Brann-selvmål i youtube-klassen: – En bisarr situasjon

Bismar Acostas ubegripelige selvmål sendte Strømsgodset i ledelsen mot Brann i Drammen. Men det endte 1–1.

Bismar Acosta

UHELDIG: Bismar Acosta satte inn et nesten utrolig selvmål mot Godset. Men heldigvis for ham og Brann ble det utlikning

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er heldige som får med oss poeng. Brann fortjener poeng, men det er surt når de utlikner så seint, sier Godsets trener Tor Ole Skullerud.

– Vi skal klare å holde på ledelsen, men gjør det ikke, sier han.

Det gjenstod 12 minutter da det skjedde: Bismar Acosta hadde ført ballen et stykke og var helt upresset da han spilte tilbake mot egen keeper. Eller der han trodde keeper stod.

Problemet var at keeper stod langt til side for målet, og tilbakespillet hadde kurs rett mot buret.

Keeper Samuel Sahin-Radlinger løp febrilsk etter ballen, men han rakk den ikke og havnet selv i nettet sammen med ballen. Dermed 1–0 til Strømsgodset, som ikke hadde hatt et eneste skudd på mål.

– Bisarr situasjon

– Det er sånt som ikke skal skje, men som av og til skjer likevel, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK. Han beskriver situasjonen som bisarr.

– Dette er slikt som skjer én gang. Jeg håper det ikke hender meg igjen, sier Sahin-Radlinger til NRK.

– Jeg løp tilbake og så av det kom til å bli tett. Men jeg forsto også at jeg akkurat ikke ville klare det, sier Brann-keeperen.

– Jeg vil ikke skylde på Bismar. Jeg var også involvert. Nå ser vi framover til tre poeng i neste kamp, sier han.

Brann best

Det var hardt å svelge for et Brann-lag som hadde vært best til da. De dominerte stort i første omgang, og kontrollerte det meste også i den andre.

Men det var ikke avgjort. Brann satte inn Azar Karadas i de siste minuttene. Han fikk sjansen da tre minutter gjenstod, skjøt hardt, og Kristoffer Barmen styrte den inn.

Brann var det klart beste laget før pause. De røde dominerte tidvis og spilte seg fram til en rekke cornere, men kom ikke til veldig mange store sjanser. Derimot var hjemmelaget farlig frampå med sin første og eneste mulighet før pause.

Offensive forfall for Godset

Strømsgodset måtte klare seg uten to tunge, offensive forfall. Eirik Ulland Andersen er lyskeoperert og ikke aktuell på et par uker, og sykdom gjorde at heller ikke Bassel Jradi kunne spille.

Brann har ikke glitret så ofte i Drammen. Før mandagens kamp på Marienlyst hadde de en seier, to uavgjorte og seks tap på de ni siste forsøkene.

– Vi skulle hatt tre poeng i dag, men når utlikningen kommer så seint, får vi være glad for ett, sier Branns målscorer Kristoffer Barmen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal