NRK Meny
Normal

Tittel i blikket og tall i tenna

Verdens beste basketspiller gliste bredt etter seieren mot New York Knicks i natt. Dermed avdekket han det store målet om 16 sluttspillseire og NBA-tittel.

LeBron James

LeBron James' tannbeskytter viser romertallet 16, som står for antallet sluttspillseire som trengs for å vinne NBA-tittelen.

Foto: Marc SEROTA / Afp

Livet smiler til LeBron James om dagen.

Han har akkurat levert den beste enkeltsesongen i grunnserien siden Michael Jordan, han er endelig i ferd med å få en smule fri fra hetsen etter sjokkovergangen i 2010, og søndag var han stor da superlaget Miami Heat gikk videre i NBA-sluttspillet.

James scoret 29 poeng da Miami Heat senket New York Knicks 106-94. Med 4-1 sammenlagt gikk Heat til andre runde i NBA-sluttspillet.

Tannbeskytter til inspirasjon

Da er det greit å koste på seg et smil og vise fram tannbeskytteren med romertallet 16. Tallet symboliserer de 16 kampene Miami må vinne for å ta LeBrons etterlengtede første tittel.

– Tannbeskytteren skal være en inspirasjon. Jeg vet dette er den største delen av sesongen, så det er rett og slett en inspirasjon, sier James ifølge Yardbarker.

I best av syv-oppsettet i NBA-sluttspillet må man vinne fire kamper i hver av de fire rundene for å ta tittelen. Etter fire seire mot New York er Miami og James bare 12 seire unna målet - uten at han forandrer den spesialdesignede tannbeskytteren av den grunn.

James har fortsatt ikke vunnet NBA i sin glimrende karriere.

Møter overkommelig motstand

Dwyane Wade og Chris Bosh fulgte opp med 19 poeng hver da Heat gjorde kort prosess med Knicks.

– Vi gikk ut med god intensitet, sa James etter kampen.

LeBron James

LeBron James dunker inn to av sine 29 poeng natt til torsdag.

Foto: Al Diaz / Ap

Nå venter Indiana Pacers i neste runde. De slo ut Orlando i fem kamper. Miami Heat forsøker å nå sin andre strake NBA-finale.

Ingen Lin

New York Knicks slet med skader og kunne aldri true Miami Heat. Blant annet manglet de NBA-sensasjonen Jeremy Lin.

– Det er synd med alle skadene deres. Ingen ønsker det. Vi ønsker å møte lag som har med sine beste spillere, sier Heat-trener Erik Spoelstra.

I vest reduserte Memphis Grizzlies til 2-3 i kamper mot Los Angeles Clippers gjennom 92-80-seier natt til torsdag.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming