NRK Meny
Normal

Henrik Ingebrigtsen til London som VM-rådgiver

OSLO/SANDNES (NRK): Skadde Henrik Ingebrigtsen engasjeres av Norges Friidrettsforbund som en rådgiver og støttespiller for VM-utøverne de neste ukene.

Henrik Ingebrigtsen

POPULÆR: Henrik Ingebrigtsen måtte skrive autografer og stille opp på bilder da han stakk innom Blinkfestivalen fredag. FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD

– Vi skulle først og fremst hatt Henrik der som utøver, men når det ikke går blir han med bort for å være en del av støtteapparatet, sier toppidrettssjef i friidrettsforbundet, Håvard Tjørhom, til NRK.

Han forteller at det var den skadde løperen selv som tok initiativet til denne løsningen. Friidrettsforbundet lønner ikke Ingebrigtsen for oppgaven, men betaler reise og opphold i England.

– Jeg skal dele litt erfaringer og bidra med det jeg kan. Stiller de spørsmål, skal jeg svare, men jeg kommer ikke til å mase på noen som helst måte, sier Ingebrigtsen.

lmponerer ledelsen

Fra alpinleiren er Tjørhom vant med at utøverne bidrar på alle områder og nærmest fungerer som trenere for hverandre. Han mener Ingebrigtsen bør være perfekt i en slik rolle i London.

– Henriks mesterskapserfaringer er en styrke for oss alle. Han har imponert meg med måten han tenker idrett på og hvordan han angriper konkurranser. Hans erfaringer kan gi gode innspill både for utøvere og støtteapparat. Jeg syns han er flink til å se folk.

Aldri noen tvil på dagens 3000 meter hekk.

Både Tjørhom og pappa Gjert Ingebrigtsen presiserer at Henrik skal være en del av VM-apparatet og ikke bare fokusere på brødrene Filip og Jakob, men samtidig er den 16 år gamle debutanten kanskje den som trenger mest støtte og råd.

– For Jakob er det en trygghet å ha Henrik der. De har trent sammen i alle år, og snakker mye taktikk og trening sammen, sier Tjørhom

Tror på finale

Henrik planlegger også å bruke mye tid på lillebror Jakob de første dagene i London.

– Man kan ikke sende en 16-åring ut i verden alene, sier den skadde friidrettsutøveren og ler.

– Det er ting jeg har prøvd som han ikke har, men jeg tror egentlig han har full kontroll. Jakob blir ikke så fort stresset.

– Hvor bra kan Jakob presterere i VM?

– Han har ikke bare tatt kravet, men most kravet. Da er han også en finalekandidat. Hvis han løper vanvittig bra, og alt klaffer, kan det gå. Det høres sykt ut, men det kan være mulig. Men det må ikke ses på som en nedtur om det ikke skjer, sier Henrik Ingebrigtsen, som selv håper å være godt i gang med løpetrening om to-tre måneder.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting