Hopp til innhold

Gråtkvalt Pedersen avslører: Hadde alvorlig urinveisinfeksjon

AMSTERDAM (NRK): En fullstendig sønderknust Isabelle Pedersen trygler Olympiatoppen om mer tid til å redde sesongen. Årsaken: Hun ble innlagt på sykehus med alvorlig sykdom i vinter.

Isabelle Pedersen

I TÅRER: TIl tross for tårene gikk Isabelle Pedersen gjennom pressesonen og snakket med alle de norske journalistene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Isabelle Pedersen gråt og gråt over OL-plassen som brast. Hekkeløperen ble sittende på bakken i tårer før TV-intervjuet med NRK, og fortsatte å gråte både under intervjuet og etterpå.

Nesten en halvtime etter hun hadde røket ut av EM-semifinalen uten å greie OL-kravet , var hun fortsatt gråtkvalt. Hun skjønte ikke hvorfor det ikke gikk.

Men Pedersen avslører overfor NRK at sykdommen som preget henne i vinter var alvorligere enn hun har fortalt.

– Jeg fikk nyrebekkenbetennelse og endte på sykehus, med langt over 41,5 i feber og antibiotika som egentlig ikke fungerte. Det er nå så. Jeg skal fremdeles klare å prestere på idrettsbanen, stotrer hun fram mellom tårene.

Isabelle Pedersen var sønderknust etter exiten i EM.

Se det følelsesladde TV-intervjuet med Isabelle Pedersen.

Alvorlig sykdom

Isabelle Pedersen forsøker å ikke skylde på sykdommen, men ifølge Lommelegen er nyrebekkenbetennelse en sjelden og alvorlig urinveisinfeksjon. Den kan gi store smerter. Hun fikk sykdommen i slutten av januar, og den varte i mange uker.

– Jeg tror ikke jeg fikk løpt ordentlig fort før i slutten av mars eller begynnelsen av april. Det tok en stund. Men det er en del av det å drive med toppidrett, det er brutalt.

– Jeg er bare enormt skuffet, og kan ikke annet enn å krysse fingrene og håpe på det beste, at de kan gi meg en måned til, en måned som jeg ikke fikk i vinter, sier hun.

Isabelle Pedersen fikk det ikke til å klaffe i semifinalen på 100 meter hekk. Starten var brukbar, men hun fikk aldri opp toppfarten og ble til slutt nummer seks og nest sist i semifinaleheatet på tiden 13,30. Dermed er det rett ut av mesterskapet for bergens-jenta. Tiden hennes er også 30 hundredeler bak OL-kravet.

VIDEO: Isabelle Pedersen ryker ut i semifinalen i EM.

Greide ikke kravet - har et lite håp

I utgangspunktet skal alt OL-håp nå være ute. Dagens løp var siste sjanse for å ta OL-kravet, og etter skuffende 13,20 har hun fortsatt ikke vært under det internasjonale kravet i år.

Likevel har 24-åringen et bittelite, teoretisk håp.

Det internasjonale regelverket åpner nemlig for at man kan ha tatt kravet helt tilbake til 1. mai 2015. Og det gjorde Pedersen i fjor.

– Vi får se hva som skjer, om de vil ta meg med ut ifra at jeg tok kravet seks ganger i fjor. Eller om jeg skal se OL hjemmefra for andre gang på rad.

– Jeg har drevet med idrett siden jeg var ti år. Da jeg var 20 hadde jeg brudd i foten og skulle egentlig greid OL-kravet, men jeg hadde smerter konstant. Og nå vet jeg at jeg har trent det beste året i mitt liv, men farten er ikke der. Og nå vet jeg ikke hva som skjer. Det eneste jeg kan gjøre er å vente.

Kryptisk svar

Sportssjef i friidrettsforbundet Ronny Nilsen er ordknapp rundt Pedersens sjanser.

«Alt rundt vurderinger i forhold til OL-uttaket er noe vi følger opp med Olympiatoppen i forhold til fristen som er satt», skriver han i en tekstmelding.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal