Rekordjagende Hegerberg tangerte scoringsrekorden i mesterligaen

Med sine to scoringer mot Fortuna Hjørring har Ada Stolsmo Hegerberg tangert scoringsrekorden til Anja Mittag i verdens gjeveste klubbturnering.

 Ada Hegerberg celebrates after

51 SCORINGER: Ada Stolsmo Hegerberg har like mange scoringer som legenden Anja Mittag i mesterligaen.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed står 24-åringen fra Sunndalsøra med 51 scoringer i mesterligaen. Lyon-spissen mangler én scoring for å trone alene på toppen.

– Jeg var på bokbad i hjembygda vår Sunndal og vi oppdaget underveis at hun hadde tangert rekorden. Da ble det jubel i lokalet kan du tro! Artig, skriver mamma Gerd Stolsmo i en tekstmelding.

I årets utgave av turneringen har hun banket inn syv scoringer. Det er like mange som Arsenal-spiller Vivianne Miedema.

– Utrolig morsomt, sier én av hennes tidligere trenere ut på telefon når NRK ringer. Dan Eggen trente Ada Hegerberg i Kolbotn tilbake i 2011.

– Det er jo litt igjen av karrieren, så det er forhåpentligvis mer i vente, sier den tidligere landslagsstopperen humoristisk.

– Det er bare fantasien som setter grenser for henne. Hegerberg viste allerede som 15-åring at hun ville komme seg godt av gårde, avslutter Eggen.

I dette innslaget forteller Ada Hegerberg om hvordan hun opplevde kritikken fra Martin Ødegaard i sommer.

I dette innslaget forteller Ada Hegerberg om hvordan hun opplevde kritikken fra Martin Ødegaard i sommer.

Fullstendig overkjøring i Hjørring

Verdens beste fotballspiller sendte sitt kjære Lyon i ledelsen allerede etter 17 minutter i Danmark. I den første av to åttedelsfinalekamper var Lyon-proffen sikker som banken fra ellevemetersmerket på Hjørring stadion.

Ti minutter senere var lagvenninnen Eugene Le Sommer frempå. Den franske spilleren

Anja mittag

NED FRA TRONEN: Anja Mittag, som la opp i mai, har lenge vært på topp. Hun var først til 50 scoringer i mesterligaen, og endte på 51 totalt. Tyskeren har 51 scoringer fordelt på fire forskjellige klubber.

Foto: Francisco Seco / Ap

headet ballen i mål fra kloss hold.

Like før pause gjorde Le Sommer det igjen. En bananskru fra 25 meter sendte ballen i lengste kryss til 3–0.

Minutter ut i andre omgang steg den tidligere norske landslagsspilleren til værs og stanget inn 4–0. Hennes 51. scoring i mesterligaen. Like mange som den pensjonerte fotballspilleren Anja Mittag.

– Imponerende! Ikke minst med tanke på alderen hennes. Nå må hun jage Cristiano Ronaldo som har 127 scoringer. Det er vel hennes neste naturlige mål, kjenner jeg henne rett, sier NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Foto: NRK/SVT

Siste nytt

 • Bruno Fernandes klar for United

  Det bekrefter Manchester United på sine egne hjemmesider. United har blitt enige med Sporting Lisboa om en overgangssum i dag, og den medisinske testen gjenstår. Sky Sports melder om en overgangssum på 810 millioner norske kroner.

  Bruno Fernandes er klar for Manchester United.
  Foto: Filipe Amorim / AFP
 • Medier: Rösler til Düsseldorf

  Tyske Uwe Rösler (51) overtar Fortuna Düsseldorf etter Friedhelm Funkel, skriver flere tyske medier.

  Funkel fikk sparken onsdag etter svake resultater. Fortuna ligger helt sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass.

  Tidligere har Rösler trent blant andre Lillestrøm, Viking, Molde, Wigan, Leeds, og sist svenske Malmö.

  – 51-åringen vil ha treneransvaret i lørdagens hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Jo Inge Berget tilbake i Malmö FF
  Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
 • Thiem senket verdensener Nadal

  Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open i tennis. Østerrikerens slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6). Thiem, som er rangert som verdens 5. beste tennisspiller, møter tyskeren Alexander Zverev i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Det blir den 50. kampen mellom dem.

  Dominic Thiem slo Rafael Nadal ut av Australian Open
  Foto: David Gray / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal