Hegerberg tidenes mestscorende i mesterligaen: – Rett og slett rått

Målmaskinen Ada Stolsmo Hegerberg har satt scoringsrekord i mesterligaen. Med sin 52. scoring ble 24-åringen historisk. Totalt er hun oppe i 53 nettkjenninger.

Hegerberg

MESTSCORENDE: Ada Stolsmo Hegerberg har funnet veien til nettmaskene i mesterligaen hele 53 ganger.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er stort. De siste årene har vært en utrolig reise, og med dette er den første av sesongens målsettinger nådd, sier Ada Hegerberg via sin manager.

– Jeg gleder meg til veien videre, fortsetter rekordkvinnen.

Allerede etter tolv minutter lurte Lyon-spissen offsidefella og gjorde ingen feil alene med Fortuna Hjørrings keeper. Ada Stolsmo Hegerberg bredsidet inn sin scoring nummer 52 i sin 50. mesterligakamp.

Scoringen var av det historiske slaget, for nå var hun den mestscorende spilleren i mesterligaen for kvinner gjennom alle tider.

– Det er rett og slett rått, sier søster Andrine Hegerberg til NRK.

– Det viser at arbeidet hun har gjort over lang tid og fortsatt gjør gir resultater, og det er utrolig moro, fortsetter Roma-spilleren.

I andre omgang var hun på rett plass til rett tid i feltet. Enkelt til 2–0.

For to uker siden tangerte hun scoringsrekorden i mesterligaen etter to scoringer borte mot det danske laget. Hjemme i Lyon sørget spissen fra Sunndalsøra for at hun nå troner alene på toppen.

– Samtidig vet jeg hun ikke kommer til å gi seg der, og fokuserer på å sanke trofeer med Lyon også i år. Rett og slett utrolig moro, sier en stolt storesøster.

Laster Twitter-innhold

Forbi tysk fotballegende

Aldri før har noen scoret flere enn 51 mål i mesterligaen for kvinner, før i kveld. 24-åringen fra Sunndalsøra har skrev fotballhistorie i Lyon.

– Det er knallartig, skriver mamma Gerd Stolsmo i en SMS til NRK.

– I kveld skulle hun ta rekorden, og det skjedde vel ganske fort. Det er jo en av måten

Anja mittag

NED FRA TRONEN: Anja Mittag, som la opp i mai, har lenge vært på topp. Hun var først til 50 scoringer i mesterligaen, og endte på 51 totalt. Tyskeren har 51 scoringer fordelt på fire forskjellige klubber.

Foto: Francisco Seco / Ap

e å motivere seg på for henne, forteller mammaen.

Den tidligere rekordinnehaveren er tysk og heter Anja Mittag. Tidligere i år la hun fotballstøvlene på hylla, som toppscorer, men måtte fra sofaen se at en norsk kvinne har gått forbi.

Kan vinne mesterligaen for femte gang

Lyons målmaskin har i en alder av 24 år rukket å vinne mye med den hardtsatsende franske klubben.

Lyon og Hegerberg vant den gjeveste turneringen for klubblag i 2015/16, 2016/17, 2017/18 og 2018/19.

I tillegg til dette har den norske spilleren hatt stor suksess i hjemliga liga med en lang rekke nasjonale trofeer.

På det personlige plan har goalgetteren vunnet UEFA-prisen som årets kvinnelige spiller i Europa 2015/16. I 2018 ble hun tildelt Gullballen som første kvinne, i tillegg har hun mottatt BBC-pris som årets spiller i verden 2017 og 2019.

Foto: NRK/SVT

Foto: NRK/SVT

Siste nytt

 • Atlético Madrid med cupsmell

  Atlético Madrid fikk en real nesestyver i den spanske cupen torsdag. Hovedstadslaget ble ydmyket og utslått av tredjedivisjonslaget Cultural y Deportiva Leonesa etter ekstraomganger. I det 108. minutt scoret Sergio Benito 2-1-målet som sendte Atlético ut av cupen.

  Atlético Madrid i tredje runde av den spanske cupen.
  Foto: Cesar Manso / AFP
 • Ingen oppsigelser i LSK

  To ansatte i LSK fikk innvilget sluttpakke, men ingen mister jobben, skriver Romerikes Blad. – Kravene vil bli mye tydeligere og det vil bli evalueringer oftere. Vi må hele tiden se på hvordan vi skape en bærekraftig klubb, sier daglig leder Robert Lauritsen til avisen.

  Skuffa LSK-spelarar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wozniacki med tårevåt avskjed

  Danske Caroline Wozniacki tapte i tre sett til tunisiske Ons Jabeur i tredje runde i Australian Open fredag. Rett etter det som ble hennes siste kamp i karrieren var det en tydelig rørt tennisstjerne som mottok hyllest fra om lag 10.000 mennesker på Melbourne Arena.

  Wozniacki etter tredje runde i Australian Open.
  Foto: Greg Wood / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal