Hopp til innhold

Ødegaard berømmer Glimts vågale stil etter Arsenal-show

Bodø/Glimt-spillerne var harde med seg selv etter tapet mot Arsenal, men fikk ros fra Martin Ødegaard for måten de tilnærmet seg kampen.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt (3-0)

KOMPISER: Martin Ødegaard og Patrick Berg gir hverandre et klapp på skulderen etter kampen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– De dominerer oss på alt.

– Vi har litt høye skuldre og viser oss ikke for hverandre.

– Vi må tørre litt mer.

Ola Solbakken, Runar Espejord og Brice Wembangomo var langt fra tilfreds etter å ha tapt 0–3 mot Arsenal i Europaligaen. Bodø/Glimt var forberedet på Arsenals høye intensitet i innledningen, men to ganger før halvtimen var spilt glapp det.

Fra sidelinjen lot likevel Martin Ødegaard seg imponere av det han fikk se av Glimt-gjengen:

– Det er kult at de kommer hit og prøver å spille sitt spill. Jeg syns de gjør veldig mye bra. Og så viser at vi har et høyere nivå inne og da er det ikke så lett for enkeltspillere å skinne. De har masse kvalitet og det var mange som ble imponert her i dag. De gjør en veldig solid match, sier Ødegaard – og fortsetter:

– De forsøker å spille sitt spill og har masse kvalitet. De må fortsette å gjøre sin greie, så blir de bare bedre og bedre.

Arsenal Bodø/Glimt

LANDSLAGSKAMERATER: Martin Ødegaard og Patrick Berg slo av en prat etter kampslutt.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Arsenal-kapteinen spilte den siste halvtimen av kampen, og forteller at det er mange som ble imponert av det Bodø-laget presterte. Han la hånden rundt landslagskompis Patrick Berg etter kampen og utvekslet noen ord.

– Han syns vi var flinke og god med ballen, god til å spille ut og vanskelig å plukke opp i den fasen. Han hadde bare gode ting å si. Og så var det veldig tydelig at han syns Arsenal er solid om dagen. Det er jo noe vi andre også får med oss, de har jo åpnet sesongen veldig bra, sier Berg til NRK.

Overfor den norske pressen utdyper Ødegaard hva han syns er mest imponerende:

– De tør å gjøre sin greie og er tro mot sitt spill. Nesten litt vel vågal noen ganger, han keeperen. Det er gøy at de prøver det her, selv på Emirates, smiler Ødegaard.

«Fleksnes-episode» før kamp

Allerede før kampen dukket det første tegnet opp på at det kunne bli en tung Glimt-kveld.

Bussen som skulle frakte dem til Arsenals hjemmebane satte seg fast i Londons trange gater, og Bodø-gjengen måtte ta beina fatt de siste lange hundre meterne til stadion.

– Vi byttet til taxi, maxi-taxi og noen gikk, så kom vi oss av gårde, flirer Solbakken til NRK.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes kalte det en Fleksnes-episode, og henvendelsen var så spesiell at Sky Sports reporter på stadion måtte sjekke med NRK om det faktisk stemte.

Og det tok ikke lang tid før trøbbelet fortsatte ute på matten.

For, til tross å ha gjort åtte bytter fra oppgjøret mot byrival Tottenham, var det lite som lignet på et B-lag hos Arsenal i åpningen.

Den engelske serielederen satte Bodø/Glimt under press fra første stund.

Tidlig scoring

Allerede etter ni minutter sendte Fábio Vieira det første varselsignalet om at Glimt var i trøbbel, men skuddet gikk i tverrliggeren og ut.

Kun drøye ti minutter senere smalt det i stengene igjen. Kieran Tierney fyrte av, og ballen spratt i stolpen og ut. Dermed kunne Eddie Nketiah enkelt plukke opp returen, og sende London-laget i føringen.

Og plutselig hadde Glimt-laget langt å gå igjen – denne gangen for å komme seg inn i kampen igjen.

– Vi møter et bra lag, men jeg føler vi må tørre litt mer enn vi gjør i starten. Det er hele laget, jeg føler det ikke er alle som vil ha ballen og vi klarer ikke ta tak den. Jeg føler Bodø/Glimt må spille på sin måte uansett hvem vi møter. Når vi prøver får vi det til, så jeg er litt skuffet, sier Wembangomo til NRK.

De gulkledde spillerne samlet seg i en ring midt på banen mens Arsenal-spillerne jublet, og tok rett og slett en samling i bånn.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt

KRISEMØTE: Allerede på 1–0 tok Glimt-spillerne et krisemøte.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Feige og passive

Men avgrunnen ble bare dypere. Kun fire minutter senere steg Rob Holding til værs, og stanget inn 2–0.

– Vi blir litt feige og passive, var konklusjonen til Patrick Berg i pausen hos Viaplay.

I andre omgang kom Glimt bedre i gang, men akkurat som for bussen før kamp ble det for trangt i det sterke London-forsvaret. Amahl Pellegrino vendte opp i boksen, og avsluttet godt mot lengste stang, men Arsenal-keeper Matt Turner reddet mesterlig.

Og når kampen var på vei inn i Glimt sitt spor tok Arsenal-trener Mikel Arteta grep. Han satte inn sine største kanoner. Gabriel Jesus, Bukayo Saka og Martin Ødegaard kom inn – sistnevnte til stående applaus fra Glimt-supporterne.

Nevnte Jesus's sitt forarbeid på lagets tredje scoring var virkelig av den vakre sorten, og Fabio Vieira fastsatte sluttresultatet til 3-0 fem minutter før slutt.

Om bare en uke møtes lagene igjen, på kunstgresset i Bodø.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal