Opplev Vikersund gjennom Romørens kameralinse

Tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren får ikke hoppe på grunn av ryggen. Ventetiden bruker han på å ta bilder av konkurrentene.

– Moren og faren min har alltid tatt med meg og broren min på turer, og vi fikk kamera tidlig. Da jeg begynte å reise rundt med verdenscupen, tok jeg med kamera. Jeg har det alltid med, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.no.

31-åringen er en habil hobbyfotograf, og forteller at han brukte hopprennet i Vikersund til å lære.

– For fotograferingens del spilte det ingen rolle om de hoppet langt eller kort, jeg fikk uansett testet ulike teknikker, sier han.

 • Hva synes du om Romørens bilder? Si din mening i kommentarfeltet under.

Ble bryllupsfotograf

Fotografering er Romørens store hobby. Dette har også kostet ham en del, men når han er på renn, får Romøren gode råd.

– Det har endt opp med at jeg har blitt glad i foto og ruinert meg økonomisk på et kamera. Det er blitt mer og mer foto med årene. Det blir mer og mer gøy. Jeg låner av og til utstyr av pressefotografene når jeg er på renn. Jeg skulle gjerne lært meg det mer, og vurderer et kurs, fortsetter Romøren.

Vennene til Romøren har også utnyttet fotokunnskapene.

– Jeg ble plutselig bryllupsfotograf for en kompis i sommer. Han spurte om jeg kunne ta med fotoutstyret i bryllupet, uten å si noe mer. Da jeg kom til kirken, presenterte han meg som bryllupsfotografen for presten. Da fikk jeg mer nerver enn når jeg står på toppen av en skiflygingsbakke, sier Romøren.

Vikersund

Vikersund er et paradis for fotografer, spesielt når månen kommer fram rett bak bakken. Her er et av bildene Romøren må konkurrere med om han skal slå de profesjonelle fotografene.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Det kriblet

Selv om Romøren var tilstede med kameraet i Vikersund, skulle han heller ha sittet på bommen.

– Å se et hopprenn er det verste en skihopper kan gjøre. Det kriblet da jeg så på i helgen, sier han.

Han innrømmer at de siste sesongene har vært vanskelige.

– De siste sesongene har vært ganske tøffe for kroppen min, jeg har pushet på og tenkt at kroppen takler det. Jeg har tenkt at ryggsmertene ikke skal påvirke hvordan jeg skal hoppe på ski.

Vil hoppe denne sesongen

Romøren er likevel optimist med tanke på videre satsing.

– Jeg måtte til slutt stikke fingeren i jorda og gjøre noe. Jeg må starte på scratch, kroppen er mye bedre nå enn da jeg hoppet skiflyging i fjor, men vet jeg må bruke tiden smart og trene opp kroppen fysisk før jeg setter utfor igjen, sier han.

– Da jeg våknet opp etter operasjonen i høst (16. oktober), smilte jeg og tenkte at jeg kan komme tilbake neste sesong.

Derfor hadde ikke Romøren noen problemer med å stå på sidelinjen i Vikersund. Nå er han klar for å sitte på bommen igjen.

– Jeg håper å få noen hopp allerede på slutten av årets sesong, avslutter Romøren.

Siste nytt

 • Benitez ferdig i Newcastle

  Rafael Benitez sluttar som manager i Newcastle når kontrakten går ut søndag, melder klubben, som har jobba for at han skal halde fram.

  Benitez har leia Newcastle i tre sesongar. Tidlegare har han vore sjef i mellom anna Real Madrid, Napoli, Inter, Liverpool og Valencia.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Far og sønn Diack for retten

  Fransk påtalemyndighet har tiltalt tidligere friidrettstopp Lamine Diack og hans sønn, Papa Massata Diack, for korrupsjon og hvitvasking, erfarer AFP. Lamine Diack var president i Det internasjonale friidrettsforbundet, men måtte gå av etter anklager om korrupsjon.

  FILE PHOTO: President of International Association of Athletics Federations (IAAF) Diack answers a question at a news conference in Beijing,
  Foto: Jason Lee / Reuters
 • Hovland klatrer på rankingen

  Viktor Hovland fortsetter klatringen på verdensrankingen i golf etter 54.-plassen i proffdebuten i USA søndag.

  21-åringen er nå nummer 339, 17 plasser opp fra forrige uke. Ved nyttår lå han på en langt mer beskjeden 1157.-plass.

  Amerikanske Brooks Koepka topper fortsatt listen.

  X02835
  Foto: Bill Streicher / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal