NRK Meny
Normal

Tittel i blikket og tall i tenna

Verdens beste basketspiller gliste bredt etter seieren mot New York Knicks i natt. Dermed avdekket han det store målet om 16 sluttspillseire og NBA-tittel.

LeBron James

LeBron James' tannbeskytter viser romertallet 16, som står for antallet sluttspillseire som trengs for å vinne NBA-tittelen.

Foto: Marc SEROTA / Afp

Livet smiler til LeBron James om dagen.

Han har akkurat levert den beste enkeltsesongen i grunnserien siden Michael Jordan, han er endelig i ferd med å få en smule fri fra hetsen etter sjokkovergangen i 2010, og søndag var han stor da superlaget Miami Heat gikk videre i NBA-sluttspillet.

James scoret 29 poeng da Miami Heat senket New York Knicks 106-94. Med 4-1 sammenlagt gikk Heat til andre runde i NBA-sluttspillet.

Tannbeskytter til inspirasjon

Da er det greit å koste på seg et smil og vise fram tannbeskytteren med romertallet 16. Tallet symboliserer de 16 kampene Miami må vinne for å ta LeBrons etterlengtede første tittel.

– Tannbeskytteren skal være en inspirasjon. Jeg vet dette er den største delen av sesongen, så det er rett og slett en inspirasjon, sier James ifølge Yardbarker.

I best av syv-oppsettet i NBA-sluttspillet må man vinne fire kamper i hver av de fire rundene for å ta tittelen. Etter fire seire mot New York er Miami og James bare 12 seire unna målet - uten at han forandrer den spesialdesignede tannbeskytteren av den grunn.

James har fortsatt ikke vunnet NBA i sin glimrende karriere.

Møter overkommelig motstand

Dwyane Wade og Chris Bosh fulgte opp med 19 poeng hver da Heat gjorde kort prosess med Knicks.

– Vi gikk ut med god intensitet, sa James etter kampen.

LeBron James

LeBron James dunker inn to av sine 29 poeng natt til torsdag.

Foto: Al Diaz / Ap

Nå venter Indiana Pacers i neste runde. De slo ut Orlando i fem kamper. Miami Heat forsøker å nå sin andre strake NBA-finale.

Ingen Lin

New York Knicks slet med skader og kunne aldri true Miami Heat. Blant annet manglet de NBA-sensasjonen Jeremy Lin.

– Det er synd med alle skadene deres. Ingen ønsker det. Vi ønsker å møte lag som har med sine beste spillere, sier Heat-trener Erik Spoelstra.

I vest reduserte Memphis Grizzlies til 2-3 i kamper mot Los Angeles Clippers gjennom 92-80-seier natt til torsdag.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag