NRK Meny
Normal

Hansen vil møte Hegerberg i mesterligafinalen: – Hadde vært veldig kult

Caroline Graham Hansen er imponert, men foreløpig ikke skremt av Ada Hegerberg og Lyons målfest i mesterligaen. Begge er på god vei mot semifinale med hvert sitt klubblag.

ada og caroline

KJENNER HVERANDRE GODT: Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg gjør suksess på hvert sitt klubblag i mesterligaen. På det norske landslaget er de de to store profilene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ada Hegerberg Norge

Ada Hegerberg har scoret ni mål på fem kamper i mesterligaen.

Foto: Matt Kryger / Reuters

– Hvis vi møtes i mesterligaen blir det i finalen, og det hadde vært skikkelig gøy. Vi kjenner hverandre veldig godt. Det hadde vært veldig kult om to norske spillere greide noe sånt, sier Caroline Graham Hansen.

Både hun og landslagsvenninnen Ada Hegerberg leverer nemlig varene for hvert sitt lag i mesterligaen for tiden.

Onsdag kveld ble det seier for begge de norske da de første kvartfinalene i den gjeve turneringen ble spilt.

Hansen satte inn 3-0-målet i Wolfsburgs seier over ACF Brescia Femminile, mens Hegerberg scorte to i Lyons rimelig solide seier på 9-1 over Slavia Praha.

– Formen bedre enn noen gang

Hansens scoring kom etter at hun rett og slett snappet ballen ut av beina på en forsvarsspiller.

– Jeg løper egentlig bare i press. Hun blir stressa og jeg snapper ballen. Det er nok mer en litt dårlig vurdering av henne enn en tabbe, forteller hun.

Både Wolfsburg og Lyon regnes som noen av storfavorittene til å vinne turneringen, men Hansen er ikke skremt over det Lyon presterte i går.

– Det er så klart en sterk prestasjon å vinne 9-1, men det sier nok litt om motstanderen. Hvis de vinner 9-1 mot Barcelona og PSG, da blir jeg skremt, sier hun med et smil.

Hegerberg

- Det går slag i slag nå, så jeg rekker nesten ikke tenke så mye over kampene vi spiller, sier Hansen etter onsdagens kvartfinale i mesterligaen. Her på landslagssamling. Ada Hegerberg i bakgrunnen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Hansen har spilt veldig godt for Wolfsburg etter at hun kom tilbake fra en langtidsskade i høst. Hun er helt sentral på laget, som i flere år nå har vært et av de beste i verden. De har blant annet vunnet mesterligaen to ganger før.

– Jeg føler egentlig at formen og nivået mitt er bedre enn noen gang før. Jeg føler ikke jeg har blitt satt tilbake av skaden, i alle fall, sier Hansen.

Revansjelystne

Selv er hun bare passe fornøyd med Wolfsburgs resultat.

– Det er et lag vi skulle slå og vi kunne vunnet mer, men det ble et bra utgangspunkt for returoppgjøret, sier Hansen.

Wolsfburg ble slått ut av PSG i semifinalen i fjor, etter å ha vunnet turneringen året før. Hansen forteller at laget er svært revansjelystne. Selv har hun aldri spilt en mesterligafinale.

– Det vil bety veldig mye å greie det i år. Å spille den finalen er det største, og man drømmer veldig mye om det. Jeg synes vi har utviklet oss og et veldig sterkt lag i år, sier hun.

Selv regner hun Lyon og PSG som de sterkeste motstanderne.

– Men Barcelona skal heller ikke undervurderes etter at de greide 0-0 mot PSG i går, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten