NRK Meny
Normal

Helland om Bendtner-samarbeidet: – Ikke bekymret for egne mål

LERKENDAL (NRK): Pål André Helland er klar for å servere Nicklas Bendtner fremfor å score selv denne sesongen.

Helland og Bendtner

MÅLFARLIG DUO: Nicklas Bendtner (t.v.) og Pål André Helland (midten) skal etter planen sørge for mange Rosenborg-mål denne sesongen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Hvis jeg gjør jobben min kommer han til å score veldig mange mål i år. Det fungerte i går og det skal vi fortsette med, sier Helland til NRK.

I 3-0-seieren over Odd søndag viste Helland og Bendtner frem det som skal være Rosenborgs suksessoppskrift denne sesongen:

Innlegg fra kant til den sterke danske spissen som header i mål.

– Hvis jeg legger gode innlegg tror jeg det blir utrivelig å være forsvarsspiller i år, sier Helland.

– Ikke bekymret

Bendtner og Helland

MÅL: Nicklas Bendtner (midten) og Pål André Helland feirer danskens 1-0-scoring mot Odd søndag. Målet kom etter innlegg fra nettopp Helland.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Fra sin høyrekantposisjon blir trønderens viktigste oppgave å legge så perfekte innlegg som mulig til Rosenborgs nye danske.

Det er han komfortabel med - selv om han også vil score selv.

– Det er det som er rollen min som kantspiller, sier Helland og legger til:

– Jeg er ikke bekymret for at jeg ikke skal få scoret mine mål, men hele grunnspillet vårt er jo bygd opp til at spissen skal score og da er det fort jeg som skal være nest sist på ballen. Jeg vet hvor han er, sier Helland.

Men dét var ingen selvfølge da Bendtner kom til Trondheim.

– Vi har forklart han hvor han skal være når det kommer innlegg, sier trønderen om dansken.

– Skal bli bedre

Bortsett fra 1-0-scoringen søndag var Bendtner anonym mye av kampen og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen legger ikke skjul på at den danske fotballstjernen ikke er i toppform.

– Vi ser jo at det er en veldig god fotballspiller og vi er veldig fornøyd med Nicklas så langt, men så vet jeg også at både han og vi (laget) blir bedre, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-TRENER: Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ikke på Lerkendal

Mandag hadde Bendtner restitusjonstrening og var ikke å se på Lerkendal. Der var til gjengjeld journalister fra danske Ekstra Bladet som fortalte at 29-åringen fortsatt er populær i Danmark.

– Alle har en mening om han. Enten liker de han eller så liker de han ikke. Folk har et elsk-hat-forhold til Bendtner, sier den danske journalisten Emil Hansen om spilleren som også er kjent for et kontroversielt liv utenfor banen, med blant annet fyllekjøring og hærverk.

Men søndag viste den tidligere Arsenal-stjernen også glimt av ferdighetene han har på fotballbanen.

Oljen, Skam og Bendtner

– Dere har både oljen og Skam, og nå har dere også Nicklas Bendtner. Vi kan godt forstå at dere er verdens lykkeligste folk, sier Hansen.

Kåre Ingebrigtsen hilser den danske interessen for norsk fotball velkommen.

– Gjennom historien har vel ikke dansk media og befolkning generelt hatt så mye positivt å si om norsk fotball så nå har vi en muligjet til å vise dem at det er flere enn danskene som kan spille fotball, sier RBK-treneren med et smil.

Rosenborgs neste kamp i eliteserien er borte mot Sandefjord til onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
OL-magasin spesial