Varsler oppvask etter hoppfiaskoen

VIKERSUND (NRK.no) Landslagssjef Alexander Stöckl var lite fornøyd med det de norske hopperne presterte i Vikersundbakken i helgen. Nå varsler østerrikeren oppvaskmøte.

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl fikk se nordmann etter nordmann falle ned på rundt 200 meter - 30 meter kortere enn de sterkeste konkurrentene.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Alexander Stöckl

Ansiktsuttrykket til Alexander Stöckl forteller det meste om nordmennenes innsats i Vikersund.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

– Jeg skal ta en prat med utøverne og snakke om det som skjedde her, sier den norske landslagssjefen til NRK, og svarer «ja» på spørsmål om møtet kan karakteriseres som et oppvaskmøte.

På forhånd var det snakk om verdensrekord og hopp ned mot 250 meter. I stedet måtte de norske hopperne stå på sletta og se på at utlendingene gjorde opp seg imellom om seieren.

Les også: Schlierenzauer: – Skuffet over de norske

Oppe på trenertribunen stod Alexander Stöckl, og måtte konstatere at Andreas Stjernens 8.-plass var det eneste lyspunktet sett med norske øyne etter søndagens skiflygingsrenn i Vikersund.

– For mye prat om verdensrekord

Overfor NRK.no erkjenner landslagssjefen at dét ikke var godt nok.

– Laginnsatsen var ok, men ikke på topp. Jeg tror at forventningene kanskje var litt for høye. Derfor ble guttene litt for ivrige, spesielt i dag. I går var det greit, men i dag prøvde flere av dem å gi alt og ble litt for ivrige. Det funker ikke i skihopping, sier Stöckl til NRK.no.

– Hvorfor skjønte dere ikke det på forhånd?

– Det er ikke lett å se det på forhånd. Vi prøvde å holde guttene nede, men det var mye prat om verdensrekorder og 250 meter før vi kom hit, og forventningene ble litt for høye. Guttene var litt for stressa, sier Stöckl.

Sportssjef Clas-Brede Bråthen velger å se mer positivt på det.

Anders Bardal

Anders Bardal vant verdenscuprennet i Zakopane nylig, men i Vikersund var han langt unna seieren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi skal ikke glemme at vi har seks hoppere i to finaleomganger, og alle seks er topp 23 eller noe sånt. Det er ikke åttendeplasser vi jobber for, men det litt fint at Stjernen tar den plassen, for det viser at det som skjedde i går ikke er noe blaff, sier Bråthen.

Han påpeker at Andreas Stjernen bare var 1,5 poeng fra seieren i lørdagens renn.

Bardal: – Heller nå enn i VM

– Dette var ikke det jeg hadde sett for meg, men det er greit at det kommer en litt tung helg nå i stedet for i VM, sier Anders Bardal.

Trønderen endte på 17.-plass i søndagens renn.

– Vi mangler bare en i toppen, ellers er det ikke så verst. Vi har nok bygget opp litt forventninger både de rundt oss og oss selv. Det meste blir en nedtur etter det vi har gjort denne sesongen. Vi må tåle noen dårlige dager, fortsetter han.

– Vi må unngå å bli stressa av det, for vi vet jo hvor fort det skjer.

Også Anders Fannemel mener helgens svake prestasjoner var et «arbeidsuhell».

– Det er sykt små marginer i skiflyging. Det er ganske høyt nivå på hoppingen, vi er ikke så langt unna, sier Fannemel til NRK.no.

Siste nytt

 • Ruud klatrar etter sigeren

  Casper Ruud gjere eit byks på rankinga etter den historiske sigeren i ATP-turneringa i Argentina søndag. Nordmannen var rangert som nummer 45 før sigeren, men klatrar no opp til 34.-plass. Faren Christian Ruud si beste plassering var som nummer 39.

  Casper Ruud
  Foto: Sergio Llamera / AFP
 • Real Madrid gav bort poeng

  Real Madrid rota bort sjansen til å gjenopprette trepoengsleiinga til Barcelona ved å berre greie 2-2 heime mot svakt plasserte Celta Vigo, etter fem strake sigrar i ligaen.

  Celta leia overraskande 1-0 ved pause, men Real gjenoppretta normale tilstandar med to mål etter pause.

  Fire minutt før slutt utlikna likevel Celta og tok poenget som løfta dei så vidt over nedrykksstreken.

  Real Madrid
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal