Hansen vil møte Hegerberg i mesterligafinalen: – Hadde vært veldig kult

Caroline Graham Hansen er imponert, men foreløpig ikke skremt av Ada Hegerberg og Lyons målfest i mesterligaen. Begge er på god vei mot semifinale med hvert sitt klubblag.

ada og caroline

KJENNER HVERANDRE GODT: Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg gjør suksess på hvert sitt klubblag i mesterligaen. På det norske landslaget er de de to store profilene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ada Hegerberg Norge

Ada Hegerberg har scoret ni mål på fem kamper i mesterligaen.

Foto: Matt Kryger / Reuters

– Hvis vi møtes i mesterligaen blir det i finalen, og det hadde vært skikkelig gøy. Vi kjenner hverandre veldig godt. Det hadde vært veldig kult om to norske spillere greide noe sånt, sier Caroline Graham Hansen.

Både hun og landslagsvenninnen Ada Hegerberg leverer nemlig varene for hvert sitt lag i mesterligaen for tiden.

Onsdag kveld ble det seier for begge de norske da de første kvartfinalene i den gjeve turneringen ble spilt.

Hansen satte inn 3-0-målet i Wolfsburgs seier over ACF Brescia Femminile, mens Hegerberg scorte to i Lyons rimelig solide seier på 9-1 over Slavia Praha.

– Formen bedre enn noen gang

Hansens scoring kom etter at hun rett og slett snappet ballen ut av beina på en forsvarsspiller.

– Jeg løper egentlig bare i press. Hun blir stressa og jeg snapper ballen. Det er nok mer en litt dårlig vurdering av henne enn en tabbe, forteller hun.

Både Wolfsburg og Lyon regnes som noen av storfavorittene til å vinne turneringen, men Hansen er ikke skremt over det Lyon presterte i går.

– Det er så klart en sterk prestasjon å vinne 9-1, men det sier nok litt om motstanderen. Hvis de vinner 9-1 mot Barcelona og PSG, da blir jeg skremt, sier hun med et smil.

Hegerberg

- Det går slag i slag nå, så jeg rekker nesten ikke tenke så mye over kampene vi spiller, sier Hansen etter onsdagens kvartfinale i mesterligaen. Her på landslagssamling. Ada Hegerberg i bakgrunnen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Hansen har spilt veldig godt for Wolfsburg etter at hun kom tilbake fra en langtidsskade i høst. Hun er helt sentral på laget, som i flere år nå har vært et av de beste i verden. De har blant annet vunnet mesterligaen to ganger før.

– Jeg føler egentlig at formen og nivået mitt er bedre enn noen gang før. Jeg føler ikke jeg har blitt satt tilbake av skaden, i alle fall, sier Hansen.

Revansjelystne

Selv er hun bare passe fornøyd med Wolfsburgs resultat.

– Det er et lag vi skulle slå og vi kunne vunnet mer, men det ble et bra utgangspunkt for returoppgjøret, sier Hansen.

Wolsfburg ble slått ut av PSG i semifinalen i fjor, etter å ha vunnet turneringen året før. Hansen forteller at laget er svært revansjelystne. Selv har hun aldri spilt en mesterligafinale.

– Det vil bety veldig mye å greie det i år. Å spille den finalen er det største, og man drømmer veldig mye om det. Jeg synes vi har utviklet oss og et veldig sterkt lag i år, sier hun.

Selv regner hun Lyon og PSG som de sterkeste motstanderne.

– Men Barcelona skal heller ikke undervurderes etter at de greide 0-0 mot PSG i går, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kalvå: – Føles uvirkelig

  Sammen med Heidi Weng var Anne Kjersti Kalvå den utøveren som onsdag fikk konstatert koronasmitte underveis i OL-forberedelsene i italienske Seiser Alm.

  Veien til lekene i Kina virker svært lang for landslagsduoen. Siden smittetilfellene har ingen av de to gitt noen kommentarer. Men nå forteller Kalvå litt om hvordan det føles.

  På Instagram skriver hun følgende onsdag kveld:

  «Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken. I det store og hele er det bare et OL, men det tar nok noen dager å svelge den. Tusen takk til alle som heier, det betyr mye».

  fbanfSbhUk8
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Tour de France med tøff åpning i Baskerland neste år

  Verdens største sykkelritt, Tour de France, skal åpne i Baskerland i 2023. Det blir harde tak allerede tidlig i rittet.

  Det har fra før vært klart at rittet neste år åpner i Bilbao i en 185 kilometer lang rundløype. Åpningsetappen beskrives som «svært utfordrende» og vil ha flere korte og bratte stigninger, inkludert den to kilometer lange Pike Bidea en mil før målgang.

  På den andre etappen er det start i Vitoria, regionens hovedstad. Etappen har målgang i San Sebastian etter 210 kilometer gjennom Baskerland. Rytterne skal over Jaizkibel-passet som også er en del av éndagsklassikeren i San Sebastian.

  Tredje etappe vil ta rytterne fra Amorebieta og inn i Frankrike.

  Årets Tour de France starter med tre etapper i Danmark. Den første er i København fredag 1. juli.

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal