Hopp til innhold

Hegerberg sendte Norge til EM: – Skikkelig deilig

Norge stanget lenge mot Wales. Så dukket Ada Hegerberg (20) opp - to ganger - og sikret Norge EM-plass.

Ada Hegerberg sender Norge til EM med to flotte scoringer borte mot Wales.

DOBBEL: Ada Hegerberg scoret to ganger mot Wales. Se scoringene her.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge skuffet med 2-2 mot Østerrike forrige uke, men kunne sikre EM-plassen med seier over Wales. Det burde ikke være en umulighet, i og med at Norge vant 4-0 hjemme i oktober.

Men det tok lang tid før det løsnet. I kampens 70. minutt steg Ada Hegerberg til værs og headet inn 1-0.

– Det var skikkelig deilig. Det var en viktig periode å score i, for det kunne fort gått begge veier, selv om vi egentlig har kontroll, sier Hegerberg til Norges Fotballforbund.

Og bare ti minutter senere var den notoriske målscoreren på plass igjen, og sikret Norge billett til mesterskapet i Nederland neste sommer med et nydelig langskudd.

– Den var også viktig, for det visste vi at vi var der, forteller 20-åringen med et smil.

– Det er et resultat man skal og må være fornøyd med, men det er en første omgang her hvor vi sliter. Uansett er det viktig å holde fokus på målene, og i dag nådde de målet om EM, oppsummerer NRKs ekspert Lise Klaveness.

Hegerberg advarer: – Vi må henge med i utviklingen

Sjansefattig

Vertene stod godt imot de norske jentene i åpningen, og skapte også mer enn Norge. Det tok over 20 minutter før Norge kom til en brukbar sjanse, da Ingvild Stensland slo et frispark mot Ada Hegerberg. Da det nærmet seg pause, fikk gjestene mer og mer overtak, men det stod 0-0 til pause.

Også den andre omgangen startet trått for Norge. Sjansene uteble og i stedet kom Wales inn i kampen igjen.

Det skulle spilles godt over en time før Norge kom til en skikkelig målsjanse. Lene Mykjåland la opp til Kristine Minde, som skjøt like utenfor. Like etter var innbytter Emilie Haavi nære, men skuddet ble reddet. Men også Wales kan skyte. Jessica Fishlock banket ballen i tverrliggeren etter 65 minutter.

To ganger Hegerberg

Da hadde Hegerberg gått nok. Haavi la videre til Marit Sandvei, som slo inn på bakerste stolpe og storscoreren Hegerberg nikket inn ledelsen.

Og Lyon-spissen var ikke ferdig. Med ti minutter igjen av kampen, vendte Hegerberg opp utenfor sekstenmeteren og klinket ballen i nettet.

– Vi er ikke fornøyd med den første omgangen. Vi er for upresise, får ikke truet og skaper for lite. Den andre omgangen er bedre. Vi er mer nøyaktige og får to veldig flotte scoringer. Nå er det på tide å forberede et europamesterskap, sier landslagssjef Roger Finjord.

Med 16 poeng på seks kamper, er Norge sikret minst andreplass i gruppespillet. De siste kampene mot Kasakhstan og Israel spilles 15. og 19. september

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lewandowski i tårer etter sitt første VM-mål – setter press på Argentina

  Polen tok sin første seier i VM mot Saudi-Arabia, og det kan de takke keeper Wojciech Szczesny for.

  Piotr Zielinski sendte Polen i føringen etter 40 minutter, men rett etterpå fikk Saudi-Arabia tildelt et straffespark etter at dommeren hadde sett på VAR-skjermen.

  Det straffesparket var av den billige sorten.

  – Det er kjempebillig i mine øyne. Det synes jeg aldri i verden er straffe. Da blir det mange straffer i dette mesterskapet kommenterte TV2s ekspert Jesper Mathisen etter at dommeren pekte på straffemerket.

  Men Szczesny stod frem da Polen trengte det som mest. Først reddet han straffesparket, så kom han seg kjapt opp og reddet returen mesterlig.

  Begge lag skapte store sjanser i andre omgang, og Robert Lewandowski hadde et forsøk i stolpen.

  Snaue ti minutter før slutt så lyktes det endelig for Barcelona-spissen. Lewandowski utnyttet en gavepakke fra Saudi-Arabia, og satte iskaldt inn sitt første VM-mål i karrieren.

  Med dagens seier er gruppe c vidåpen. Polen står med fire poeng etter to kamper, mens Saudi-Arabia har tre poeng.

  Senere i kveld møtes Argentina og Mexico. Om Argentina taper den, er de utrolig nok ute av VM.

 • Riiber utklasset konkurrentene

  Jarl Magnus Riiber gikk ut som nummer tre på langrennsdelen i verdenscupen i kombinert lørdag, men i langrenssporet var han overlegen.

  – Det er utrolig. Jeg la mye press på meg selv i dag, å snu det fra i går. Det var utrolig følelse å ta seieren i dag, sier Riiber.

  Han var raskt oppe i ryggen til Yamamoto fra Japen og Rettenegger fra Østerrike. Lenge gikk de tre sammen, men etter 7,5 kilomter satte Riiber opp et voldsomt tempo og distanserte konkurrentene. En drøy kilometer senere hadde han en ledelse på nesten 20 sekunder.

  – En levende kombinertlegende tar verdenscupseier nummer 50, en helt unik seiersrekke, kommenterte Jann Post på oppløpet.

  Julian Schmid fra Tyskland ble nummer to, mens Jens Luraas Oftebro ble nummer tre.

  Jarl Magnus Riiber under verdenscuprennet i kombinert i Ruka.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Klæbo passerte milepæl: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

  Johannes Høsflot Klæbo (26) var nok en gang suveren og gikk inn til sin 50. verdenscupseier på 10 kilometer klassisk i finske Ruka.

  – Rundt tall i dag, det er bare å ta med seg. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler kroppen spiller på lag, alt annet enn hamstringen har vært bra, sier Klæbo til NRK.

  – Jeg har trent alternativt, ikke løpt, men jeg har trent godt selv om jeg ikke har gjort så mye av det jeg normalt hadde gjort, sier Klæbo.

  Trønderen endte hele 20,5 sekunder foran Pål Golberg på andreplass, mens Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre.

  – Jeg er godt fornøyd, både med løpet og formen. Jeg visste at én mann kom til å bli veldig sterk i dag, og det var ikke overraskende at han slo meg, sier Pål Golberg til NRK.

  – Det var strålende innsats, enkelt og greit. Jeg hadde på følelsen at vi hadde et lag som skulle gjøre det høvelig bra i dag, og jeg er veldig, veldig fornøyd, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

  Calle Halfvarsson var beste ikke-norske langrennsløper, og endte 33,1 sekunder bak Klæbo.

  Klæbo var også overlegen på sprinten fredag. Det til tross for at han har slitt og fortsatt sliter med en hamstringskade.

  På kvinnesiden var det svensk dominans, og de svenske stjernene kalte den norske landslagstreneren for kjepphøy etter løpet.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste