etter utviklingen hun har hatt på landslaget, for det er bare tre år siden hun var et usikkert kort.

Camilla Herrem
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Camilla Herrem traff på fem av fem skudd i 23-21-seieren over Romania mandag.

– Det var terningkast seks. Hun spiller en prikkfri kamp, mener NRKs ekspert Øsytein Havang.

30-åringen skrytes opp i skyene. Hun har vært med lenge, men har hun noensinne vært bedre?

– Nei, jeg føler kanskje jeg har utviklet meg ganske mye i løpet av de siste årene. Det er noe jeg har mye fokus på. Jeg liker godt å trene og jeg liker å utfordre meg selv på banen og prøve nye ting. Man prøver jo å bli bedre hele tiden, sier Herrem til NRK dagen etter superkampen.

– Ikke mange som matcher

Det liker landslagssjef Thorir Hergeirsson å høre.

– Camilla er en av verdens aller beste venstrekanter, og har stabilt utviklet seg over tid. Det som imponerer mest er farten hennes, den er helt ekstrem. Både når hun skal starte løp, og den farten hun har på de to små beina, er det ikke mange som matcher, sier Hergeirsson.

– I tillegg har hun utviklet en avslutningsteknikk og sitt skuddrepertoar, fortsetter han.

Spesielt langpasningsmottaket som ga Norge ledelsen mot Romania mandag, var i superklasse.

– Under kampen tenkte jeg ikke så nøye over hvor nære det var, før alle sa «åååhh, den pasningen der var helt sinnsyk». Jeg tenkte ikke over at det var en spiller en millimeter fra hånda mi. Kari (Aalvik Grimsbø) er blitt ekstremt bra på å tørre å kaste, sier Herrem.

Norge slo Romania 23-21 i den første kampen i EM i håndball.

Vraket for tre år siden

Men det har ikke alltid bare vært skryt å hente for Herrem. I 2013 ble en skadeplaget Herrem utelatt fra EM-kvaliken til fordel for Linn Gossé og Sanna Solberg.

Hun var derfor et usikkert kort til VM samme år, men fikk til slutt en plass.

– Hun er blitt bedre de siste årene, hun tør mer, tar mer ansvar og blitt veldig god bakover og har et stort repertoar fremover. Jeg synes hun er en komplett kantspiller, mener Havang.

Det er ti år siden Herrem debuterte på landslaget. De tre siste årene har hun spilt klubbhåndball i utlandet. Nå er hun i toppklubben Vardar i Makedonia, og der kom også noe av utviklingen på uventet vis denne sesongen.

– Da jeg skar meg i fingeren måtte jeg finne andre muligheter, for jeg fikk ikke holdt i ballen og skutt rundt. Da måtte jeg lære meg å skyte i det korte hjørnet. Det er småting man justerer hele tiden, forteller Herrem.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal