Hopp til innhold

Hegerberg tidenes mestscorende i mesterligaen: – Rett og slett rått

Målmaskinen Ada Stolsmo Hegerberg har satt scoringsrekord i mesterligaen. Med sin 52. scoring ble 24-åringen historisk. Totalt er hun oppe i 53 nettkjenninger.

Hegerberg

MESTSCORENDE: Ada Stolsmo Hegerberg har funnet veien til nettmaskene i mesterligaen hele 53 ganger.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er stort. De siste årene har vært en utrolig reise, og med dette er den første av sesongens målsettinger nådd, sier Ada Hegerberg via sin manager.

– Jeg gleder meg til veien videre, fortsetter rekordkvinnen.

Allerede etter tolv minutter lurte Lyon-spissen offsidefella og gjorde ingen feil alene med Fortuna Hjørrings keeper. Ada Stolsmo Hegerberg bredsidet inn sin scoring nummer 52 i sin 50. mesterligakamp.

Scoringen var av det historiske slaget, for nå var hun den mestscorende spilleren i mesterligaen for kvinner gjennom alle tider.

– Det er rett og slett rått, sier søster Andrine Hegerberg til NRK.

– Det viser at arbeidet hun har gjort over lang tid og fortsatt gjør gir resultater, og det er utrolig moro, fortsetter Roma-spilleren.

I andre omgang var hun på rett plass til rett tid i feltet. Enkelt til 2–0.

For to uker siden tangerte hun scoringsrekorden i mesterligaen etter to scoringer borte mot det danske laget. Hjemme i Lyon sørget spissen fra Sunndalsøra for at hun nå troner alene på toppen.

– Samtidig vet jeg hun ikke kommer til å gi seg der, og fokuserer på å sanke trofeer med Lyon også i år. Rett og slett utrolig moro, sier en stolt storesøster.

Laster Twitter-innhold

Forbi tysk fotballegende

Aldri før har noen scoret flere enn 51 mål i mesterligaen for kvinner, før i kveld. 24-åringen fra Sunndalsøra har skrev fotballhistorie i Lyon.

– Det er knallartig, skriver mamma Gerd Stolsmo i en SMS til NRK.

– I kveld skulle hun ta rekorden, og det skjedde vel ganske fort. Det er jo en av måten

Anja mittag

NED FRA TRONEN: Anja Mittag, som la opp i mai, har lenge vært på topp. Hun var først til 50 scoringer i mesterligaen, og endte på 51 totalt. Tyskeren har 51 scoringer fordelt på fire forskjellige klubber.

Foto: Francisco Seco / Ap

e å motivere seg på for henne, forteller mammaen.

Den tidligere rekordinnehaveren er tysk og heter Anja Mittag. Tidligere i år la hun fotballstøvlene på hylla, som toppscorer, men måtte fra sofaen se at en norsk kvinne har gått forbi.

Kan vinne mesterligaen for femte gang

Lyons målmaskin har i en alder av 24 år rukket å vinne mye med den hardtsatsende franske klubben.

Lyon og Hegerberg vant den gjeveste turneringen for klubblag i 2015/16, 2016/17, 2017/18 og 2018/19.

I tillegg til dette har den norske spilleren hatt stor suksess i hjemliga liga med en lang rekke nasjonale trofeer.

På det personlige plan har goalgetteren vunnet UEFA-prisen som årets kvinnelige spiller i Europa 2015/16. I 2018 ble hun tildelt Gullballen som første kvinne, i tillegg har hun mottatt BBC-pris som årets spiller i verden 2017 og 2019.

Foto: NRK/SVT

Foto: NRK/SVT

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal