Hegerberg: – Toalettene virker så vidt og garderoben er mindre enn fem kvadratmeter

LONDON (NRK): Til tross for at Ada Hegerberg og Lyon er klare for sin fjerde strake mesterligafinale, var den norske superstjerna særdeles misfornøyd med stadion som semifinalen mot Chelsea ble spilt på.

AFP_1G03DQ

NY FINALE FOR HEGERBERG: Samtidig ble det exit i semifinalen for Chelsea og Maren Mjelde.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kommer fra en stadion med 18.000 tilskuere til en bane hvor toalettene så vidt virker og en garderobe på mindre enn fem kvadratmeter, sier Ada Hegerberg etter at Lyon og Maren Mjeldes Chelsea spilte 1-1 på Kingsmeadow i Sør-London.

Med 2-1-seier i første kamp er Lyon altså klare for nok en finale i mesterligaen, i år mot Barcelona.

Men Hegerberg var mildt sagt ikke imponert over Chelseas arena.

– Uansett om du vil vinne eller ikke, har Chelsea et ansvar om å dra det videre. Dette er ikke en semifinale verdig, sier Hegerberg til NRK.

Kingsmeadow har en kapasitet på 2200, en tiendedel av tilskuerantallet fra første match i Lyon.

– Alle har et ansvar

Hegerberg mener at for få tar ansvar for å utvikle kvinnefotballen.

– Jeg tenkte at jeg ikke skulle dra dette frem, men vi har alle et ansvar om å utvikle kvinnefotballe. Alle kan gjøre en forskjell. Lyon forsøker i alle fall å utvikle kvinnefotballen, og da håper jeg alle andre også griper muligheten, sier Hegerberg, som håper på grep fra det europeiske fotballforbundet (UEFA).

– UEFA bør gjøre noe, vi er sammen om dette.

Saken fortsetter under bildet.

X03815

KINGSMEADOW: Arenaen i Sør-London ble ikke godt tatt imot av Ada Hegerberg.

Foto: TONY O'BRIEN / Reuters

Men tross misnøye med fasilitetene: Hegerberg klarer å glede seg over nok en finale i mesterligaen.

– Det er historisk, ingen har gjort det før. Det er utrolig sterkt, sier Hegerberg, som leverte den målgivende pasningen til Lyons scoring.

Barcelona, Lyons motstander i finalen som spilles 18. mai, slo Bayern München 2-0 over to kamper.

Mjelde: – Glemmer ikke det på en stund

For Chelsea og Maren Mjelde kunne det blitt klubbens første finale.

Men allerede etter 17. minutter ble veien dit betydelig lengre. Le Sommer mottok ballen fra Hegerberg, og avsluttet via Maren Mjelde i Chelsea-forsvaret til 1-0, og 3-1 sammenlagt.

– Jeg er veldig skuffet. Det er vanskelig å sette ord på det, vi fortjener bedre i dag, sier Maren Mjelde etter at drømmen om finale i mesterligaen er knust.

Chelsea slo tilbake før pause, da Ji So-yun banket inn en vakker frisparkscoring. Men selv om Chelsea presset på for å få scoringen som ville sikret ekstraomganger, lykkes de aldri.

– Vi vet at dersom vi presterer på vårt beste er vi på høyde, det synes jeg vi var i dag. Vi skulle hatt straffe, da hadde det vært 2-1 og en annen kamp, sier Mjelde.

Straffesituasjonen Mjelde referer til kom like etter at Lyon hadde tatt ledelsen. Lyons Lucy Bronze berørte ballen tydelig med hånden inne i egen 16-meter, men dommeren vinket spillet videre.

– De får et bortemål, og det er noe jeg ikke glemmer på en stund, sier en tydelig skuffet Mjelde etter kampslutt.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal