Hopp til innhold

Ødegaard berømmer Glimts vågale stil etter Arsenal-show

Bodø/Glimt-spillerne var harde med seg selv etter tapet mot Arsenal, men fikk ros fra Martin Ødegaard for måten de tilnærmet seg kampen.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt (3-0)

KOMPISER: Martin Ødegaard og Patrick Berg gir hverandre et klapp på skulderen etter kampen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– De dominerer oss på alt.

– Vi har litt høye skuldre og viser oss ikke for hverandre.

– Vi må tørre litt mer.

Ola Solbakken, Runar Espejord og Brice Wembangomo var langt fra tilfreds etter å ha tapt 0–3 mot Arsenal i Europaligaen. Bodø/Glimt var forberedet på Arsenals høye intensitet i innledningen, men to ganger før halvtimen var spilt glapp det.

Fra sidelinjen lot likevel Martin Ødegaard seg imponere av det han fikk se av Glimt-gjengen:

– Det er kult at de kommer hit og prøver å spille sitt spill. Jeg syns de gjør veldig mye bra. Og så viser at vi har et høyere nivå inne og da er det ikke så lett for enkeltspillere å skinne. De har masse kvalitet og det var mange som ble imponert her i dag. De gjør en veldig solid match, sier Ødegaard – og fortsetter:

– De forsøker å spille sitt spill og har masse kvalitet. De må fortsette å gjøre sin greie, så blir de bare bedre og bedre.

Arsenal Bodø/Glimt

LANDSLAGSKAMERATER: Martin Ødegaard og Patrick Berg slo av en prat etter kampslutt.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Arsenal-kapteinen spilte den siste halvtimen av kampen, og forteller at det er mange som ble imponert av det Bodø-laget presterte. Han la hånden rundt landslagskompis Patrick Berg etter kampen og utvekslet noen ord.

– Han syns vi var flinke og god med ballen, god til å spille ut og vanskelig å plukke opp i den fasen. Han hadde bare gode ting å si. Og så var det veldig tydelig at han syns Arsenal er solid om dagen. Det er jo noe vi andre også får med oss, de har jo åpnet sesongen veldig bra, sier Berg til NRK.

Overfor den norske pressen utdyper Ødegaard hva han syns er mest imponerende:

– De tør å gjøre sin greie og er tro mot sitt spill. Nesten litt vel vågal noen ganger, han keeperen. Det er gøy at de prøver det her, selv på Emirates, smiler Ødegaard.

«Fleksnes-episode» før kamp

Allerede før kampen dukket det første tegnet opp på at det kunne bli en tung Glimt-kveld.

Bussen som skulle frakte dem til Arsenals hjemmebane satte seg fast i Londons trange gater, og Bodø-gjengen måtte ta beina fatt de siste lange hundre meterne til stadion.

– Vi byttet til taxi, maxi-taxi og noen gikk, så kom vi oss av gårde, flirer Solbakken til NRK.

Glimt-kaptein Ulrik Saltnes kalte det en Fleksnes-episode, og henvendelsen var så spesiell at Sky Sports reporter på stadion måtte sjekke med NRK om det faktisk stemte.

Og det tok ikke lang tid før trøbbelet fortsatte ute på matten.

For, til tross å ha gjort åtte bytter fra oppgjøret mot byrival Tottenham, var det lite som lignet på et B-lag hos Arsenal i åpningen.

Den engelske serielederen satte Bodø/Glimt under press fra første stund.

Tidlig scoring

Allerede etter ni minutter sendte Fábio Vieira det første varselsignalet om at Glimt var i trøbbel, men skuddet gikk i tverrliggeren og ut.

Kun drøye ti minutter senere smalt det i stengene igjen. Kieran Tierney fyrte av, og ballen spratt i stolpen og ut. Dermed kunne Eddie Nketiah enkelt plukke opp returen, og sende London-laget i føringen.

Og plutselig hadde Glimt-laget langt å gå igjen – denne gangen for å komme seg inn i kampen igjen.

– Vi møter et bra lag, men jeg føler vi må tørre litt mer enn vi gjør i starten. Det er hele laget, jeg føler det ikke er alle som vil ha ballen og vi klarer ikke ta tak den. Jeg føler Bodø/Glimt må spille på sin måte uansett hvem vi møter. Når vi prøver får vi det til, så jeg er litt skuffet, sier Wembangomo til NRK.

De gulkledde spillerne samlet seg i en ring midt på banen mens Arsenal-spillerne jublet, og tok rett og slett en samling i bånn.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt

KRISEMØTE: Allerede på 1–0 tok Glimt-spillerne et krisemøte.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Feige og passive

Men avgrunnen ble bare dypere. Kun fire minutter senere steg Rob Holding til værs, og stanget inn 2–0.

– Vi blir litt feige og passive, var konklusjonen til Patrick Berg i pausen hos Viaplay.

I andre omgang kom Glimt bedre i gang, men akkurat som for bussen før kamp ble det for trangt i det sterke London-forsvaret. Amahl Pellegrino vendte opp i boksen, og avsluttet godt mot lengste stang, men Arsenal-keeper Matt Turner reddet mesterlig.

Og når kampen var på vei inn i Glimt sitt spor tok Arsenal-trener Mikel Arteta grep. Han satte inn sine største kanoner. Gabriel Jesus, Bukayo Saka og Martin Ødegaard kom inn – sistnevnte til stående applaus fra Glimt-supporterne.

Nevnte Jesus's sitt forarbeid på lagets tredje scoring var virkelig av den vakre sorten, og Fabio Vieira fastsatte sluttresultatet til 3-0 fem minutter før slutt.

Om bare en uke møtes lagene igjen, på kunstgresset i Bodø.

Siste nytt

 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP
 • Vertsnasjon Tsjekkia vant ishockey-VM

  NHL-stjernen David Pastrnak sendte hjemmepublikumet til himmels midtveis i siste periode. Tsjekkia vant VM-finalen i ishockey 2-0 over Sveits.

  Etter to jevne perioder tok Tsjekkia mer over i den siste. Pastrnak hamret inn 1-0 opp i vinkelen etter en dropp i offensiv sone.

  28 år gamle Pastrnak sluttet seg til VM-troppen da hans lag Boston Bruins røk ut av NHL-sluttspillet.

  VM-tittelen er Tsjekkias sjuende og det første siden 2010. Sveits må fortsatt vente på sitt første gull. Det er den fjerde VM-finalen som ender med nederlag for Sveits.

  Det norske laget endte på 11.-plass i mesterskapet. (NTB)

  hX5clAX6eUQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal