Hopp til innhold

Drømmedebut for Bendtner: – Han holder et annet nivå

LERKENDAL/OSLO (NRK) Nicklas Bendtner var ganske anonym de første 56 minuttene av kampen mot Odd. Så kom innlegget han trengte for å score. Det snudde kampen.

Nicklas Bendtner

KJEMPESTART: Nicklas Bendtner åpnet festen for Rosenborg mot Odd i seriepremieren.

Foto: OLE MARTIN WOLD, Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det skjedde overraskende lite fra Rosenborgs side på Lerkendal før Nicklas Bendtner trådte ut av skyggen. Men da eksploderte det også.

57 minutter var spilt da det endelig skulle løsne, og da Pål André Helland traff perfekt med et innlegg. I boksen ventet den danske storspilleren og Bendtner stanget hjemmelaget i ledelsen i sin egen seriedebut.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Odd.

GLIS: Nicklas Bendtner hadde grunn til å smile etter seieren.

Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix

– Det var viktig å få målet. En bra måte å starte på, så jeg er glad. For oss var det viktig å vinne kampen, sier Bendtner når han kommer ut til pressen, godt kledd med lue og dress, 40 minutter etter kampslutt.

Tre på 13 minutter

Scoringen snudde alt. For bare to minutter senere satt den igjen for fjorårets seriemester – med litt hjelp av Odds keeper Sondre Rossbach. Hverken han eller Fredrik Semb Bergean klarte å klarere et innlegg fra Mike Jensen og det så ut som om målvakten selv slo inn 2–0.

Tre mål på 13 minutter skulle bli fasiten, for i det 70. minutt viste Milan Jevtovic fotballmagi. Han la ballen nydelig ned og fintet seg innover før han plasserte ballen i krysset.

– Jeg synes synd på lagene som skal til Lerkendal når de virkelig kommer i form, uttalte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Hjemmefansen kunne synge laget av banen og de kåret, kanskje ikke overraskende, deres nye helt Nicklas Bendtner til banens beste.

– Jeg vil gjerne komme til flere sjanser i løpet av en kamp, og jeg kommer til å få mange i fremtiden tror jeg, sier RBK-helten.

Milan Jevtovic Rosenborg - Odd

PERLE: Milan Jevtovic scoret RBKs tredje mål.

Foto: OLE MARTIN WOLD, Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Høyere nivå enn alle andre

For Odd var tapet surt, mye fordi de styrte kampen helt frem til den første scoringen.

– Det var bra frem til Bendtner kom. Han holder et nivå som er høyere enn alle andres. Det lille han gjør i dag er klasse, og vi har ikke spisser i Eliteserien som holder et slikt nivå, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Bendtner, som spilte hele kampen, mener han fortsatt har mye å gå på.

– Jeg er ikke 100 prosent der jeg ønsker å være. Det handler om å få kontinuitet, så kommer jeg kanskje dit. Nå skal jeg ta det rolig de neste dagene, forteller 29-åringen.

– Var du nervøs før kampen?

– Nei, ha-ha. Jeg har spilt på førstelag siden jeg var 17 år, så det gikk fint.

Men det som gjorde det spesielt, var at familien satt på tribunen.

– Det var perfekt at de var her. Spesielt min sønn, for det var lenge siden sist, sier Bendtner til NRK.

Siste nytt

 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • – Målbonus gir Haaland 10 mill. i veka

  Den ville scoringsforma til Erling Braut Haalands gjer at han ligg an til å tene over ti millionar kroner i veka i Manchester City, ifølgje Daily Mail.

  Den britiske storavisa hevdar å vite at Haaland har ei rekkje «vanlege» bonusar i kontrakten sin som gjer at jærbuen med prestasjonane han viser i dag, vil innkassere ei årsløn på svimlande 45 millionar pund (865.000 pund i veka).

  Det svarar til 536 millionar kroner etter dagens kurs, og gjer han truleg til den best betalte spelaren i Premier League.

  Haaland har skåra hat trick i tre heimekampar på rad i den engelske toppdivisjonen. I alt har han skåra 19 mål på 12 kampar for City, og nordmannen ber det heitaste namnet i fotballverda om dagen.

  I serien har det vorte 14 mål på 8 kampar. Om Haaland skulle klare å halde oppe målsnittet sitt gjennom heile sesongen, vil han ende på 67 Premier League-mål i 2022/23.

  Laurdag ventar heimekamp mot Southampton for City og den målhungrige jærbuen.

  Haaland
  Foto: Nick Potts / AP
 • Carl-Fredrik Bunæs er død

  Den tidlegare friidrettsutøvaren Carl-Fredrik Bunæs sovna stille inn torsdag kveld etter lengre tids sjukdom. Han blei 82 år gammal.

  Det opplyser sonen Per Christian Bunæs i ei melding til NTB.

  Bunæs var blant dei fremste sprintarane i Norden tidleg på 1960-talet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) frå 1957 til 1966.

  Han deltok i Roma-OL i 1960 og rauk ut i kvartfinalane på 100 og 200 meter.

  I sin aktive karriere gjekk han som regel under namnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjend for sin solide innsats i landskampar..

  – Vi som hadde glede av å springe stafettar på for eksempel 4 x 400 meter kunne seie at det ikkje var så¨farleg kva vi gjorde, for Bassen ordna opp på siste etappe, skreiv hans klubbkamerat i Tjalve, Arne Kvalheim, på twitter då dødsfallet var kjent.

  Bunæs let etter seg seg to barn og fire barnebarn.

  Carl Fredrik Bunæs
  Foto: Knut Edvard Holm / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste