Hopp til innhold

Haaland med store sjanser da Bayern ble mester for tiende år på rad

Erling Braut Haaland stjeler overskrifter selv etter Bayern Münchens tiende strake triumf. – Ville ikke komme som en fullstendig overraskelse, sier Dortmunds sportsdirektør om en overgang.

fNbQ3r0u5yM

UTSLÅTT: Erling Braut Haaland og Dortmund maktet ikke å hindre Bayerns tiende strake Bundesliga-mesterskap

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Med 3-1-seieren over Borussia Dortmund sikret Bayern München sitt tiende Bundesliga-mesterskap for tiende året på rad.

Likevel er det Haaland som opptar flere av overskriftene selv om han ikke fant veien til nettmaskene i lørdagens kamp.

Den brennhete spissen er koblet til flere av verdens største klubber – og flere medier skriver at Manchester City er nærmest å få signeringen til jærbuen. Det overrasker ikke sportsdirektøren.

– Det ville ikke komme som en fullstendig overraskelse for oss, sier Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til tyske Sky Sports om en eventuell overgang til engelsk Premier League.

I kjent tysk stil ble den norske superspissen ufrivillig vitne til den tradisjonelle øldynkingen som ble gjennomført på banen av jublende Bayern-spillere.

De har hatt fire tap, men tapt mot de riktig lagene mellom 11 og 16 på tabellen. I dag var de altfor gode mot Dortmund over 90 minutter, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås etter at fløyta hadde gått.

– Jeg er kjempestolt. Man trener hardt for disse øyeblikkene. I dag kjempet jeg for lagkameratene mine, klubben og fansen. Når det funker slik som dette er alle fornøyde, sa Thomas Müller til Viaplay etter kampen.

Nagelmann feirer gullet

JUBEL: Manager Julian Nagelsmann kan løfte champagnen (og bli dynket) og feire et nytt ligagull.

Foto: KERSTIN JOENSSON / AFP

Måtte vinne for å hindre Bayern

Borussia Dortmund og Haaland måtte vinne i oppgjøret i «Der Klassiker» for å forhindre at Bayern München skulle feire mesterskapet.

Det ble tidlig klart at det skulle bli en vanskelig oppgave. For hjemmelaget dominerte fra start i München, og var klart best før pause.

Først scoret Serge Gnabry etter en corner fra Thomas Müller. Han banket inn ballen fra kanten av feltet, og 1–0 etter et kvarters spill.

– Det drar opp stemningen på Allianz Arena, sa Viaplays kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter scoringen.

– Det er et eventyr av et treff! Det er et fabelaktig treff, sier Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Etter halvtimen surret Dortmund det til i forsvaret, og Gnabry sendte ballen i mål på nytt. Men dommeren annullerte etter VAR-sjekk.

– Det vil overraske meg hvis den i hvert fall ikke blir sjekket, sa Tjærnås etter første reprise rullet over skjermen.

– Ingen mål, det så sånn ut ja, sa Sundet etter VAR-avgjørelsen.

Gigantisk Haaland-sjanse

Erling Braut Haaland

NESTEN: Erling Braut Haaland hadde store sjanser i kampen, men bommet på alle.

Foto: Matthias Schrader / AP

Så skulle Haaland få sin eneste sjanse i omgangen, men den var diger. Haaland fikk ballen servert nærmest på sølvfat av lagkamerat Julian Brandt og var alene med keeper. Denne gangen traff ikke jærbuen mellom stengene.

– De pleier han å sette, det er en stor sjanse, sa Sundet etter sjansen.

Så var det Robert Lewandowski som doblet. Igjen var Müller mannen bak den målgivende pasningen, og Lewandowski scoret alene med keeper. Det var polakkens 33. ligamål denne sesongen.

– Vi snakker om det hver eneste gang vi kommenterer Dortmund. Det er en upresset feil på egen halvdel, det er nummer 18 denne sesongen. Klart flest. Det er Zagadou som er synderen, sier Tjærnås.

– Verdens beste avslutter, som vet hva han gjør, det er jeg sikker på, setter ballen mellom beina der, sier Tjærnås.

Robert Lewandowski

NUMMER 33: Robert Lewandowski scoret sitt ligamål nummer 33 denne sesongen

Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

Punkterte kampen

Etter pausen var Dortmund og Haaland friskere. Men det måtte en straffe til for å redusere. Marco Reus blei felt, og Emre Can dundra ballen i nettet nede i hjørnet.

Det var kamp igjen, og Haaland viste seg fram to ganger med svært gode sjanser. men avslutningene satt ikke helt.

Og da benyttet Bayern sjansen. Sju minutter før slutt avsluttet Jamal Musiala med et skudd fra femmeteren. Dermed 3–1. Bayern hadde sikret seieren og mesterskapet.

– Balansen og tyngdeoverføringen setter forsvarerne på feil fot. Bayern München biter seg fast i kjent stil. Det er så rolig og fint av Musiala som tar seg ekstra tid før avslutningen, sa Tjærnås mens TV-bildene viste en Julian Nagelsmann som hoppet på sidelinjen etter scoringen.

Da var det avgjort, og spillere og publikum kunne begynne feiringen der har blitt så vant til det siste tiåret.

Det er ett av verdens beste klubblag. De er det over tid, sier Rune Bratseth fra Viaplays studio.

Tiliters glass fylt til randen med øl ble i kjent tysk stil helt over både trenere, støtteapparat og til og med media.

Den tyske landslagslegenden Bastian Schweinsteiger sto på indre bane. Inn fra høyre kom den tidligere lagkameraten Thomas Müller som sørget for at også den tidligere midtbanekjempen fikk en smak av de tyske ølet.

Siste nytt

 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: AP
 • Herrem om fordeler for VM-verter: – Slik har det vært i mange år

  Diskusjonen om håndball-VM og rigging av grupper, har skutt fart de siste dagene. Camilla Herrem slår oppgitt ut med armene etter snart 15 år med samme opplegg.

  Både Danmark, Sverige og Norge fikk velge én deltaker hver fra toppseedingsnivået og plassere denne slik at lagene møttes i hovedrunden.

  For Norges del dreide det seg om regjerende OL-vinner Frankrike.

  Dette gjør at Norge ikke kan møte det franske laget igjen før i en medaljekamp.

  – Dette er absolutt ikke noe nytt. Slik har det vært i mange år. Skal vi ha denne diskusjonen hver gang? Skal vi klage hver gang en vertsnasjon får det slik? Jeg føler at folk får ta det som det er og fokusere på noe annet, sier en lett oppgitt Herrem til NTB.

  – Denne gangen er det Danmark, Sverige og Norge som får denne fordelen. Neste gang og gangen etter det, blir det noen andre. Dette har jeg absolutt ikke noe fokus på.

  Hun har spilt mesterskap på hjemmebane to ganger i karrieren: EM i 2010 og årets VM.

  Alle andre ganger har hun spilt hjemmefra og sett arrangørland med gunstige forutsetninger.

  2021-VM fikk vertsnasjon Spania hjelp. Gruppeinndeling hovedrunden ble endret et par dager etter trekningen. Det grepet gjorde at Spania slapp unna de fleste storlagene før en eventuell semifinale.

  Norge slo Spania i semifinalen og sikret senere gullet.

  Det internasjonale håndballforbundet (IHF) kjenner seg ikke igjen i brudd på fair play-konseptet og svarer slik. – Det hjelper bare populariteten til håndballen å fikse betingelsene for at flere fans skal bli eksponert for sporten og legge til rette for flere tilskuere, skriver IHF-talsmann Adrian Costeiu.

  (NTB)

  Camilla Herrem
  Foto: NTB
 • Nye anklager mot Rubiales i Fifa-rapport – beskyldes for å ha kysset engelsk spiller i ansiktet

  I en rapport fra Fifas disiplinærkomité hevder styrelederen i Det engelske fotballforbundet at Luis Rubiales kysset Lucy Bronze i ansiktet mot hennes vilje.

  Det kommer fram etter at Det internasjonale fotballforbundet har gransket kysseskandalen som skapte store overskrifter etter at Spania slo England i VM-finalen i sommer.

  FA-styreleder Debbie Hewitt beskylder Rubiales for å ha opptrådt ufint også mot flere av de engelske spillerne, deriblant Bronze. Hewitt hevder i tillegg at den tidligere spanske fotballpresidenten skal ha tatt hendene rundt Bronze sin lagvenninne Laura Coombs.

  Det engelske fotballforbundets styreleder reagerer sterkt på måten Rubiales gratulerte de spanske spillerne. I rapporten konkluderer Fifa med at Rubiales har oppført seg svært upassende.

  – Komiteen kan ikke få understreket nok, uavhengig av Rubiales sine følelser etter kampen, at oppførselen var utilgivelig og uakseptabel, heter det fra utvalget.

  I slutten av oktober gjorde Fifa det kjent at den tidligere spanske fotballpresidenten er utestengt fra all fotball i tre år. Rubiales har anket beslutningen.

  (NTB)

  Luis Rubiales
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal