Opplev Vikersund gjennom Romørens kameralinse

Tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren får ikke hoppe på grunn av ryggen. Ventetiden bruker han på å ta bilder av konkurrentene.

– Moren og faren min har alltid tatt med meg og broren min på turer, og vi fikk kamera tidlig. Da jeg begynte å reise rundt med verdenscupen, tok jeg med kamera. Jeg har det alltid med, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.no.

31-åringen er en habil hobbyfotograf, og forteller at han brukte hopprennet i Vikersund til å lære.

– For fotograferingens del spilte det ingen rolle om de hoppet langt eller kort, jeg fikk uansett testet ulike teknikker, sier han.

 • Hva synes du om Romørens bilder? Si din mening i kommentarfeltet under.

Ble bryllupsfotograf

Fotografering er Romørens store hobby. Dette har også kostet ham en del, men når han er på renn, får Romøren gode råd.

– Det har endt opp med at jeg har blitt glad i foto og ruinert meg økonomisk på et kamera. Det er blitt mer og mer foto med årene. Det blir mer og mer gøy. Jeg låner av og til utstyr av pressefotografene når jeg er på renn. Jeg skulle gjerne lært meg det mer, og vurderer et kurs, fortsetter Romøren.

Vennene til Romøren har også utnyttet fotokunnskapene.

– Jeg ble plutselig bryllupsfotograf for en kompis i sommer. Han spurte om jeg kunne ta med fotoutstyret i bryllupet, uten å si noe mer. Da jeg kom til kirken, presenterte han meg som bryllupsfotografen for presten. Da fikk jeg mer nerver enn når jeg står på toppen av en skiflygingsbakke, sier Romøren.

Vikersund

Vikersund er et paradis for fotografer, spesielt når månen kommer fram rett bak bakken. Her er et av bildene Romøren må konkurrere med om han skal slå de profesjonelle fotografene.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Det kriblet

Selv om Romøren var tilstede med kameraet i Vikersund, skulle han heller ha sittet på bommen.

– Å se et hopprenn er det verste en skihopper kan gjøre. Det kriblet da jeg så på i helgen, sier han.

Han innrømmer at de siste sesongene har vært vanskelige.

– De siste sesongene har vært ganske tøffe for kroppen min, jeg har pushet på og tenkt at kroppen takler det. Jeg har tenkt at ryggsmertene ikke skal påvirke hvordan jeg skal hoppe på ski.

Vil hoppe denne sesongen

Romøren er likevel optimist med tanke på videre satsing.

– Jeg måtte til slutt stikke fingeren i jorda og gjøre noe. Jeg må starte på scratch, kroppen er mye bedre nå enn da jeg hoppet skiflyging i fjor, men vet jeg må bruke tiden smart og trene opp kroppen fysisk før jeg setter utfor igjen, sier han.

– Da jeg våknet opp etter operasjonen i høst (16. oktober), smilte jeg og tenkte at jeg kan komme tilbake neste sesong.

Derfor hadde ikke Romøren noen problemer med å stå på sidelinjen i Vikersund. Nå er han klar for å sitte på bommen igjen.

– Jeg håper å få noen hopp allerede på slutten av årets sesong, avslutter Romøren.

Siste nytt

 • Delph klar for Everton

  Fabian Delph er klar for Everton. Den engelske landslagsspilleren kommer fra Manchester City og har signert en treårskontrakt med Liverpool-klubben, melder klubben på sine hjemmesider. Engelskmannen skal koste i underkant av 95 millioner kroner.

  Laster Twitter-innhold
 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal