Hopp til innhold

Ødegaard berømmer Glimts vågale stil etter Arsenal-show

Bodø/Glimt-spillerne var harde med seg selv etter tapet mot Arsenal, men fikk ros fra Martin Ødegaard for måten de tilnærmet seg kampen.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt (3-0)

KOMPISER: Martin Ødegaard og Patrick Berg gir hverandre et klapp på skulderen etter kampen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– De dominerer oss på alt.

– Vi har litt høye skuldre og viser oss ikke for hverandre.

– Vi må tørre litt mer.

Ola Solbakken, Runar Espejord og Brice Wembangomo var langt fra tilfreds etter å ha tapt 0–3 mot Arsenal i Europaligaen. Bodø/Glimt var forberedet på Arsenals høye intensitet i innledningen, men to ganger før halvtimen var spilt glapp det.

Fra sidelinjen lot likevel Martin Ødegaard seg imponere av det han fikk se av Glimt-gjengen:

– Det er kult at de kommer hit og prøver å spille sitt spill. Jeg syns de gjør veldig mye bra. Og så viser at vi har et høyere nivå inne og da er det ikke så lett for enkeltspillere å skinne. De har masse kvalitet og det var mange som ble imponert her i dag. De gjør en veldig solid match, sier Ødegaard – og fortsetter:

– De forsøker å spille sitt spill og har masse kvalitet. De må fortsette å gjøre sin greie, så blir de bare bedre og bedre.

Arsenal Bodø/Glimt

LANDSLAGSKAMERATER: Martin Ødegaard og Patrick Berg slo av en prat etter kampslutt.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Arsenal-kapteinen spilte den siste halvtimen av kampen, og forteller at det er mange som ble imponert av det Bodø-laget presterte. Han la hånden rundt landslagskompis Patrick Berg etter kampen og utvekslet noen ord.

– Han syns vi var flinke og god med ballen, god til å spille ut og vanskelig å plukke opp i den fasen. Han hadde bare gode ting å si. Og så var det veldig tydelig at han syns Arsenal er solid om dagen. Det er jo noe vi andre også får med oss, de har jo åpnet sesongen veldig bra, sier Berg til NRK.

Overfor den norske pressen utdyper Ødegaard hva han syns er mest imponerende:

– De tør å gjøre sin greie og er tro mot sitt spill. Nesten litt vel vågal noen ganger, han keeperen. Det er gøy at de prøver det her, selv på Emirates, smiler Ødegaard.

«Fleksnes-episode» før kamp

Allerede før kampen dukket det første tegnet opp på at det kunne bli en tung Glimt-kveld.

Bussen som skulle frakte dem til Arsenals hjemmebane satte seg fast i Londons trange gater, og Bodø-gjengen måtte ta beina fatt de siste lange hundre meterne til stadion.

– Vi byttet til taxi, maxi-taxi og noen gikk, så kom vi oss av gårde, flirer Solbakken til NRK.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes kalte det en Fleksnes-episode, og henvendelsen var så spesiell at Sky Sports reporter på stadion måtte sjekke med NRK om det faktisk stemte.

Og det tok ikke lang tid før trøbbelet fortsatte ute på matten.

For, til tross å ha gjort åtte bytter fra oppgjøret mot byrival Tottenham, var det lite som lignet på et B-lag hos Arsenal i åpningen.

Den engelske serielederen satte Bodø/Glimt under press fra første stund.

Tidlig scoring

Allerede etter ni minutter sendte Fábio Vieira det første varselsignalet om at Glimt var i trøbbel, men skuddet gikk i tverrliggeren og ut.

Kun drøye ti minutter senere smalt det i stengene igjen. Kieran Tierney fyrte av, og ballen spratt i stolpen og ut. Dermed kunne Eddie Nketiah enkelt plukke opp returen, og sende London-laget i føringen.

Og plutselig hadde Glimt-laget langt å gå igjen – denne gangen for å komme seg inn i kampen igjen.

– Vi møter et bra lag, men jeg føler vi må tørre litt mer enn vi gjør i starten. Det er hele laget, jeg føler det ikke er alle som vil ha ballen og vi klarer ikke ta tak den. Jeg føler Bodø/Glimt må spille på sin måte uansett hvem vi møter. Når vi prøver får vi det til, så jeg er litt skuffet, sier Wembangomo til NRK.

De gulkledde spillerne samlet seg i en ring midt på banen mens Arsenal-spillerne jublet, og tok rett og slett en samling i bånn.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt

KRISEMØTE: Allerede på 1–0 tok Glimt-spillerne et krisemøte.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Feige og passive

Men avgrunnen ble bare dypere. Kun fire minutter senere steg Rob Holding til værs, og stanget inn 2–0.

– Vi blir litt feige og passive, var konklusjonen til Patrick Berg i pausen hos Viaplay.

I andre omgang kom Glimt bedre i gang, men akkurat som for bussen før kamp ble det for trangt i det sterke London-forsvaret. Amahl Pellegrino vendte opp i boksen, og avsluttet godt mot lengste stang, men Arsenal-keeper Matt Turner reddet mesterlig.

Og når kampen var på vei inn i Glimt sitt spor tok Arsenal-trener Mikel Arteta grep. Han satte inn sine største kanoner. Gabriel Jesus, Bukayo Saka og Martin Ødegaard kom inn – sistnevnte til stående applaus fra Glimt-supporterne.

Nevnte Jesus's sitt forarbeid på lagets tredje scoring var virkelig av den vakre sorten, og Fabio Vieira fastsatte sluttresultatet til 3-0 fem minutter før slutt.

Om bare en uke møtes lagene igjen, på kunstgresset i Bodø.

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste