Hopp til innhold

Henrik Ingebrigtsen operert: – Har påvirket hele sesongen hans

Henrik Ingebrigtsen har vært gjennom en operasjon i tåen. Nå avslører landslagslegen at han har slitt med skaden hele sesongen.

NM i terrengløp

Henrik Ingebrigtsen tar på seg skoene før sin siste konkurranse før operasjonen, NM i terrengløp på søndag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det har gått opp og ned. Han har hatt begrensninger helt fra siden i vinter, egentlig, helt fra EM i Glasgow. Det har påvirket hele sesongplanleggingen hans, sier landslagslege Ove Talsnes til NRK.

Han var med da inngrepet ble gjort på Oslo universitetssykehus tirsdag. Ingebrigtsen har tidligere slitt med samme tå, men nå håper de at problemet er borte for godt. Løperen fra Sandnes måtte gjennom en operasjon i samme tå etter OL i 2016.

– Det er gjort et litt annerledes inngripen enn det som ble gjort forrige gang. Litt annerledes, men i samme område. Det var mer omfattende denne gangen, sier Talsnes.

– Vil ikke si noe om antall uker

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen på vei ut av sykehuset etter operasjonen.

Foto: Norges Friidrettsforbund

Skaden er en slitasje i det som kalles grunnleddet i tåa, som er leddet der foten blitt til en tå.

– Han vil kunne trene fortsatt, men ikke løpe den første perioden, men han vil komme i gang med løping relativt fort. Vi tar det gradvis, uke for uke, egentlig.

– Når du sier at han er tilbake ganske raskt, hva vil det si?

– Vi vil ikke si noe om antall uker. Vi tar en uke av gangen, så lager vi rehabiliteringsopplegg etter hvordan det går. Vi forventer at han kan kunne forberede seg relativt normalt, som planlagt ellers, bare med en liten endring av treningen nå på høsten, sier Talsnes.

Amputerte ikke

Da Gjert Ingebrigtsen møtte NRK i starten av VM i Doha, fortalte han at han hadde hørt med sønnen om han var villig til å amputere hele tåa.

– Det er en slags ultimat mulighet til rett og slett å kvitte seg med den, for det er ikke noe som tilsier at han trenger den. Det er siste utvei å fjerne det som bare er en plage, sa Gjert, før han også understreket at han mente det helt seriøst.

Når operasjonen nå er gjennomført, forteller lege Talsnes at det aldri var et reelt tema.

– På tross av aktiv rådgiving fra sentrale deler av Henrik Ingebrigtsens støtteapparat ble det besluttet å forsøke å adressere årsaken i stedet for å kvitte seg med problemet. Det ble også denne gangen brukt antibiotika i forbindelse med inngrepet, sier Talsnes i en pressemelding fra friidrettsforbundet.

De skriver at han sier det i en munter tone, og at det er en referanse til «tidligere omtale av tå-problematikken og medisinering av andre familiemedlemmer».

Antibiotikabehandlingen er en referanse til da Filip Ingebrigtsen fikk antibiotika i forbindelse med at han måtte sy under EM i friidrett i fjor. Det var ikke Gjert Ingebrigtsen så fornøyd med.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Bekreftet: King ferdig i Watford

  Watford bekrefter at Joshua King er ferdig i klubben. Han spilte for gultrøyene i én sesong, og det ble fem ligascoringer på 31 kamper.

  Den norske angriperen vil nå se seg etter en ny klubb, noe han antydet overfor TV 2 lørdag.

  I intervjuet med kanalen sa han at det kan komme nyheter i løpet av et par uker.

  Premier League - Watford v Brighton & Hove Albion
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel

  Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka.

  Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar.

  Vikings kamp mot Kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - Tromsø og Tromsdalen - Bryne utsett til august.

  Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Fjorårsfinalisten ut av Wimbedon med korona

  Matteo Berrettini, som kom til finalen i Wimbledon i fjor og var ein av favorittane til å vinne årets turnering, må trekke seg etter å ha blitt koronasmitta.

  Det melder nyheitsbyrået AFP.

  Italienaren vann to ATP-turneringar på gras i forkant av Wimbledon og var ved sida av fjorårsvinnar Novak Djokovic den største favoritten til å vinne Grand Slam-turneringa.

  I fjor tapte Berrettini finalen mot Djokovic i ein femsettar. No får han ikkje sjansen til å revansjere finaletapet.

  Tidlegare tysdag blei det kjent at Wimbledon-finalisten frå 2017, Marin Cilic, også må trekkje seg frå Wimbledon som følgje av virussmitte.

  Matteo Berrettini
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste