Hegerberg-tall vekker oppsikt: – Jeg tar av meg hatten

Ada Hegerberg og Lyon fortsetter å imponere. De er nå på vei mot sin tredje trippeltriumf og 13. tittel i løpet av bare fem sesonger.

Ada Hegerberg

JAKTER TRIPPEL: Her jubler Ada Hegerberg i semifinalen i mesterligaen mot Chelsea.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Onsdag vant Hegerberg og Lyon den franske cupfinalen for åttende gang da laget slo Lille 3-1.

Dermed kunne den norske spissen innkassere sin 12. tittel i Lyon, og fortsatt gjenstår mesterligafinalen mot Barcelona.

Tidligere landslagsspiller, Ingvild Stensland, spilte for Lyon fra 2009 til 2011 og er svært imponert over Hegerbergs prestasjoner på det franske laget.

– Jeg tar av meg hatten. Det er en vanvittig sterk prestasjon, sier hun til NRK.

– Hun spiller på verdens beste klubblag, der presset om å levere og å vinne titler er enormt. Det krever mental styrke. Men hun leverer varene hvert år, forteller Stensland.

Ingvild Stensland

IMPONERT: Tidligere Lyon-spiller Ingvild Stensland.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Sier mye om Hegerberg

Sist helg ble Lyon fransk seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne mesterligaen for fjerde gang på rad. Ada Hegerberg og Lyon ble klar for mesterligafinale etter 1-1 mot Chelsea.

Hvis favorittene innfrir, vil Lyon og Ada Hegerberg ta sin tredje «The Treble» på fire sesonger. Det er en prestasjon som ingen norske fotballspillere kan vise til. Det er heller ikke hverdagskost for spillere utenfor Norges grenser.

– Om de vinner mesterligafinalen, er det ikke mange andre spillere i verden som kan vise til noe lignende, understreker Stensland.

– Det sier mye om Hegerberg og det sier mye om Lyon.

I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen.

Ble historisk

NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg påpeker at Hegerberg også har fått internasjonal anerkjennelse som fotballspiller de siste årene,

– Hun har jo også vunnet noen utmerkelser på egen hånd, sier NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, og sikter blant annet til at den norske spilleren ble historisk da hun ble første kvinne til å vinne «Gullballen» i 2018.

– Det er veldig imponerende. Det er en rekord som veldig få spillere kan vise til. Hun har hatt noen gode år, kommenterer han.

Ada Hegerberg har vært Lyon-spiller siden 2014, men Stensland ser ikke for seg at vil skifte klubb med det første.

– Det kommer etter hvert gode lag som Wolfsburg, Chelsea og Barcelona. Men jeg ser ikke noen andre alternativer enn Lyon, så lenge hun trives. Lyon må fortsatt kjempe for titlene sine, og er ikke mette, sier hun.

Ada Hegerberg

VANT CUPFINALEN: Lyon slo Lille 3-1.

Foto: Guillaume Souvant / AFP

Siste nytt

 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

  Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

  Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

  Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

  Britain Soccer Wigan Finances
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Iker Casillas legger opp

  Den spanske keeperen har vunnet EM, VM, mesterligaen og La Liga. De siste årene har han spilt for Porto, der han har to seriemesterskap. Nå er karrieren over.

  Han fikk hjerteinfarkt på trening i mai 2019, og har ikke vært på banen siden.

  Casillas
  Foto: Alberto Lingria / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal