Hopp til innhold

Hegerberg advarer: – Vi må henge med i utviklingen

Norges målmaskin Ada Stolsmo Hegerberg (20) er kritisk til måten landslaget spiller på.

Landslagsets stjernespiller Ada Hegerberg er kritisk til måten landslaget spiller fotball. Uavgjort mot Østerrike førte Norge ett nytt steg på veien mot EM, men prestasjon bekymrer både Hegerberg og ekspertene.

SLET: Ada Stolsmo Hegerberg måtte tidvis jobbe mye alene på topp mot Østerrike.

– Ting har utviklet seg enormt de siste fem årene, både fysisk, teknisk og taktisk. Vi må henge med, og kan ikke være fornøyd med det vi har prestert, sier Ada Stolsmo Hegerberg (20).

Fredag formiddag smiler de norske jentene om kapp med sola utenfor Oslo tinghus. De er der for å overraske lagets lege, Said Tutunchian, som gifter seg.

Men kontrasten er skarp til stemningen på et møte tidligere fredag der laget var samlet til et møte der de gikk gjennom gårsdagens kamp mot Østerrike.

Selv om Norge sikret uavgjort og tok et stort steg mot neste års fotball-EM, har det kommet skarp kritikk mot måten Norge spilte på. Både Dagbladet-kommentator Morten Pedersen og NRK-ekspert Lise Klaveness uttrykker bekymring.

– Krevende

Lise Klaveness

KRITISK: NRK-ekspert Lise Klaveness mener Norge står i fare for å bli tatt igjen i utviklingen av kvinnefotballen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Norge er to ganger EM-vinnere og har masse meritter. Så kommer Østerrike uten meritter og har tatt oss igjen. Land vi ikke hørte om tidligere har tatt oss igjen. Kvinnefotballen er i rivende utvikling, og vi må henge på, sier Klaveness.

Mot Østerrike slet Norge både offensivt og defensivt, og Hegerberg vedgår at kampen ikke var en særlig positiv opplevelse.

– Det var krevende å spille på topp i går, det skal jeg innrømme. Og jeg tror det var flere som følte det samme. Jeg vil se fremover, og vi må ta tak i problemene og finne ut hva vi kan gjøre, sier Hegerberg.

Hun mener Norge har et svært godt spillermateriale, men at de sliter med å få maksimalt ut av dette i kamper på landslaget.

– Vi er et lag med mange gode spillere som gjør det godt i klubblagene, og hvorfor skal vi ikke klare å lykkes sammen på landslaget? spør hun.

– Ja, hvorfor ikke?

– Det er et godt spørsmål. Vi er nødt til å ta tak i det, og jobbe hardt sammen på trening og få frem det beste i hver enkelt, sier Hegerberg.

Det norske kvinnelandslaget så ut til å gå mot seier og sikker vei videre mot EM, men mot slutten kom Østerrike sterkt og tok et velfortjent poeng.

– Våre største kritikere

Trener Roger Finjord mener det er spillerne og trenerne selv som er lagets største kritikere. Han ser mye som må jobbes med etter kampen mot Østerrike.

– Vi kjenner klumpen i magen når vi ikke lykkes. Vi har gått gjennom kampen, og hadde en ærlig tilbakemelding av oss selv i dag tidlig.

Neste kamp er EM-kvalifiseringskampen mot Wales allerede på tirsdag.

– Spillerne er helt klare at vi må være mer presise, og at vi må lykkes oftere med å få flere innlegg og avslutninger. Vi må klare å få involvert vår midtbane enda oftere, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal