Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen dukket opp i VM uten akkreditering: – Klart det ikke er optimalt

Gjert Ingebrigtsen er ikke akkreditert til innendørs-VM i Glasgow, men møtte opp til pressetreffet til Narve Gilje Nordås dagen før mesterskapet starter.

aBkjxR4mwF0

ELEVEN OG TRENEREN: Narve Gilje Nordås (til venstre) intervjues dagen før innendørs-VM, mens trener Gjert Ingebrigtsen følger med i bakgrunnen.

Foto: NTB

– Det er klart det ikke er optimalt sånn som ting er, sier Nordås under torsdagens pressetreff i den skotske VM-byen.

– Vi gjør det beste ut av det, men det er klart det ikke er optimalt på noe slags vis. Men det er sånn det er, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK og andre medier.

Fredag starter mesterskapet for Nordås, som nok en gang må klare seg uten trener Gjert Ingebrigtsen tett på under konkurranser.

Det ble bestemt at Ingebrigtsen ikke fikk akkreditering til mesterskapet eller EM av Norges Friidrettsforbund i fjor høst. Dermed slipper han ikke inn på oppvarmingsområdet og kan ikke være tett på utøverne inn mot løpene.

På utøverhotellet til den norske troppen dukket likevel den profilerte treneren opp, da Nordås skulle møte pressen. Det skjedde ti dager etter at det ble kjent at politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for et tilfelle av kroppskrenkelse.

Gjert Ingebrigtsen i Glasgow

PÅ PLASS: Gjert Ingebrigtsen sto ved dørinngangen mens Narve Gilje Nordås ble intervjuet av pressen.

Foto: NTB

Selv om Nordås er klar på at det ikke er optimalt uten en akkreditert trener, tror han likevel det kan bli ny VM-suksess. Han anser seg som medaljekandidat på 1500 meter, dersom han tar seg forbi første hinder.

– Jeg føler at resultatet som kom ut av det var bra, og det er planen nå også. Rett og slett spille så godt med de kortene du har fått utdelt, sier Nordås og sikter til fjorårets VM der Ingebrigtsen heller ikke var akkreditert, men Nordås endte opp med bronse.

Mellomdistanseløperen fikk også spørsmål om hvordan han opplever at hans egen behov blir ivaretatt av forbundet.

– Nå er jeg her og står med startnummer på brystet i morgen. Det er det viktigste for meg og de rammene er i hvert fall tilrettelagt. Noe mer enn det kan jeg egentlig ikke be om. Så lenge det er mesterskap, jeg kan gå fritt rundt og stille på startstreken når jeg skal det så er det sånn det er. Det er det viktigste jeg gjør nå, sier Nordås.

– Men du har vel bedt om å få Gjert akkreditert som din trener?

– Ja, det er klart jeg har ytra et ønske om det. Det har jeg selvfølgelig gjort i alle mesterskap.

Gjert og Narve

VM-KLARE: Gjert Ingebrigtsen (til venstre) og Narve Gilje Nordås under torsdagens pressetreff.

Foto: NTB

Han omtaler betydningen av å ha treneren som veldig viktig. Da slipper han å bruke unødvendige krefter utenfor konkurransnee.

Gjert Ingebrigtsen er samstemt med Nordås. Han mener det viktigste er å komme gjennom «klabb og babb-greiene», altså forsøket, og kvalifisere seg til finalen.

– Men vi er her først og fremst for å få konkurransetrening inn mot EM og spesielt OL, sier Gjert Ingebrigtsen og fortsetter:

– I hans forrige OL manglet det konkurransetrening. Så det er viktig å være med her, forhåpentligvis få to løp med nummer på brystet, og få kjenne litt på nervøsitet, adrenalin og de tingene der. Det er veldig viktig.

PS! Narve Gilje Nordås innleder VM med forsøk på 1500 meter på NRK 1, fredag klokka 21.10. Kort tid senere er det semifinaler på 400 meter med mulighet for norsk deltagelse om Henriette Jæger og Karsten Warholm tar seg videre fra forsøket.

Les også Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal