Hopp til innhold

Hansen vil møte Hegerberg i mesterligafinalen: – Hadde vært veldig kult

Caroline Graham Hansen er imponert, men foreløpig ikke skremt av Ada Hegerberg og Lyons målfest i mesterligaen. Begge er på god vei mot semifinale med hvert sitt klubblag.

ada og caroline

KJENNER HVERANDRE GODT: Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg gjør suksess på hvert sitt klubblag i mesterligaen. På det norske landslaget er de de to store profilene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ada Hegerberg Norge

Ada Hegerberg har scoret ni mål på fem kamper i mesterligaen.

Foto: Matt Kryger / Reuters

– Hvis vi møtes i mesterligaen blir det i finalen, og det hadde vært skikkelig gøy. Vi kjenner hverandre veldig godt. Det hadde vært veldig kult om to norske spillere greide noe sånt, sier Caroline Graham Hansen.

Både hun og landslagsvenninnen Ada Hegerberg leverer nemlig varene for hvert sitt lag i mesterligaen for tiden.

Onsdag kveld ble det seier for begge de norske da de første kvartfinalene i den gjeve turneringen ble spilt.

Hansen satte inn 3-0-målet i Wolfsburgs seier over ACF Brescia Femminile, mens Hegerberg scorte to i Lyons rimelig solide seier på 9-1 over Slavia Praha.

– Formen bedre enn noen gang

Hansens scoring kom etter at hun rett og slett snappet ballen ut av beina på en forsvarsspiller.

– Jeg løper egentlig bare i press. Hun blir stressa og jeg snapper ballen. Det er nok mer en litt dårlig vurdering av henne enn en tabbe, forteller hun.

Både Wolfsburg og Lyon regnes som noen av storfavorittene til å vinne turneringen, men Hansen er ikke skremt over det Lyon presterte i går.

– Det er så klart en sterk prestasjon å vinne 9-1, men det sier nok litt om motstanderen. Hvis de vinner 9-1 mot Barcelona og PSG, da blir jeg skremt, sier hun med et smil.

Hegerberg

- Det går slag i slag nå, så jeg rekker nesten ikke tenke så mye over kampene vi spiller, sier Hansen etter onsdagens kvartfinale i mesterligaen. Her på landslagssamling. Ada Hegerberg i bakgrunnen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Hansen har spilt veldig godt for Wolfsburg etter at hun kom tilbake fra en langtidsskade i høst. Hun er helt sentral på laget, som i flere år nå har vært et av de beste i verden. De har blant annet vunnet mesterligaen to ganger før.

– Jeg føler egentlig at formen og nivået mitt er bedre enn noen gang før. Jeg føler ikke jeg har blitt satt tilbake av skaden, i alle fall, sier Hansen.

Revansjelystne

Selv er hun bare passe fornøyd med Wolfsburgs resultat.

– Det er et lag vi skulle slå og vi kunne vunnet mer, men det ble et bra utgangspunkt for returoppgjøret, sier Hansen.

Wolsfburg ble slått ut av PSG i semifinalen i fjor, etter å ha vunnet turneringen året før. Hansen forteller at laget er svært revansjelystne. Selv har hun aldri spilt en mesterligafinale.

– Det vil bety veldig mye å greie det i år. Å spille den finalen er det største, og man drømmer veldig mye om det. Jeg synes vi har utviklet oss og et veldig sterkt lag i år, sier hun.

Selv regner hun Lyon og PSG som de sterkeste motstanderne.

– Men Barcelona skal heller ikke undervurderes etter at de greide 0-0 mot PSG i går, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB
 • Halve herrelandslaget må stå over NM

  Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka.

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget.

  Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune.

  – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK.

  Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene.

  – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune.

  Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet.

  I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding.

  Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Amundsen Valnes
  Foto: NTB
 • Agenten: Klopp uaktuell som Bayern München-trenen

  Liverpools avtroppende manager Jürgen Klopp vil ikke bli ny Bayern München-trener. Det sier hans agent onsdag.

  Onsdag ble det klart at Thomas Tuchel ikke får fortsette som trener hos det tyske storlaget etter endt sesong. Han hadde kontrakt med klubben i ytterligere ett år.

  Klopp sjokkerte en hel fotballverden i forrige måned da han fortalte at han gir seg som Liverpool-manager etter inneværende sesong. På det tidspunktet har han vært i jobben i nesten ni år.

  Etter onsdagens Tuchel-nyhet måtte Klopps agent avkrefte at klienten er aktuell for Bayern-jobben.

  – Jürgen Klopp vil ikke trene en klubb eller landslag for minst ett år etter denne sesongen. Slik er det bare. Hans standpunkt har ikke endret seg, sa agent Marc Kosicke til Sky TV.

  Klopp har tidligere trent Mainz og Borussia Dortmund i tysk fotball.

  (NTB)

  3clNnc0oat4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal