NRK Meny
Normal

Henriksen har hatt fire managere på 18 måneder: – Det har vært mye kaos

SANDVIKA (NRK): For halvannet år siden signerte Markus Henriksen for Hull. Siden den gang har han opplevd et nedrykk, fire trenere og klubbopprør.

Markus Henriksen

TIGER-HENRIKSEN: Hull-spiller Markus Henriksen feirer scoring sammen med Jackson Irvine (med ryggen til) tidligere i mars.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

1. september 2016 signerte Henriksen for den daværende Premier League-klubben Hull. Et snaut halvår senere fikk trener Mike Phelan sparken. Og sånn har det fortsatt.

Marco Silva fikk jobben i januar 2017, men forsvant ut dørene fire måneder senere. I juni i fjor tok russiske Leonid Slutskij over jobben. Han overlevde i jobben i seks måneder. I desember tok Nigel Adkins over jobben, og er fortsatt sjefen for tigrene fra Hull.

– Det har vært mye kaos. Jeg har ikke vært der i to år en gang, og vi har hatt fire eller fem trenere? Det har vært mye fram og tilbake. I tillegg har vi hatt konflikt mellom supporterne og eieren, forteller Markus Henriksen til NRK.

– Er det deilig å få et avbrekk med landslagspause?

– Så mye kaos er det ikke, men det er godt å møte kameratene igjen og få æren av å spille med flagget på brystet.

Markus Henriksen

PÅ LANDSLAGET: Markus Henriksen, her i aksjon mot San Marino.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

– En tøff situasjon

Overgangen til engelsk fotball var brå; Henriksen var vant til et rolig liv i lille Alkmaar, og endte plutselig i engelske Hull.

– Det begynner å komme seg nå. Det var store forventninger da jeg signerte, men prestasjonene har ikke vært så bra som de kan være. Nå begynner det å ta seg opp, og jeg finner meg til rette, sier Henriksen.

Men på 18 måneder har Hull ramlet ned en divisjon, og kjemper nå for tilværelsen i Championship, nivå to. Med åtte kamper igjen av sesongen ligger de sorte og oransje seks poeng over nedrykksstreken.

– Vi er i en tøff situasjon. Med den troppen vi har, er ikke det all verden. Det er åtte kamper igjen, og det blir knalltøft. Jeg har virkelig trua på at vi klarer oss, sier Henriksen.

Treneren: – En skam

Da var 0-3-tapet for Birmingham nå i helgen forferdelig leit. Henriksen innrømmer at det fortsatt svir mandag ettermiddag, selv om det er to døgn siden.

– Jeg hadde virkelig fått troen etter en god periode, så kommer det tapet, sier en arg Henriksen.

– Det er vanskelig å forklare, og jeg begriper ikke hvorfor vi presterte så dårlig. Det er en skam etter det spillerne har levert de to siste kampene, sa en svært betuttet Nigel Adkins etter kampen.

 Nigel Adkins

TRENER: Nigel Adkins har ledet Hull siden desember.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld