Hopp til innhold

Bullen vil ned i vekt for å møte tøffere motstand

Før bryte-EM neste uke har Grace Bullen tatt et overraskende valg.

Grace Bullen

MÅ NED I VEKT: Før Grace Bullen skal veies inn i EM, må hun gå ned fem kilo for å kunne delta i 57-kilosklassen.

Foto: Hans Andreas Solbakken / NRK

21 år gamle Grace Bullen har kommet hjem fra psykologistudiene i USA for å forberede seg til et nytt EM. Nordmannen er regjerende europamester i 58-kilosklassen, men denne gangen kan hun få det langt tøffere.

På grunn av nye vektklasser blir Bullen tvunget til å gå opp en vektklasse, til 59-kilosklassen, eller ned til 57. Hun går for den største utfordringen.

– Jeg går ned en vektklasse fordi der møtes verdens tøffeste kvinner, sier hun.

– Medalje er ikke viktigst

Valget virker kanskje overraskende. I stedet for å gå opp en kilo og møte dårligere konkurrenter og dermed ha større gullsjanser, må hun slanke seg én kilo for så å møte verdens beste brytere.

– Jeg kunne gått i 59 hvor det er halvparten så mange utøvere som det er i 57, men det viktigste for meg er å bli husket for måten jeg bryter på. Jeg vil at handlingene mine skal tale høyere enn medaljene mine, forteller hun.

Samtidig er 57 en OL-vektklasse, og derfor er det hensiktsmessig for Bullen å forberede kroppen på en lavere vektklasse enn hun er vant med.

– Ja, det spiller naturligvis også inn. Jeg må teste ut litt ting før OL, sier hun.

Grace Bullen vant EM-finalen i bryting i Serbia fredag etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova.

REGJERENDE EUROPAMESTER: Bullen sikret EM-gull etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova i fjor.

Må ned fem kilo

Bullen veier 62 kilo til vanlig, men er vant til å ta av fire kilo før innveiing. Nå må hun ta av én kilo ekstra. Det mener ernæringsfysiolog i Olympiatoppen, Ina Garthe, er overkommelig.

– Egentlig er det bare å ta bort litt fra hvert måltid, beholde måltidsrytmen og beholde alle måltidene i løpet av dagen. Hun skal jo ikke sulte seg, forklarer Garthe.

Men det er ikke bare den ene ekstra kiloen som blir utfordrende for bryteren.

– En kilo ned skal ikke være så mye i teorien, men nå er det tøffere enn vanlig på grunn av nye regler, forklarer Bullen.

Krevende regelendring

Tidligere var innveiing 16 timer før kamp. På de timene pleide Bullen å legge på seg én kilo, slik at hun nådde kampvekten på 59 kilo. Nye regler gjør at innveiingen skjer kun to timer før kamp, og hun får dårligere tid til å legge på seg.

– Det er utrolig hva kroppen kan få til. Planen er å gå opp 1-1,5 kilo på de to timene, sier hun.

Det høres kanskje ekstremt ut, men Bullen er ikke bekymret.

– Jeg vet jeg klarer å bryte bra selv med lite næring i kroppen. Så får vi bare se hvor lenge jeg holder ut.

Bryte-EM starter 30. april og foregår i Dagestan i Russland.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal