Hopp til innhold

Gladmelding for Pedersen: OL-toget har ikke gått

Sportssjefen i Norges Friidrettsforbund utelukker ikke at sønderknuste Isabelle Pedersen (24) likevel får OL-billett.

Isabelle Pedersen

TØRK TÅRENE? Pedersen gråt og gråt etter EM-semifinalen i går. Nå kan hun få grunn til å tørke tårene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– På generelt grunnlag er det viktig å sende utøvere som er i form. Hvis en utøver gjorde det bra i fjor, men har hatt vesentlig formsvikt i år, så er det relevant. Men Isabelle var ikke raskere i fjor enn i år på denne tida, og da løp hun bra i august og september, sier Ronny Nilsen.

Sportssjefen så den 24 år gamle hekkeløperen bomme totalt under EM-semifinalen i Amsterdam i går. Det var i utgangspunktet hennes siste mulighet til å greie OL-kravet, men ettersom Pedersen tok kravet i fjor, kan hun likevel sendes til Rio i august.

– Det er til syvende og sist Olympiatoppen som tar avgjørelsen, men vi ønsker selvsagt å se norske utøvere i OL, understreker Nilsen, som altså holder liv i Pedersens OL-drøm.

BAKGRUNN: Pedersen trygler om mer tid

Klarte kravet flere ganger i fjor

Bergenserens sesongbeste er på 13.07, mens det internasjonale kravet er 13.00. Etter gårsdagens mislykkede forsøk, var 24-åringen derfor sikker på at OL røk, og hun brøt helt sammen. Overfor NRK avslørte Pedersen at sykdommen som preget henne i vinter, var alvorligere enn hun tidligere har fortalt.

– Jeg fikk nyrebekkenbetennelse og endte på sykehus, med langt over 41,5 i feber og antibiotika som egentlig ikke fungerte, forklarte hun.

Pedersen poengterte også at hun klarte OL-kravet seks ganger i fjor, og at det internasjonale regelverket åpner for at man kan ha tatt kravet helt tilbake til 1. mai 2015.

Ni dager igjen

For at Pedersen skal få Rio-billett, må hun innstilles av Norges Friidrettsforbund. Deretter må Olympiatoppen gi grønt lys.

– Vi har en prosess med Friidrettsforbundet rundt uttaket til OL og Paralympics i Rio. De utarbeider en innstilling som vi i Olympiatoppen vurderer. Siste uttak blir offentliggjort 17. juli, forklarer toppidrettssjef Tore Øvrebø til NRK.

Han ønsker ikke å uttale seg om enkeltutøvere.

PS: Følg EM i friidrett fra Amsterdam her.

Isabelle Pedersen var sønderknust etter exiten i EM.

Se det tårevåte TV-intervjuet som Isabelle Pedersen ga i går.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal