Herrem frykter hun vrakes til EM

Camilla Herrem (32) er en av landslagets mest erfarne spillere. Nå er hun mer nervøs enn noensinne for å måtte bli hjemme under et mesterskap.

Herrem

NERVØS FØR UTTAKET: Camilla Herrem frykter hun ikke blir med til EM denne gangen. Her sammen med Nora Mørk etter tapet for Frankrike i VM-finalen i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det blir utrolig tøft hvis det ikke blir (mesterskap, journ.anm.). Det sier seg selv. Det har vært et hovedmål over lang tid, sier Camilla Herrem til NRK.

Den nybakte moren har flyttet hjem til Sola, der hun har valgt å spille til tross for at klubben rykket ned til 1. divisjon forrige sesong.

Nå er målet til Herrem å spille sitt 13. mesterskap på rad siden landslagsdebuten i 2008 - selv om fødselen i sommer har gjort oppkjøringen tøffere enn vanlig.

– Magefølelsen min er litt både og. Oppkjøringen har vært litt annerledes enn den har vært tidligere. Jeg føler likevel at jeg har fått gjort det jeg skal med tanke på det fysiske. Jeg er tilbake på et nivå som jeg er fornøyd med, i hvert fall, sier Herrem.

– Jeg har gjort det jeg kan med tanke på trening og kan med hånden på hjertet si at jeg har gjort alt hundre prosent, legger hun til.

Golden League, landslagsturnering kvinner i Danmark, 1. runde (i Viborg): Norge Polen.

Thea Mørk er en av dem som kjemper om EM-plassen til Herrem.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Håper jeg har bevist nok

Selv om Sola har imponert i cupen, har Herrem ikke fått spille i den øverste divisjonen denne sesongen og mangler derfor kamptrening mot de aller beste lagene.

Landslagsveteranen innrømmer at hun er mer nervøs enn noen gang før det endelige uttaket.

– Selvfølgelig er jeg det, sier hun.

Norges bruttotropp på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag. Den endelige EM-troppen offentliggjøres 6. november. Da kuttes listen ned til 16 navn.

– Jeg er alltid nervøs, det å vente på den telefonsamtalen - det er ikke noe morsomt. Men selvfølgelig, det er litt ekstra i år med tanke på situasjonen som har vært. Vi har fått et barn og så er det jo en litt annen motstand vi møter nå enn det vi gjorde i fjor. Jeg bare håper at jeg har fått bevist nok på banen, forteller Herrem.

Kenneth Gabrielsen

NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen.

Foto: Geir Egeland / NRK

Tror Herrem får plass

NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen tror Herrem får hard konkurranse av Thea Mørk og Sanna Solberg om EM-plassen denne gangen.

Han tviler likevel på at landslagssjef Thorir Hergeirsson lar Camilla Herrem bli igjen hjemme når håndball-EM begynner 29. november. Norge åpner 1. desember.

– Sanna Solberg er nok bankers, så det står mellom Herrem og Mørk om den siste plassen.

– Men Camilla er tilbake for fullt og jeg blir overrasket hvis de ikke velger å ta med den rutinen og de ferdighetene som hun innehar. Jeg tror nok fort at vi får en Camilla Herrem tilbake på landslaget, sier han.

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal