Håkon (23) kaster lengst i Norge med både spyd OG frisbee

Spydkaster Håkon Kveseth (23) drømmer om å ta opp arven etter Andreas Thorkildsen. Derfor takket han nei til EM i frisbee.

Håkon Kveseth vil ta opp spydarven etter Andreas Thorkildsen

FOR EN ARM: Spydkaster Håkon Kvenseth kaster frisbeen over 200 meter. Det er lengst i Norge.

Norge har en stolt tradisjon når det kommer til spydkast, med både Trine Hattestad og Andreas Thorkildsen som olympiske mestere. Sistnevnte la nylig opp, og nå er det Håkon Kveseth fra Grue i Hedmark som står igjen som Norges beste spydkaster.

– Andreas har vært en inspirasjon, men jeg føler ikke noe press. Det er jo et hav opp til dit han har vært. Da han var på min alder hadde han allerede et OL-gull i lomma. Og jeg er jo ikke blitt noe bedre. Det er bare det at han som var best, har gitt seg, sier Kveseth til NRK.

Frisbee-talent

Men spyd er ikke Kveseths eneste talent. Han er nemlig personen som kaster lengst med frisbee i hele Norge - over 200 meter(!). Det gjorde at han faktisk var kvalifisert til EM i frisbee i år.

– Jeg takket nei for å satse alt på spyd. Det er rart å ha tatt kravet i en øvelse du egentlig ikke driver med, som du har et mål om å ta i hovedøvelsen din, sier han.

– Hva er likhetene mellom spyd og frisbee?

– Det har noen fellestrekk med bevegelsene, selv om det jo er to helt forskjellige ting. Jeg liker å se ting fly gjennom lufta.

Gulldrøm

23-åringen begynte ikke med spydkast før han var 18 år. Fortsatt er han et stykke unna å hevde seg i verdenstoppen, og står med en personlig beste-notering på 74,90.

Håkon Kveseth

ARVTAGER: Håkon Kveseth er Norges beste spydkaster og skal forsøke å ta opp arven etter Andreas Thorkildsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Kommer man over 80 meter, kan man hevde seg. Det steget kan jeg ta når som helst, eller det kan ta flere år. Det er kult med spyd, for plutselig kan man smelle til og så er man der, forteller Kveseth, som per dags dato er fire meter fra å ta kravet til friidretts-EM i Amsterdam i juni.

– EM er jo noe jeg har tenkt på under harde økter i vinter. Det ser langt ut dit nå, men små ting kan endre det.

Det legger uansett ingen demper på målene for fremtiden.

– Jeg hadde ikke drevet med dette om jeg ikke ville bli best. Og jeg tror jeg har det i meg. Drømmen er jo et gull. Hvis jobben jeg legger ned kan resultere i det, eller en medalje, er det helt rått, slår Kveseth fast.

Siste nytt

  • 111 betongblokker på 35 sekunder

    Den bosniske 16-åringen Kerim Ahmetspahic har satt ny - og ganske spesiell - verdensrekord. På 35 sekunder knuser han 111 betongblokker med hodet, ved hjelp av en rekke kollbøtter.

    Her tar 16-åringen en usedvanlig rekord

Sendeplan

Kl. Program Kanal