NRK Meny
Normal

Henrik Ingebrigtsen til London som VM-rådgiver

OSLO/SANDNES (NRK): Skadde Henrik Ingebrigtsen engasjeres av Norges Friidrettsforbund som en rådgiver og støttespiller for VM-utøverne de neste ukene.

Henrik Ingebrigtsen

POPULÆR: Henrik Ingebrigtsen måtte skrive autografer og stille opp på bilder da han stakk innom Blinkfestivalen fredag. FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD

– Vi skulle først og fremst hatt Henrik der som utøver, men når det ikke går blir han med bort for å være en del av støtteapparatet, sier toppidrettssjef i friidrettsforbundet, Håvard Tjørhom, til NRK.

Han forteller at det var den skadde løperen selv som tok initiativet til denne løsningen. Friidrettsforbundet lønner ikke Ingebrigtsen for oppgaven, men betaler reise og opphold i England.

– Jeg skal dele litt erfaringer og bidra med det jeg kan. Stiller de spørsmål, skal jeg svare, men jeg kommer ikke til å mase på noen som helst måte, sier Ingebrigtsen.

lmponerer ledelsen

Fra alpinleiren er Tjørhom vant med at utøverne bidrar på alle områder og nærmest fungerer som trenere for hverandre. Han mener Ingebrigtsen bør være perfekt i en slik rolle i London.

– Henriks mesterskapserfaringer er en styrke for oss alle. Han har imponert meg med måten han tenker idrett på og hvordan han angriper konkurranser. Hans erfaringer kan gi gode innspill både for utøvere og støtteapparat. Jeg syns han er flink til å se folk.

Aldri noen tvil på dagens 3000 meter hekk.

Både Tjørhom og pappa Gjert Ingebrigtsen presiserer at Henrik skal være en del av VM-apparatet og ikke bare fokusere på brødrene Filip og Jakob, men samtidig er den 16 år gamle debutanten kanskje den som trenger mest støtte og råd.

– For Jakob er det en trygghet å ha Henrik der. De har trent sammen i alle år, og snakker mye taktikk og trening sammen, sier Tjørhom

Tror på finale

Henrik planlegger også å bruke mye tid på lillebror Jakob de første dagene i London.

– Man kan ikke sende en 16-åring ut i verden alene, sier den skadde friidrettsutøveren og ler.

– Det er ting jeg har prøvd som han ikke har, men jeg tror egentlig han har full kontroll. Jakob blir ikke så fort stresset.

– Hvor bra kan Jakob presterere i VM?

– Han har ikke bare tatt kravet, men most kravet. Da er han også en finalekandidat. Hvis han løper vanvittig bra, og alt klaffer, kan det gå. Det høres sykt ut, men det kan være mulig. Men det må ikke ses på som en nedtur om det ikke skjer, sier Henrik Ingebrigtsen, som selv håper å være godt i gang med løpetrening om to-tre måneder.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk-Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk-Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal