Varsler oppvask etter hoppfiaskoen

VIKERSUND (NRK.no) Landslagssjef Alexander Stöckl var lite fornøyd med det de norske hopperne presterte i Vikersundbakken i helgen. Nå varsler østerrikeren oppvaskmøte.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl fikk se nordmann etter nordmann falle ned på rundt 200 meter - 30 meter kortere enn de sterkeste konkurrentene.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Alexander Stöckl

Ansiktsuttrykket til Alexander Stöckl forteller det meste om nordmennenes innsats i Vikersund.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

– Jeg skal ta en prat med utøverne og snakke om det som skjedde her, sier den norske landslagssjefen til NRK, og svarer «ja» på spørsmål om møtet kan karakteriseres som et oppvaskmøte.

På forhånd var det snakk om verdensrekord og hopp ned mot 250 meter. I stedet måtte de norske hopperne stå på sletta og se på at utlendingene gjorde opp seg imellom om seieren.

Les også: Schlierenzauer: – Skuffet over de norske

Oppe på trenertribunen stod Alexander Stöckl, og måtte konstatere at Andreas Stjernens 8.-plass var det eneste lyspunktet sett med norske øyne etter søndagens skiflygingsrenn i Vikersund.

– For mye prat om verdensrekord

Overfor NRK.no erkjenner landslagssjefen at dét ikke var godt nok.

– Laginnsatsen var ok, men ikke på topp. Jeg tror at forventningene kanskje var litt for høye. Derfor ble guttene litt for ivrige, spesielt i dag. I går var det greit, men i dag prøvde flere av dem å gi alt og ble litt for ivrige. Det funker ikke i skihopping, sier Stöckl til NRK.no.

– Hvorfor skjønte dere ikke det på forhånd?

– Det er ikke lett å se det på forhånd. Vi prøvde å holde guttene nede, men det var mye prat om verdensrekorder og 250 meter før vi kom hit, og forventningene ble litt for høye. Guttene var litt for stressa, sier Stöckl.

Sportssjef Clas-Brede Bråthen velger å se mer positivt på det.

Anders Bardal

Anders Bardal vant verdenscuprennet i Zakopane nylig, men i Vikersund var han langt unna seieren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi skal ikke glemme at vi har seks hoppere i to finaleomganger, og alle seks er topp 23 eller noe sånt. Det er ikke åttendeplasser vi jobber for, men det litt fint at Stjernen tar den plassen, for det viser at det som skjedde i går ikke er noe blaff, sier Bråthen.

Han påpeker at Andreas Stjernen bare var 1,5 poeng fra seieren i lørdagens renn.

Bardal: – Heller nå enn i VM

– Dette var ikke det jeg hadde sett for meg, men det er greit at det kommer en litt tung helg nå i stedet for i VM, sier Anders Bardal.

Trønderen endte på 17.-plass i søndagens renn.

– Vi mangler bare en i toppen, ellers er det ikke så verst. Vi har nok bygget opp litt forventninger både de rundt oss og oss selv. Det meste blir en nedtur etter det vi har gjort denne sesongen. Vi må tåle noen dårlige dager, fortsetter han.

– Vi må unngå å bli stressa av det, for vi vet jo hvor fort det skjer.

Også Anders Fannemel mener helgens svake prestasjoner var et «arbeidsuhell».

– Det er sykt små marginer i skiflyging. Det er ganske høyt nivå på hoppingen, vi er ikke så langt unna, sier Fannemel til NRK.no.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal