NRK Meny
Normal

Her må flere vente i kø for å skyte: – Kaos-VM fortsetter

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Det oppsto et fullstendig kaos på første skyting under VM-jaktstarten søndag. Flere utøvere måtte vente i kø: det var rett og slett ikke nok blinker.

Kaos ved første skyting

SE VIDEO: Her oppstår kaoset under jaktstarten. Flere utøvere finner ikke en matte å legge seg ned på.

– Det er overfullt på standplass. De som kommer inn får ikke skive, sa NRK-ekspert Ola Lunde i starten av dagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen hadde akkurat slengt børsa over ryggen og gått ut av standplass da kaoset brøt ut.

Johannes Thinges Bø

SØLV OG BRONSE: Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen slapp unna kaoset - og tok senere sølv og bronse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

TV-bildene viste at flere utøvere leitet febrilsk etter en matte å legge seg ned på.

De måtte til slutt ta tiden til hjelp - og vente på tur.

– Kaos-VM fortsetter, utbrøt kommentator Andreas Stabrun Smith og tenker da på episodene med Martin Fourcade på åpningsdagen og Emil Hegle Svendsens kollaps etter sprinten.

Måtte bytte våpen - lagde kø

Det hele startet trolig da den bulgarske skiskytteren Anton Sinapov trøblet med børsa og brukte svært lang tid på matta.

NRK-kommentator og tidligere skiskytter, Ole Kristian Stoltenberg, forteller at episoder som dette har skjedd tidligere, men at det er svært sjelden.

– Det var et sjelden kaos, noe det kan være flere forklaringer til: Sinapov måtte bytte våpen og dermed måtte neste mann bytte skive. Når det er en tett og jevn sprint, hender det at logistikken ikke går helt etter planen. Det ble litt kaos, sier Stoltenberg.

– Kan dette ha noe å si for resultatlista?

– Man skal få fratrekk for tida man venter. Hvis noen får fratrekk etterpå – kan de i teorien rykke forbi noen som har gått i mål og ikke visste at den som kommer bak skal få fratrekk. Men alt dette skjedde etter at de beste hadde gått ut, så det skulle ha vært mye til for at det gikk utover medaljeplassene, svarer Stoltenberg.

Artikkelen fortsetter under videoen

Ole Einar Bjørndalen etter bronse på jaktstarten i VM.

SE VIDEO: Dette sa Ole Einar Bjørndalen etter bronsemedaljen.

Norsk jubeldag

Men midt oppi alt kaoset ble det heldigvis norsk jubel. Evigunge Ole Einar Bjørndalen tok sin 45. VM-medalje, da han og Johannes Thingnes Bø sikret bronse og sølv.

Den franske stjernen Martin Fourcade var overlegen og sikret gullet.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn