Hopp til innhold

Graabak etter fiaskosesongen: – Vi har ikke noe ønske om å sparke folk

Kombinertløperne krever endring etter vinterens skuffende sesong, men freder støtteapparatet.

Jørgen Graabak og Magnus Hovdal Moan

KREVER ENDRING: Jørgen Graabak (t.v.) og Magnus Hovdal Moan var presterte langt under det de ville i vinter. Utøverne krever endring foran neste sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det kommer til å bli endringer i støtteapparatet på kombinertlandslaget etter vinterens fiaskosesong, men ingen kommer til å miste jobben.

Det er et av resultatene etter 40 timer med evalueringsmøter mellom utøvere og ledelse før helgen.

– Vi har ikke noe ønske om å sparke folk eller hive folk ut. De som er der er veldig flinke, men har litt å gå på for å spille på godfoten til folk, forteller Jørgen Graabak.

Kristian Hammer

FORTSETTER: Kristian Hammer tok over jobber som landslagssjef foran foregående sesong. Tross en bekmørk sesong, har ikke utøverne noe ønske om å bytte ut noen i ledelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han og de andre utøverne har gang på gang gjennom vinteren måttet se tyskerne klatre til topps på pallen, mens de selv ikke tok en eneste individuell verdenscupseier eller VM-medalje.

Selv om ingen forsvinner fra støtteapparatet, kan det være aktuelt å få inn nye folk, forteller OL-vinnere fra Sotsji.

– Det kan hende det kommer nye krefter inn, men det har vi ikke landet på ennå. Det viktigste er å utnytte de vi har bedre, sier han.

Les også: Tyskerne kopierte Riiber: – Drar aldri dit igjen

Krever treningsløft

Før sesongen ble store deler av støtteapparatet byttet ut. Ivar Stuan kom inn som sportssjef, Kristian Hammer som landslagssjef og Peder Sandell som trener.

– Alle tenker sitt når det går dårlig, men vi har tenkt mest på hvordan vi har jobbet sammen som team. Takket være evalueringen kommer vi til å endre på fordelingen, sier Stuan, som både var landslagssjef- og trener på 1990-tallet.

Selv om det tidvis var temperatur under evalueringen, er utøvere og ledelse enige om det viktigste: Skal de slå tyskerne neste år, må det trenes mer og bedre.

Ivar Stuan

DÅRLIG SESONG: Sportssjef Ivar Stuan mener sesongevalueringen er den grundigste han noensinne har vært med på, men erkjenner også at vinterens sesong er den dårligste han har vært med på.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi må ha såpas respekt for konkurrenter og idretten at vi må være bedre på trening. Det er det aller viktigste poenget, sier Graabak.

Både utøverne og sjefen er klare på at tyskerne, tross årets dominans, ikke er uslåelige.

– Vi har en gruppe med utøvere som er gode nok til å hamle opp med dem, men da må det skje en del ting, sier Kokslien.

– Vi må trene mer og trene bedre, så har vi et lag som skal kunne være med på det, sier Stuan.

Les også: Raste mot Russland under Norges gullkamp: – Skandale

Nye regler etter VM-krangel

Under VM i Lahti stormet det kraftig rundt det norske kombinertlandslaget da Magnus Moan ble vraket til åpningsdistansen, og åpent refset sjefene i media.

– Det er en katastrofal håndtering, sa veteranen da til NRK.

Foran neste sesong, hvor OL i Pyeongchang er det store høydepunktet, vil de jobbe for å unngå lignende episoder.

– Vi har pratet oss gjennom det, men vi må legge kjøreregler med gutta. Noe takhøyde må vi ha, og så må vi si hva som er innafor og ikke, forteller sportssjef Stuan.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal