Hopp til innhold

Hansen vil møte Hegerberg i mesterligafinalen: – Hadde vært veldig kult

Caroline Graham Hansen er imponert, men foreløpig ikke skremt av Ada Hegerberg og Lyons målfest i mesterligaen. Begge er på god vei mot semifinale med hvert sitt klubblag.

ada og caroline

KJENNER HVERANDRE GODT: Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg gjør suksess på hvert sitt klubblag i mesterligaen. På det norske landslaget er de de to store profilene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ada Hegerberg Norge

Ada Hegerberg har scoret ni mål på fem kamper i mesterligaen.

Foto: Matt Kryger / Reuters

– Hvis vi møtes i mesterligaen blir det i finalen, og det hadde vært skikkelig gøy. Vi kjenner hverandre veldig godt. Det hadde vært veldig kult om to norske spillere greide noe sånt, sier Caroline Graham Hansen.

Både hun og landslagsvenninnen Ada Hegerberg leverer nemlig varene for hvert sitt lag i mesterligaen for tiden.

Onsdag kveld ble det seier for begge de norske da de første kvartfinalene i den gjeve turneringen ble spilt.

Hansen satte inn 3-0-målet i Wolfsburgs seier over ACF Brescia Femminile, mens Hegerberg scorte to i Lyons rimelig solide seier på 9-1 over Slavia Praha.

– Formen bedre enn noen gang

Hansens scoring kom etter at hun rett og slett snappet ballen ut av beina på en forsvarsspiller.

– Jeg løper egentlig bare i press. Hun blir stressa og jeg snapper ballen. Det er nok mer en litt dårlig vurdering av henne enn en tabbe, forteller hun.

Både Wolfsburg og Lyon regnes som noen av storfavorittene til å vinne turneringen, men Hansen er ikke skremt over det Lyon presterte i går.

– Det er så klart en sterk prestasjon å vinne 9-1, men det sier nok litt om motstanderen. Hvis de vinner 9-1 mot Barcelona og PSG, da blir jeg skremt, sier hun med et smil.

Hegerberg

- Det går slag i slag nå, så jeg rekker nesten ikke tenke så mye over kampene vi spiller, sier Hansen etter onsdagens kvartfinale i mesterligaen. Her på landslagssamling. Ada Hegerberg i bakgrunnen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Hansen har spilt veldig godt for Wolfsburg etter at hun kom tilbake fra en langtidsskade i høst. Hun er helt sentral på laget, som i flere år nå har vært et av de beste i verden. De har blant annet vunnet mesterligaen to ganger før.

– Jeg føler egentlig at formen og nivået mitt er bedre enn noen gang før. Jeg føler ikke jeg har blitt satt tilbake av skaden, i alle fall, sier Hansen.

Revansjelystne

Selv er hun bare passe fornøyd med Wolfsburgs resultat.

– Det er et lag vi skulle slå og vi kunne vunnet mer, men det ble et bra utgangspunkt for returoppgjøret, sier Hansen.

Wolsfburg ble slått ut av PSG i semifinalen i fjor, etter å ha vunnet turneringen året før. Hansen forteller at laget er svært revansjelystne. Selv har hun aldri spilt en mesterligafinale.

– Det vil bety veldig mye å greie det i år. Å spille den finalen er det største, og man drømmer veldig mye om det. Jeg synes vi har utviklet oss og et veldig sterkt lag i år, sier hun.

Selv regner hun Lyon og PSG som de sterkeste motstanderne.

– Men Barcelona skal heller ikke undervurderes etter at de greide 0-0 mot PSG i går, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste