Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen dukket opp i VM uten akkreditering: – Klart det ikke er optimalt

Gjert Ingebrigtsen er ikke akkreditert til innendørs-VM i Glasgow, men møtte opp til pressetreffet til Narve Gilje Nordås dagen før mesterskapet starter.

aBkjxR4mwF0

ELEVEN OG TRENEREN: Narve Gilje Nordås (til venstre) intervjues dagen før innendørs-VM, mens trener Gjert Ingebrigtsen følger med i bakgrunnen.

Foto: NTB

– Det er klart det ikke er optimalt sånn som ting er, sier Nordås under torsdagens pressetreff i den skotske VM-byen.

– Vi gjør det beste ut av det, men det er klart det ikke er optimalt på noe slags vis. Men det er sånn det er, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK og andre medier.

Fredag starter mesterskapet for Nordås, som nok en gang må klare seg uten trener Gjert Ingebrigtsen tett på under konkurranser.

Det ble bestemt at Ingebrigtsen ikke fikk akkreditering til mesterskapet eller EM av Norges Friidrettsforbund i fjor høst. Dermed slipper han ikke inn på oppvarmingsområdet og kan ikke være tett på utøverne inn mot løpene.

På utøverhotellet til den norske troppen dukket likevel den profilerte treneren opp, da Nordås skulle møte pressen. Det skjedde ti dager etter at det ble kjent at politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for et tilfelle av kroppskrenkelse.

Gjert Ingebrigtsen i Glasgow

PÅ PLASS: Gjert Ingebrigtsen sto ved dørinngangen mens Narve Gilje Nordås ble intervjuet av pressen.

Foto: NTB

Selv om Nordås er klar på at det ikke er optimalt uten en akkreditert trener, tror han likevel det kan bli ny VM-suksess. Han anser seg som medaljekandidat på 1500 meter, dersom han tar seg forbi første hinder.

– Jeg føler at resultatet som kom ut av det var bra, og det er planen nå også. Rett og slett spille så godt med de kortene du har fått utdelt, sier Nordås og sikter til fjorårets VM der Ingebrigtsen heller ikke var akkreditert, men Nordås endte opp med bronse.

Mellomdistanseløperen fikk også spørsmål om hvordan han opplever at hans egen behov blir ivaretatt av forbundet.

– Nå er jeg her og står med startnummer på brystet i morgen. Det er det viktigste for meg og de rammene er i hvert fall tilrettelagt. Noe mer enn det kan jeg egentlig ikke be om. Så lenge det er mesterskap, jeg kan gå fritt rundt og stille på startstreken når jeg skal det så er det sånn det er. Det er det viktigste jeg gjør nå, sier Nordås.

– Men du har vel bedt om å få Gjert akkreditert som din trener?

– Ja, det er klart jeg har ytra et ønske om det. Det har jeg selvfølgelig gjort i alle mesterskap.

Gjert og Narve

VM-KLARE: Gjert Ingebrigtsen (til venstre) og Narve Gilje Nordås under torsdagens pressetreff.

Foto: NTB

Han omtaler betydningen av å ha treneren som veldig viktig. Da slipper han å bruke unødvendige krefter utenfor konkurransnee.

Gjert Ingebrigtsen er samstemt med Nordås. Han mener det viktigste er å komme gjennom «klabb og babb-greiene», altså forsøket, og kvalifisere seg til finalen.

– Men vi er her først og fremst for å få konkurransetrening inn mot EM og spesielt OL, sier Gjert Ingebrigtsen og fortsetter:

– I hans forrige OL manglet det konkurransetrening. Så det er viktig å være med her, forhåpentligvis få to løp med nummer på brystet, og få kjenne litt på nervøsitet, adrenalin og de tingene der. Det er veldig viktig.

PS! Narve Gilje Nordås innleder VM med forsøk på 1500 meter på NRK 1, fredag klokka 21.10. Kort tid senere er det semifinaler på 400 meter med mulighet for norsk deltagelse om Henriette Jæger og Karsten Warholm tar seg videre fra forsøket.

Les også Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Siste nytt

 • Sportssjef Joacim Jonsson irettesatt av Vålerenga etter intervju

  Vålerengas sportsdirektør Joacim Jonsson vekket oppsikt da han gikk hardt ut mot klubbens egen spiss, Mees Rijks, i pausen under kampen mellom Lyn og Vålerenga lørdag.

  Rijks ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.

  – Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon, sa Jonsson til TV 2 lørdag.

  Svensken beklaget uttalelsene sine overfor Vålerenga-spillerne i garderoben etter kampen.

  Mandag forteller daglig leder i Vålerenga, Svein Graff, at han og Jonsson har hatt et møte.

  – Tid, sted og formen for offentlig kritikk av egen spiller på den måten er feil og dårlig håndtert. «Jocke» har beklaget overfor spillergruppa og i media. Det er bra og nødvendig. Jeg har hatt møte med Jokke og han har fått en irettesettelse, sier Graff til VG.

  Graff opplyser at saken ikke vil få ytterligere konsekvenser for Jonsson.

  Joacim Jonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Djokovic dropper Madrid Open – en rival mindre for Ruud

  Novak Djokovic (36) stiller ikke i Madrid Open. Det kan gi Casper Ruud lettere vei mot suksess i storturneringen i tennis.

  Djokovic har ikke spilt siden verdenseneren tapte for Ruud i semifinalen i Monte-Carlo Masters for litt over en uke siden.

  Serberen var ikke en del av mandagens trekning for ATP Masters1000-turneringen i Madrid. Der har han tidligere vunnet tittelen tre ganger (senest i 2016).

  Ruud er femteseedet og går rett til 2. runde. Der møter han vinneren av oppgjøret mellom Zhang Zhizhen fra Kina (49 i verden) og serbiske Miomir Kecmanovic (66). (NTB)

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Tønnesen takker nei til landslagsspill

  Kent Robin Tønnesen (32) gjør seg uaktuell for det norske håndballandslaget framover.

  Det opplyser landslagssjef Jonas Wille i forbindelse med uttaket av troppen til en storturnering på Jordal i Oslo neste måned.

  – Kent Robin har forklart meg at han takker nei til landslag i perioden fremover av hensyn til totalbelastningen. Vi har hatt god dialog, og jeg tar hans avgjørelse til etterretning i vår videre planlegging, sier Wille.

  Tønnesen spiller til daglig i franske Paris Saint-Germain. Der har han vært siden overgangen fra ungarske Szeged i fjor.

  På landslaget står Tønnesen med 339 mål på 137 kamper. Han har vært en del av Norge-miljøet siden 2010.

  I 2017 var han med på å ta VM-sølv. (NTB)

  Håndball-EM herrer 2024: Hovedrunden Norge - Danmark (23-29)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal