Hopp til innhold

Kristoffersen tydelig preget etter pallplass – hyllet avdød sjef

Henrik Kristoffersen (28) var beste norske på tredjeplass da flere nordmenn imponerte under sesongåpningen i Sölden. Etter rennet kjempet alpinesset mot tårene.

Sesongåpning alpint i Sölden 2022

HYLLEST: Kristoffersen pekte opp mot himmelen etter at han kjørte over målstreken i Sölden.

Foto: Lise Åserud / NTB

Hele syv nordmenn var en del av finaleomgangen under storslalåmrennet i Sölden. Men tross en dag med flere gode norske prestasjoner, var det ingen som skulle gå helt til topps. Marco Odermatt vant verdenscupåpningen, 76 hundredeler foran Zan Kranjec fra Slovenia.

Henrik Kristoffersen ble Norges bestemann på en tredjeplass. 28-åringen var storfornøyd etter pallplassen. Han har historisk slitt i Sölden.

Stor dag. Det var spesielt de siste 48 timene med alt som har skjedd, sier Kristoffersen til NRK.

Sesongåpning alpint i Sölden 2022

TREDJEPLASS: Henrik Kristoffersens pallplass var bestenotering i den beryktede Sölden-traseen

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det her var for ham

Kristoffersen var tydelig preget og bruker anledningen til å hylle den avdøde Red Bull-eieren Dietrich Mateschitz – som gikk bort lørdag 78 år gammel. Nordmannen har hatt Red Bull som sponsor i en årrekke.

Jeg er hundre prosent sikker både fra Marco (Odermatt) og for min del at ..., sier Kristoffersen, og må ta en liten pause før han legger til:

– Det her var for ham.

– Preget det deg i dag?

Når man kjører renn, må man fokusere på det man skal gjøre uansett. Det er veldig spesielt siden han har gjort så mye for sporten og utøvere. Det er et utrolig menneske som har gått bort, svarer han.

Alpint

I AKSJON: Henrik Kristoffersen.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Søndagens vinner og også Red Bull-sponsede Odermatt velger også å finne frem lovordene om Mateschitz. Han hørte om nyheten i dag tidlig.

Jeg kjente han ikke så godt, men han var en stor person for skisporten og hele sportsverden. Det er veldig trist at han har gått bort. Jeg tenker at hele Red Bull-familien ville vise bra skikjøring i dag for han. Jeg er glad for å dele denne seieren med han, sier han til NRK.

Hyller laginnsatsen

Kristoffersen var en periode i tet etter å ha kjørt ut som sjettemann i finaleomgangen, men falt to plasser. Lucas Braathen ble nummer fire etter å ha vært nest best før finalen.

Ski World Cup - Men's Giant Slalom

NUMMER FIRE: Lucas Braathen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Det er ikke noe gøy å bli nummer fire, men til syvende og sist er jeg stolt av jobben jeg gjorde i dag, sa Braathen til NRK.

Rasmus Windingstad imponerte også i finaleomgangen. Bæringen lå på 12.-plass etter førsteomgang, men kjørte seg opp til en femteplass.

De var utrolig deilig å få en så god start. Sölden begynner å bli en favoritt, altså. Det ble litt dritten i midten med startnummer i dag, så jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å dra frem et såpass godt resultat, sa Windingstad til NRK.

Dermed havnet hele tre nordmenn innenfor top fem under verdenscupåpningen.

– Det er helt sjukt. Vi er litt av et lag, det er gøy å være en del av det. Det blir nesten mitt ettermæle at jeg var en del av det feteste alpinlaget Norge har hatt, sa Windingstad om lagprestasjonen.

Ski World Cup - Men's Giant Slalom

IMPONERTE: Rasmus Windingstad

Foto: LISA LEUTNER / Reuters

Fornøyd med forholdene

Atle Lie McGrath var godt fornøyd med den første omgangen i Sölden, men klarte ikke å kjempe om noen topplasseringer. Han tok 18.-plassen. McGrath velger også å hylle lagprestasjonen.

Helt vilt. Det at vi er syv nordmenn i finalen er ganske fett. Det er ganske rå innsats av gjengen i dag. Skikkelig gøy å være en del av, sa han til NRK.

Kristoffersen lå 95 hundredeler bak Odermatt før finalen, og klarte aldri å hamle opp med sveitseren – som var storfornøyd etter seieren i Sölden.

Det er fantastisk og en perfekt start på sesongen. Det var et utfordrende renn med snøen i andre omgang. Men ja, en perfekt start, sier Odermatt til NRK.

Odermatt vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong, og har planer om å gjenskape bragden også i år. Han mener det var viktig å få en god start.

Det er veldig viktig. Det viser at du er på den riktig veien. At sommeren var bra og at ingen andre nasjoner har funnet ut hvordan man kjøre to-tre sekunder raskere. Jeg synes at det norske laget ser sterkt ut denne vinteren. De «pushet» på igjen, også med de unge. Det kommer til å bli en bra vinter, forteller han.

Ski World Cup - Men's Giant Slalom

VANT: Odermatt ledet etter førsteomgangen i storslalåm, og vant til slutt komfortabelt i Sölden.

Foto: LISA LEUTNER / Reuters

Etter flere dager med dårlig vær, påpekte Kristoffersen at forholdene i Sölden var meget gode.

– Andre omgang kommer til å bli røffere, så da er det mulig å ta mer tid. Det er enkleste Sölden jeg har kjørt noensinne. Det tror jeg alle sier, fortalte han mellom omgangene og fikk støtte av Mcgrath.

– Jeg vil påstå at det er den letteste omgangen jeg har kjørt i Sölden så langt. Det var sykt deilig forhold. Jeg kjørte taktisk akkurat som jeg ville med tanke på at jeg aldri har kommet til andre omgangen her, sa han.

Les også Kilde kaller Hirschers fremstøt «umoralsk» – nytt merke vekker oppsikt

Marcel Hirscher

Fikk det tungt

Aamodt Kilde fikk det litt tøffere i Sölden. Han var et stykke bak etter den første omgangen, og kjørte ut da han trøblet i henget i finalen.

Det er litt typisk når du har kjørt lite hengkjøring i slalåm, så er det litt lett å bli ivrig og miste hodet. Det er ordentlig surt, sa alpinesset til NRK.

Dermed fikk han en tung start i jakten på sammenlagtkula.

Sesongåpning alpint i Sölden 2022

INGEN PANGSTART: Kilde var uheldig og kjørte ut i andre omgang.

Foto: Lise Åserud / NTB

Alexander Steen Olsen imponerte i sitt første seniorrenn i Sölden. 21-åringen kjørte en god førsteomgang, men fikk det ikke til å klaffe helt under finalen. Steen Olsen endte på en 19.-plass.

– Det var gøy. Får en fin overraskelse å komme inn i henget og kjenne at det var bra forhold. Da var det bare å mate på, sa unggutten til NRK før finalestart.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 14, hans beste plassering på over halvannet år. Fabian Wilkens Solheim klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal