Hegerberg-tall vekker oppsikt: – Jeg tar av meg hatten

Ada Hegerberg og Lyon fortsetter å imponere. De er nå på vei mot sin tredje trippeltriumf og 13. tittel i løpet av bare fem sesonger.

Ada Hegerberg

JAKTER TRIPPEL: Her jubler Ada Hegerberg i semifinalen i mesterligaen mot Chelsea.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Onsdag vant Hegerberg og Lyon den franske cupfinalen for åttende gang da laget slo Lille 3-1.

Dermed kunne den norske spissen innkassere sin 12. tittel i Lyon, og fortsatt gjenstår mesterligafinalen mot Barcelona.

Tidligere landslagsspiller, Ingvild Stensland, spilte for Lyon fra 2009 til 2011 og er svært imponert over Hegerbergs prestasjoner på det franske laget.

– Jeg tar av meg hatten. Det er en vanvittig sterk prestasjon, sier hun til NRK.

– Hun spiller på verdens beste klubblag, der presset om å levere og å vinne titler er enormt. Det krever mental styrke. Men hun leverer varene hvert år, forteller Stensland.

Ingvild Stensland

IMPONERT: Tidligere Lyon-spiller Ingvild Stensland.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Sier mye om Hegerberg

Sist helg ble Lyon fransk seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne mesterligaen for fjerde gang på rad. Ada Hegerberg og Lyon ble klar for mesterligafinale etter 1-1 mot Chelsea.

Hvis favorittene innfrir, vil Lyon og Ada Hegerberg ta sin tredje «The Treble» på fire sesonger. Det er en prestasjon som ingen norske fotballspillere kan vise til. Det er heller ikke hverdagskost for spillere utenfor Norges grenser.

– Om de vinner mesterligafinalen, er det ikke mange andre spillere i verden som kan vise til noe lignende, understreker Stensland.

– Det sier mye om Hegerberg og det sier mye om Lyon.

I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen.

Ble historisk

NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg påpeker at Hegerberg også har fått internasjonal anerkjennelse som fotballspiller de siste årene,

– Hun har jo også vunnet noen utmerkelser på egen hånd, sier NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, og sikter blant annet til at den norske spilleren ble historisk da hun ble første kvinne til å vinne «Gullballen» i 2018.

– Det er veldig imponerende. Det er en rekord som veldig få spillere kan vise til. Hun har hatt noen gode år, kommenterer han.

Ada Hegerberg har vært Lyon-spiller siden 2014, men Stensland ser ikke for seg at vil skifte klubb med det første.

– Det kommer etter hvert gode lag som Wolfsburg, Chelsea og Barcelona. Men jeg ser ikke noen andre alternativer enn Lyon, så lenge hun trives. Lyon må fortsatt kjempe for titlene sine, og er ikke mette, sier hun.

Ada Hegerberg

VANT CUPFINALEN: Lyon slo Lille 3-1.

Foto: Guillaume Souvant / AFP

Siste nytt

 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters
 • Hjelmeset gir seg som idrettssjef

  Odd-Bjørn Hjelmeset er ferdig i jobben som idretts- og markedssjef i Norges Skiskytterforbund, melder VG. Generalsekretær Anne Rustberggard Varden bekrefter overfor avisen at stillingen forsvinner fra 1. oktober. I den forbindelse har man kommet til enighet med den tidligere langrennsstjernen om en sluttavtale.

  Odd-Bjørn Hjelmeset
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal