Hegerberg sendte Norge til EM: – Skikkelig deilig

Norge stanget lenge mot Wales. Så dukket Ada Hegerberg (20) opp - to ganger - og sikret Norge EM-plass.

Ada Hegerberg sender Norge til EM med to flotte scoringer borte mot Wales.

DOBBEL: Ada Hegerberg scoret to ganger mot Wales. Se scoringene her.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge skuffet med 2-2 mot Østerrike forrige uke, men kunne sikre EM-plassen med seier over Wales. Det burde ikke være en umulighet, i og med at Norge vant 4-0 hjemme i oktober.

Men det tok lang tid før det løsnet. I kampens 70. minutt steg Ada Hegerberg til værs og headet inn 1-0.

– Det var skikkelig deilig. Det var en viktig periode å score i, for det kunne fort gått begge veier, selv om vi egentlig har kontroll, sier Hegerberg til Norges Fotballforbund.

Og bare ti minutter senere var den notoriske målscoreren på plass igjen, og sikret Norge billett til mesterskapet i Nederland neste sommer med et nydelig langskudd.

– Den var også viktig, for det visste vi at vi var der, forteller 20-åringen med et smil.

– Det er et resultat man skal og må være fornøyd med, men det er en første omgang her hvor vi sliter. Uansett er det viktig å holde fokus på målene, og i dag nådde de målet om EM, oppsummerer NRKs ekspert Lise Klaveness.

Hegerberg advarer: – Vi må henge med i utviklingen

Sjansefattig

Vertene stod godt imot de norske jentene i åpningen, og skapte også mer enn Norge. Det tok over 20 minutter før Norge kom til en brukbar sjanse, da Ingvild Stensland slo et frispark mot Ada Hegerberg. Da det nærmet seg pause, fikk gjestene mer og mer overtak, men det stod 0-0 til pause.

Også den andre omgangen startet trått for Norge. Sjansene uteble og i stedet kom Wales inn i kampen igjen.

Det skulle spilles godt over en time før Norge kom til en skikkelig målsjanse. Lene Mykjåland la opp til Kristine Minde, som skjøt like utenfor. Like etter var innbytter Emilie Haavi nære, men skuddet ble reddet. Men også Wales kan skyte. Jessica Fishlock banket ballen i tverrliggeren etter 65 minutter.

To ganger Hegerberg

Da hadde Hegerberg gått nok. Haavi la videre til Marit Sandvei, som slo inn på bakerste stolpe og storscoreren Hegerberg nikket inn ledelsen.

Og Lyon-spissen var ikke ferdig. Med ti minutter igjen av kampen, vendte Hegerberg opp utenfor sekstenmeteren og klinket ballen i nettet.

– Vi er ikke fornøyd med den første omgangen. Vi er for upresise, får ikke truet og skaper for lite. Den andre omgangen er bedre. Vi er mer nøyaktige og får to veldig flotte scoringer. Nå er det på tide å forberede et europamesterskap, sier landslagssjef Roger Finjord.

Med 16 poeng på seks kamper, er Norge sikret minst andreplass i gruppespillet. De siste kampene mot Kasakhstan og Israel spilles 15. og 19. september

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal