Raste mot Russland under Norges gullkamp: – Skandale

LAHTI/OSLO (NRK): Då Norge og Tyskland spurta om VM-triumf kom ein russar i vegen like før oppløpet. Magnus Krog meiner at russaren spolerte for norsk gull.

Dramatisk spurt i kombinert stafett

HER KJEM RUSSAREN I VEGEN: Like før oppløpet blei Russland tatt igjen med ein runde, og sperra for Norge og Tyskland før duellen om VM-gullet i Lahti.

– Skandale, seier NRKs ekspert, Fred Børre Lundberg.

Då Magnus Krog og Johannes Rydzek kjempa om å få best posisjon inn på oppløpet tok dei igjen russiske Viatsjeslav Barkov med ein runde.

I staden for å gå ut av løypa gjekk russaren vidare, og sperra oppløpsduellen mellom Norge og Tyskland.

Midt i dramaet raste NRKs kommentatorar over at russaren ikkje var tatt ut av løpet før spurtoppgjøret.

– Det er håplaust, at dei skal ta igjen ein løpar med ein runde når dei kjem inn i siste sving. Det er direkte øydeleggande, seier kommentator Jann Post.

– Han skal ikkje vere involvert. Han var rett og slett i vegen, seier Fred Børre Lundberg.

Like før løparane var inne på stadion forsøkte ein funksjonær å signalisere at russaren måtte stoppe, men russaren heldt likevel fram.

– Han får jo eit tydeleg signal om at han må stoppe!, seier Post oppgitt etter å ha sett reprisen.

Den russiske løperen fikk klar beskjed om å flytte seg på dagens kombinert stafett

HER FÅR RUSSAREN BESKJED OM Å SLUTTE: Like før løparane var inne på stadion fekk Russland beskjed om å stoppe, men russaren heldt fram, truleg utan å ha sett funksjonæren som prøvde å ta han ut av løpet.

Kritiserer lite kynisk Krog: – Han er for snill

Med russaren i vegen måtte Rydzek skifte spor, og gå inn framfor Krog, som lot tyskaren få sleppe til. Dermed var Krog sjakk-matt før oppløpet, og tapte gullkampen.

– Eg var rimeleg forbanna då eg kom i mål der, seier Magnus Krog.

29-åringen meiner at Barkov øydela.

– Eg hadde eitt fokus: Å ta tyskaren i spurten og kjempe til mål. Plutseleg kjem ein russar i siste sving. Det blir eitt lite sekund der du er usikker på kva du skal gjøre.

– Var det avgjerande for at du ikkje tok innersvingen?

– Det var det. Eg hadde prøvd å ta innersvingen om han ikkje var i vegen, seier Krog.

Kommentatorane meiner Krog var for snill, som slapp til Rydzek i dramaet på stadion i Lahti.

– Han må jo ikkje gjøre det. Når russaren først er i vegen er også Krog veldig rettferdig som ikkje sperrar for Rydzek. Det øydelegger for heile duellen, seier Post.

Trenar Kristian Hammer er langt på veg einig med Post.

– Det kan godt hende at han burde gjort seg større, men eg synst det er utruleg at dei ikkje tar ut russaren før spurtoppgjøret. Dei har ikkje lært. Det samme skjedde i siste renn før VM også, seier ein oppgitt Hammer.

– Eg er nok litt for snill, seier Krog.

Moan: – Heilt tragisk

Magnus Moan sendte bare eit ironisk stikk til arrangøren etter den spolerte spurtduellen, og såg ikkje ut til å ta det så tungt.

– Skandale, arrangørtabbe, heilt tragisk, seier Moan med eit smil.

– Eg vil ikkje fokusere på russaren. Vi gjorde eit kjempeløp i dag, seier Moan, som sikra sin andre medalje i VM.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.