Hopp til innhold

Helland om Bendtner-samarbeidet: – Ikke bekymret for egne mål

LERKENDAL (NRK): Pål André Helland er klar for å servere Nicklas Bendtner fremfor å score selv denne sesongen.

Helland og Bendtner

MÅLFARLIG DUO: Nicklas Bendtner (t.v.) og Pål André Helland (midten) skal etter planen sørge for mange Rosenborg-mål denne sesongen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Hvis jeg gjør jobben min kommer han til å score veldig mange mål i år. Det fungerte i går og det skal vi fortsette med, sier Helland til NRK.

I 3-0-seieren over Odd søndag viste Helland og Bendtner frem det som skal være Rosenborgs suksessoppskrift denne sesongen:

Innlegg fra kant til den sterke danske spissen som header i mål.

– Hvis jeg legger gode innlegg tror jeg det blir utrivelig å være forsvarsspiller i år, sier Helland.

– Ikke bekymret

Bendtner og Helland

MÅL: Nicklas Bendtner (midten) og Pål André Helland feirer danskens 1-0-scoring mot Odd søndag. Målet kom etter innlegg fra nettopp Helland.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Fra sin høyrekantposisjon blir trønderens viktigste oppgave å legge så perfekte innlegg som mulig til Rosenborgs nye danske.

Det er han komfortabel med - selv om han også vil score selv.

– Det er det som er rollen min som kantspiller, sier Helland og legger til:

– Jeg er ikke bekymret for at jeg ikke skal få scoret mine mål, men hele grunnspillet vårt er jo bygd opp til at spissen skal score og da er det fort jeg som skal være nest sist på ballen. Jeg vet hvor han er, sier Helland.

Men dét var ingen selvfølge da Bendtner kom til Trondheim.

– Vi har forklart han hvor han skal være når det kommer innlegg, sier trønderen om dansken.

– Skal bli bedre

Bortsett fra 1-0-scoringen søndag var Bendtner anonym mye av kampen og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen legger ikke skjul på at den danske fotballstjernen ikke er i toppform.

– Vi ser jo at det er en veldig god fotballspiller og vi er veldig fornøyd med Nicklas så langt, men så vet jeg også at både han og vi (laget) blir bedre, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-TRENER: Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ikke på Lerkendal

Mandag hadde Bendtner restitusjonstrening og var ikke å se på Lerkendal. Der var til gjengjeld journalister fra danske Ekstra Bladet som fortalte at 29-åringen fortsatt er populær i Danmark.

– Alle har en mening om han. Enten liker de han eller så liker de han ikke. Folk har et elsk-hat-forhold til Bendtner, sier den danske journalisten Emil Hansen om spilleren som også er kjent for et kontroversielt liv utenfor banen, med blant annet fyllekjøring og hærverk.

Men søndag viste den tidligere Arsenal-stjernen også glimt av ferdighetene han har på fotballbanen.

Oljen, Skam og Bendtner

– Dere har både oljen og Skam, og nå har dere også Nicklas Bendtner. Vi kan godt forstå at dere er verdens lykkeligste folk, sier Hansen.

Kåre Ingebrigtsen hilser den danske interessen for norsk fotball velkommen.

– Gjennom historien har vel ikke dansk media og befolkning generelt hatt så mye positivt å si om norsk fotball så nå har vi en muligjet til å vise dem at det er flere enn danskene som kan spille fotball, sier RBK-treneren med et smil.

Rosenborgs neste kamp i eliteserien er borte mot Sandefjord til onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal