Hopp til innhold

Hamilton raste etter nytt sammenstøt: – Den fyren er f*** meg gal!

Det smalt nok en gang mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen da førstnevnte vant og utliknet forspranget i sammendraget.

Saudi Arabia F1 GP Auto Racing

KOKTE OVER: Hamilton (foran til høyre) raste mot Verstappen (bak) etter sammenstøtet søndag.

Foto: Andrej Isakovic / AP

KOKTE OVER: Hamilton (foran til høyre) raste mot Verstappen (bak) etter sammenstøtet søndag.

Foto: Andrej Isakovic / AP

Et høydramatisk Formel 1-løp i Saudi-Arabia kulminerte i et sammenstøt mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton, da Verstappen skulle slippe forbi Hamilton etter å selv ha vært av banen på en tidligere runde.

Hamilton ble overrasket over Verstappens fartsredusering, og kjørte i nederlenderen bakfra. Sammenstøtet resulterte i en skadd frontvinge for Hamilton.

– Den fyren er f*** meg gal, utbrøt Hamilton på teamradioen.

Verstappen fikk senere en tidsstraff på fem sekunder for å ha forlatt banen og fått en fordel av det.

Max Verstappen

STRAFFET: Verstappen fikk en tidsstraff etter sammenstøtet.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Hamilton kom seg etter hvert forbi Verstappen og spiste innpå Verstappen i VM-sammendraget. Før dagens løp ledet Verstappen med åtte poeng ned til Hamilton, men nå er luken borte, og førerne står med like mange poeng foran neste helgs VM-avslutning i Abu Dhabi.

– Det vil bli avgjort der, jeg håper vi har en god helg, men vi får se hva som skjer, sier Verstappen om sesongavslutningen neste helg.

– Skjønner ikke hva som skjedde

Max Verstappen var klar på at han ikke prøvde å fremprovosere et sammenstøt med Hamilton.

– Jeg bremset ned for å slippe han forbi. Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde, sier Verstappen om sammenstøtet.

Hamilton og Verstappen

DUELL: Lewis Hamilton og Max Verstappen kolliderte nok en gang under søndagens Saudi-Arabia Grand Prix.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Tilskuerne var ikke helt enige i hvordan juryen håndterte situasjonen, og kåret Verstappen til dagens beste fører. Det gledet nederlenderen.

– Heldigvis har fansen et tydelig bilde av hva racing er. For meg er ikke dette Formel 1, men sånn er det.

Hamilton på sin side forsto ikke hvorfor konkurrentene senket farten i utgangspunktet.

– Jeg skjønte ikke hvorfor han bremset ned, og så traff jeg han. Det var veldig forvirrende, forteller søndagens vinner Lewis Hamilton.

Røde flagg

Løpet var høydramatisk allerede fra start. da Haas-fører Mick Schumacher smalt i veggen etter ti runder.

Mick Schumacher får assistanse etter krasjet i Formel 1-løpet i Saudi Arabia.

KRASJET: Nikita Mazepin får assistanse etter kollisjonen.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Uhellet resulterte i først en sikkerhetsbil der de fleste benyttet muligheten til å skifte dekk, men ikke Verstappen. Han tok sjansen på å ligge ute, noe som viste seg å være et sjakktrekk da det løpet kort tid senere ble avbrutt.

De røde flaggene veivet, og Verstappen fikk selv muligheten til å skifte dekk, men nå som løpets leder. Kort tid etter omstarten ble det på nytt veivet røde flagg, og det ble et nytt stopp i løpet.

Denne gangen var det Nikita Mazepin, George Russell og Sergio Pérez som kolliderte.

Resten av løpet ble preget av mye vrakrester på banen og flere små opphold, frem til de to VM-rivalene barket sammen.

Siste nytt

 • NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

  Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

  Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

  – Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

  Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

  I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

  Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

  – For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

  De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

  (NTB)

  vyn0vmyhvEU
  Foto: NTB
 • Florida Panthers strammet grepet – én kamp unna sin første Stanley Cup-tittel

  Florida Panthers kan i helgen avgjøre årets NHL-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. Laget slo Edmonton Oilers 4-3 i Canada torsdag.

  Dermed leder Panthers 3-0 sammenlagt. Fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe Florida-klubben fra å vinne Stanley Cup for første gang.

  – Vi må omfavne muligheten. Det blir spennende, sa Panthers-spiller Evan Rodrigues til NHL Network etter nok en seier.

  Edmonton Oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien.

  Mot slutten av midtperioden ledet Panthers 4-1. Vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. Da satset Oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller.

  Lagene møtes igjen i samme hall lørdag. Da kan Florida Panthers bli historisk, og i så fall blir en Stanley Cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998.

  Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Fem ganger er Edmonton Oilers blitt NHL-mester, men den siste tittelen kom i 1990.

  (NTB)

  Hh2S_BKnYU4
  Foto: AP
 • Marerittstart for Hovland i US Open

  Viktor Hovland slet fra start av og er åtte slag over par etter 18 hull i majorturneringen US Open. Nordmannen ligger på delt 142.-plass av 156 spillere.

  Det ble en vond åpning for nordmannen som gikk i gruppe med Max Homa og Bryson DeChambeau og startet på 10. hull på Pinehurst-banen i North Carolina.

  Hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. Deretter startet problemene for den norske golfstjernen.

  Hovland ble liggende i tjukt gress etter utslaget på det neste hullet. Derfra ble det en lang vei inn til greenen, og han noterte til slutt en dobbeltbogey.

  På hull 12 var nordmannen noen få centimeter fra å sette en putt som ville ha reddet par, men i stedet ble det en bogey.

  Hovland fikk store problemer etter å ha havnet i bunkeren på det 14. Han misset også en bogeyputt fra tre meter og endte dermed på to over på det hullet.

  Det ble en ny bogey på 16. hull, mens den første birdien satt på hull 18. Dermed er Hovland fem slag over par halvveis.

  Det gjør at det kan bli en hard kamp for å klare cuten i turneringen for Hovland.

  På toppen av lista ligger Patrick Cantlay etter å ha gått 1. runde på 65 slag (fem under par). Han deler førsteplassen med nordirske Rory McIlroy. De to er ett slag foran den svenske sensasjonen Ludvig Åberg, som gikk den beste runden av en debutant i US Open på 39 år.

  (NTB)

  7aYAIsrK3W8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal