Hegerberg tidenes mestscorende i mesterligaen: – Rett og slett rått

Målmaskinen Ada Stolsmo Hegerberg har satt scoringsrekord i mesterligaen. Med sin 52. scoring ble 24-åringen historisk. Totalt er hun oppe i 53 nettkjenninger.

Hegerberg

MESTSCORENDE: Ada Stolsmo Hegerberg har funnet veien til nettmaskene i mesterligaen hele 53 ganger.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er stort. De siste årene har vært en utrolig reise, og med dette er den første av sesongens målsettinger nådd, sier Ada Hegerberg via sin manager.

– Jeg gleder meg til veien videre, fortsetter rekordkvinnen.

Allerede etter tolv minutter lurte Lyon-spissen offsidefella og gjorde ingen feil alene med Fortuna Hjørrings keeper. Ada Stolsmo Hegerberg bredsidet inn sin scoring nummer 52 i sin 50. mesterligakamp.

Scoringen var av det historiske slaget, for nå var hun den mestscorende spilleren i mesterligaen for kvinner gjennom alle tider.

– Det er rett og slett rått, sier søster Andrine Hegerberg til NRK.

– Det viser at arbeidet hun har gjort over lang tid og fortsatt gjør gir resultater, og det er utrolig moro, fortsetter Roma-spilleren.

I andre omgang var hun på rett plass til rett tid i feltet. Enkelt til 2–0.

For to uker siden tangerte hun scoringsrekorden i mesterligaen etter to scoringer borte mot det danske laget. Hjemme i Lyon sørget spissen fra Sunndalsøra for at hun nå troner alene på toppen.

– Samtidig vet jeg hun ikke kommer til å gi seg der, og fokuserer på å sanke trofeer med Lyon også i år. Rett og slett utrolig moro, sier en stolt storesøster.

Laster Twitter-innhold

Forbi tysk fotballegende

Aldri før har noen scoret flere enn 51 mål i mesterligaen for kvinner, før i kveld. 24-åringen fra Sunndalsøra har skrev fotballhistorie i Lyon.

– Det er knallartig, skriver mamma Gerd Stolsmo i en SMS til NRK.

– I kveld skulle hun ta rekorden, og det skjedde vel ganske fort. Det er jo en av måten

Anja mittag

NED FRA TRONEN: Anja Mittag, som la opp i mai, har lenge vært på topp. Hun var først til 50 scoringer i mesterligaen, og endte på 51 totalt. Tyskeren har 51 scoringer fordelt på fire forskjellige klubber.

Foto: Francisco Seco / Ap

e å motivere seg på for henne, forteller mammaen.

Den tidligere rekordinnehaveren er tysk og heter Anja Mittag. Tidligere i år la hun fotballstøvlene på hylla, som toppscorer, men måtte fra sofaen se at en norsk kvinne har gått forbi.

Kan vinne mesterligaen for femte gang

Lyons målmaskin har i en alder av 24 år rukket å vinne mye med den hardtsatsende franske klubben.

Lyon og Hegerberg vant den gjeveste turneringen for klubblag i 2015/16, 2016/17, 2017/18 og 2018/19.

I tillegg til dette har den norske spilleren hatt stor suksess i hjemliga liga med en lang rekke nasjonale trofeer.

På det personlige plan har goalgetteren vunnet UEFA-prisen som årets kvinnelige spiller i Europa 2015/16. I 2018 ble hun tildelt Gullballen som første kvinne, i tillegg har hun mottatt BBC-pris som årets spiller i verden 2017 og 2019.

Foto: NRK/SVT

Foto: NRK/SVT

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal