Hegerberg-tall vekker oppsikt: – Jeg tar av meg hatten

Ada Hegerberg og Lyon fortsetter å imponere. De er nå på vei mot sin tredje trippeltriumf og 13. tittel i løpet av bare fem sesonger.

Ada Hegerberg

JAKTER TRIPPEL: Her jubler Ada Hegerberg i semifinalen i mesterligaen mot Chelsea.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Onsdag vant Hegerberg og Lyon den franske cupfinalen for åttende gang da laget slo Lille 3-1.

Dermed kunne den norske spissen innkassere sin 12. tittel i Lyon, og fortsatt gjenstår mesterligafinalen mot Barcelona.

Tidligere landslagsspiller, Ingvild Stensland, spilte for Lyon fra 2009 til 2011 og er svært imponert over Hegerbergs prestasjoner på det franske laget.

– Jeg tar av meg hatten. Det er en vanvittig sterk prestasjon, sier hun til NRK.

– Hun spiller på verdens beste klubblag, der presset om å levere og å vinne titler er enormt. Det krever mental styrke. Men hun leverer varene hvert år, forteller Stensland.

Ingvild Stensland

IMPONERT: Tidligere Lyon-spiller Ingvild Stensland.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Sier mye om Hegerberg

Sist helg ble Lyon fransk seriemester for 13. år på rad, og 18. mai skal klubben prøve å vinne mesterligaen for fjerde gang på rad. Ada Hegerberg og Lyon ble klar for mesterligafinale etter 1-1 mot Chelsea.

Hvis favorittene innfrir, vil Lyon og Ada Hegerberg ta sin tredje «The Treble» på fire sesonger. Det er en prestasjon som ingen norske fotballspillere kan vise til. Det er heller ikke hverdagskost for spillere utenfor Norges grenser.

– Om de vinner mesterligafinalen, er det ikke mange andre spillere i verden som kan vise til noe lignende, understreker Stensland.

– Det sier mye om Hegerberg og det sier mye om Lyon.

I fjor ble ambisjonen om trippeltriumf veltet av erkerival Paris Saint-Germain, som slo Lyon i cupfinalen.

Ble historisk

NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg påpeker at Hegerberg også har fått internasjonal anerkjennelse som fotballspiller de siste årene,

– Hun har jo også vunnet noen utmerkelser på egen hånd, sier NRKs ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, og sikter blant annet til at den norske spilleren ble historisk da hun ble første kvinne til å vinne «Gullballen» i 2018.

– Det er veldig imponerende. Det er en rekord som veldig få spillere kan vise til. Hun har hatt noen gode år, kommenterer han.

Ada Hegerberg har vært Lyon-spiller siden 2014, men Stensland ser ikke for seg at vil skifte klubb med det første.

– Det kommer etter hvert gode lag som Wolfsburg, Chelsea og Barcelona. Men jeg ser ikke noen andre alternativer enn Lyon, så lenge hun trives. Lyon må fortsatt kjempe for titlene sine, og er ikke mette, sier hun.

Ada Hegerberg

VANT CUPFINALEN: Lyon slo Lille 3-1.

Foto: Guillaume Souvant / AFP

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP
 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Dæhli scoret da Nürnberg vant

  Etter nesten en omgang uten mål startet Mats Møller Dæhli det som ble en målfest for sitt Nürnberg med sin scoring. Laget vant til slutt 4-0 over Heidenheim.

  Nürnberg kjemper om opprykk til Bundesliga og jakter Dæhlis tidligere klubb St. Pauli på toppen av tabellen i 2. Bundesliga.

  Scoringen til Dæhli var en lekker avslutning fra like utenfor boksen. Ballen trillet inn til nordmannen som smalt ballen i krysset bak en sjanseløs Heidenheim-keeper.

  Etter pause fortsatte Nürnberg å male på og ga seg ikke før de sikret 4-0 helt på tampen.

  JJ-gf1z3tuk
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal