Norsk X Games-håp skadet: – Føles som en kniv hugger i nakken

Den norske X Games-deltageren Andreas Håtveit har fått kink i nakken, og er usikker til onsdagens kvalifisering i slopestyle.

Andreas Haatveit

Andreas Håtveit, her fra fristil-VM på Voss tidligere i vinter, kan miste X Games etter nakkekinken han pådro seg tirsdag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit i aksjon under fristil-VM tidligere i vinter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tiril Sjåstad Christiansen

Om Håtveit ikke skulle bli klar til konkurranse onsdag, er det likevel norske deltagere i aksjon. Tiril Sjåstad Christiansen skal konkurrere i kvinnenes ski slopestylefinale onsdag.

Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
– Det føles bra når jeg snur meg til høyre, men når jeg snur meg til venstre, er det som om noen står klare med en kniv for å hugge til. Det er ikke noe særlig, sier Andreas Håtveit til NRK.no.

Den norske fristilkjøreren er på plass i Frankrike og Tignes, der europeiske X Games går av stabelen denne uken. Under trening tirsdag kom skaden som kan sette en stopper for nordmannens deltagelse i slopestylekvalifiseringen onsdag.

– Jeg skulle hoppe av en rail. Jeg vred bare hodet bort, så fikk jeg skikkelig kink i nakken. C4 og C5 er visst helt låst, så jeg sliter med å røre på hodet mitt. Jeg har aldri opplevd det før, sier han.

– Griner ikke

Håtveit har aldri opplevd en lignende skade før, og synes derfor det er vanskelig å si om han blir kvitt nakkekinken tidsnok til å rekke slopestylekvalifiseringen onsdag.

– Det er en ting som kommer til å gå over, men om det kommer til å gå over til i morgen vet jeg ikke. Jeg skal til legen da, så får de se om jeg får klarsignal til å konkurrere eller ikke, sier han.

Selv om smertene jager i nakken, har Håtveit humøret på plass.

– Det er ikke noen vits i å grine over dette. Det er ikke den siste konkurransen i karrieren min. Noen går man glipp av, andre får man delta i, sier han.

To nordmenn i aksjon

Om Håtveit ikke skulle få klarsignal til kvalifiseringen onsdag, blir det likevel to norske deltagere å se i aksjon onsdag.

Per Kristian Hunder skal kjøre kvalifiseringen i ski slopestyle, mens Tiril Sjåstad Christiansen kjører i kvinnens finale i samme øvelse.

Christiansen tok gullet i X Games i januar. 17-åringen klarte ikke å levere på samme nivå å fristil-VM, men lovet å komme sterkere tilbake.

– Jeg må trene godt fremover og slå tilbake. Det er bare å nullstille seg og trene hardt, sa Christiansen da.

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag