Hopp til innhold

Her skjønte Tarjei Bø ingenting: – Så ut som et tykt hårstrå

Tarjei Bø fikk et helt uvanlig problem under fellesstarten i Anterselva, som gjorde både Bø selv og trener Siegfrid Mazet frustrert.

Bø Tarjei

– Åååh, det var frustrerende. Det ødela nok pallplassen i dag.

På TV-bildene kunne man se Tarjei Bø knote noe voldsomt med børsa før han gikk i gang med første skyting under søndagens fellesstart i Anterselva.

Grunnen?

– Rett før jeg skulle trekke av det første skuddet og finne blinken, så så jeg at det var noe som så ut som limrester eller et eller annet. Det så ut som et tykt hårstrå, egentlig, som lå rett over hullkornet, sier han, og fortsetter:

– Jeg holdt på å trekke av, men så tenkte jeg: Jeg er ikke sikker på om jeg treffer, så da måtte jeg fjerne det.

– Hvordan kan det ha skjedd?

– Det vet jeg ikke. Vi tar jo inn og ut det våpenet av våpenbaggen vår da, så jeg tipper det har kommet derfra. Tenk at det var som et tjukt hårstrå som du ser veldig godt. Jeg har en veldig fyldig og bra manke, men om det var fra meg eller om det var noe helt annet, det vet jeg ikke.

– Hva rekker du å tenke inne på standplass?

– Du blir veldig frustrert da. Jeg var jo en strafferunde bak når jeg kommer inn på siste skyting med 15 treff. Du har på en måte fått en strafferunde som du egentlig ikke fortjener da, sier Bø.

Stryningen hadde en skytetid på 45,5 sekunder på den første skytingen, over dobbelt så lang tid som Simon Eder. Østerrikerens serie ble unnagjort på 21,3 sekunder.

Tarjei Bø

HÅR I SIKTET: Tarjei Bø endte langt bak de andre etter at han måtte fikse på det fremre siktet på børsa.

Foto: NTB

– Jeg er frustrert

Rennet i Anterselva var generalprøven før VM i tsjekkiske Nové Město. Bø krysser fingrene for at det ikke skjer om drøye to uker.

– Jeg får ikke gjort noe med det, men jeg får håpe det hårstrået ikke dukker opp i VM.

Herrenes trener Sigfried Mazet ble stresset da han så Tarjei Bø slite på standplass.

– Jeg visste jo ikke hva som skjedde for Tarjei. I dag hadde vi sju gutter på fellesstarten, så når en ting skjedde så hadde jeg ikke tid til å reagere. Så det ble veldig stress når det ble sånn.

Som Bø, vet ikke Mazet helt hva som skjedde og hvorfor.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Han sa at det var noe i siktet, så det tok litt tid før han kunne skyte. Jeg er frustrert for det, sier Mazet.

Vetle Sjåstad Christiansen vant fellesstarten i Anterselva, men det var en illsint franskmann som stjal oppmerksomheten etter målgang:

– Barn ikke følg mitt eksempel

Franske Quentin Fillon Maillet måtte forklare seg etter at han kastet både staver og våpen etter målgang.

– Jeg var sint, fordi jeg kanskje tapte førsteplassen i dag. Jeg vet ikke, men jeg var veldig skuffa.

– Det er ikke en bra ting å være så sint, men noen ganger er vi veldig glade og roper ut følelsene våre, og noen ganger er vi veldig sinte. Men, barn ikke følg mitt eksempel i dag, fortsetter franskmannen.

Christiansen trekker fram at skiene til franskmannen var mye av grunnen til at han ble parkert av de norske i løypa.

– For så vidt så får jeg med meg raseriet hans før han er i mål. Fordi han hadde altfor dårlig glid i dag. For det var ganske åpenbart for oss at han hadde mye dårligere utstyr, sier han.

Vebjørn Sørum som passerte franskmannen og sikret trippel norsk på pallen føler med Fillon Maillet etter målgang.

– Han hadde vel ikke topp ski heller. Jeg synes litt synd på han, sier han.

– Jeg gir ikke fra meg en pallplass på samvittigheten. Den skal jeg ha uansett, fortsetter Sørum.

Fillon Maillet kaster våpenet

Verste sesong siden 1986

– Per stavtak han tar så nærmer han seg en meter her, sier NRKs skiskytterkommentator Ingrid Glomnes om da Dale-Skjevdal spiste opp Fillon-Maillet

Dale-Skjevdal lå over 30 sekunder bak Fillon Maillet ut fra siste skyting, men passerte han like før målgang. I tillegg passerte super-joker Vebjørn Sørum franskmannen og fratok han tredjeplassen.

– Jeg håpet jeg skulle ha nok tid for å holde meg på pallen, men det skjedde ikke, sier Fillon Maillet.

Det franske laget skal ha slitt voldsomt med skiene. Fire franskmenn deltok i søndagens fellesstart. Av dem var Fillon Maillet raskest i løypa, men helt nede på 21. plass av de 30 utøverne på start.

– Han hadde dårlige ski. Så, vi får kalle en spade for en spade. Vi hadde fantastiske ski. Han hadde en dårlig dag under skia, men en veldig god dag oppå. Det var vel i grevens tid til VM, sier Tarjei Bø.

Årets sesong har vært den verste for de franske skiskytterherrene siden 1986.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB
  • Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

    Stora Tuna OK vant kvinnestafetten i årets Tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper.

    Nettopp de to nattetappene ga Borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen Marie Olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. Fjorårets verdenscupvinner Tove Alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran IFK Gøteborg og Halden.

    Stora Tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

    Marie Olaussen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal