Hopp til innhold

Her skjønte Tarjei Bø ingenting: – Så ut som et tykt hårstrå

Tarjei Bø fikk et helt uvanlig problem under fellesstarten i Anterselva, som gjorde både Bø selv og trener Siegfrid Mazet frustrert.

Bø Tarjei

– Åååh, det var frustrerende. Det ødela nok pallplassen i dag.

På TV-bildene kunne man se Tarjei Bø knote noe voldsomt med børsa før han gikk i gang med første skyting under søndagens fellesstart i Anterselva.

Grunnen?

– Rett før jeg skulle trekke av det første skuddet og finne blinken, så så jeg at det var noe som så ut som limrester eller et eller annet. Det så ut som et tykt hårstrå, egentlig, som lå rett over hullkornet, sier han, og fortsetter:

– Jeg holdt på å trekke av, men så tenkte jeg: Jeg er ikke sikker på om jeg treffer, så da måtte jeg fjerne det.

– Hvordan kan det ha skjedd?

– Det vet jeg ikke. Vi tar jo inn og ut det våpenet av våpenbaggen vår da, så jeg tipper det har kommet derfra. Tenk at det var som et tjukt hårstrå som du ser veldig godt. Jeg har en veldig fyldig og bra manke, men om det var fra meg eller om det var noe helt annet, det vet jeg ikke.

– Hva rekker du å tenke inne på standplass?

– Du blir veldig frustrert da. Jeg var jo en strafferunde bak når jeg kommer inn på siste skyting med 15 treff. Du har på en måte fått en strafferunde som du egentlig ikke fortjener da, sier Bø.

Stryningen hadde en skytetid på 45,5 sekunder på den første skytingen, over dobbelt så lang tid som Simon Eder. Østerrikerens serie ble unnagjort på 21,3 sekunder.

Tarjei Bø

HÅR I SIKTET: Tarjei Bø endte langt bak de andre etter at han måtte fikse på det fremre siktet på børsa.

Foto: NTB

– Jeg er frustrert

Rennet i Anterselva var generalprøven før VM i tsjekkiske Nové Město. Bø krysser fingrene for at det ikke skjer om drøye to uker.

– Jeg får ikke gjort noe med det, men jeg får håpe det hårstrået ikke dukker opp i VM.

Herrenes trener Sigfried Mazet ble stresset da han så Tarjei Bø slite på standplass.

– Jeg visste jo ikke hva som skjedde for Tarjei. I dag hadde vi sju gutter på fellesstarten, så når en ting skjedde så hadde jeg ikke tid til å reagere. Så det ble veldig stress når det ble sånn.

Som Bø, vet ikke Mazet helt hva som skjedde og hvorfor.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Han sa at det var noe i siktet, så det tok litt tid før han kunne skyte. Jeg er frustrert for det, sier Mazet.

Vetle Sjåstad Christiansen vant fellesstarten i Anterselva, men det var en illsint franskmann som stjal oppmerksomheten etter målgang:

– Barn ikke følg mitt eksempel

Franske Quentin Fillon Maillet måtte forklare seg etter at han kastet både staver og våpen etter målgang.

– Jeg var sint, fordi jeg kanskje tapte førsteplassen i dag. Jeg vet ikke, men jeg var veldig skuffa.

– Det er ikke en bra ting å være så sint, men noen ganger er vi veldig glade og roper ut følelsene våre, og noen ganger er vi veldig sinte. Men, barn ikke følg mitt eksempel i dag, fortsetter franskmannen.

Christiansen trekker fram at skiene til franskmannen var mye av grunnen til at han ble parkert av de norske i løypa.

– For så vidt så får jeg med meg raseriet hans før han er i mål. Fordi han hadde altfor dårlig glid i dag. For det var ganske åpenbart for oss at han hadde mye dårligere utstyr, sier han.

Vebjørn Sørum som passerte franskmannen og sikret trippel norsk på pallen føler med Fillon Maillet etter målgang.

– Han hadde vel ikke topp ski heller. Jeg synes litt synd på han, sier han.

– Jeg gir ikke fra meg en pallplass på samvittigheten. Den skal jeg ha uansett, fortsetter Sørum.

Fillon Maillet kaster våpenet

Verste sesong siden 1986

– Per stavtak han tar så nærmer han seg en meter her, sier NRKs skiskytterkommentator Ingrid Glomnes om da Dale-Skjevdal spiste opp Fillon-Maillet

Dale-Skjevdal lå over 30 sekunder bak Fillon Maillet ut fra siste skyting, men passerte han like før målgang. I tillegg passerte super-joker Vebjørn Sørum franskmannen og fratok han tredjeplassen.

– Jeg håpet jeg skulle ha nok tid for å holde meg på pallen, men det skjedde ikke, sier Fillon Maillet.

Det franske laget skal ha slitt voldsomt med skiene. Fire franskmenn deltok i søndagens fellesstart. Av dem var Fillon Maillet raskest i løypa, men helt nede på 21. plass av de 30 utøverne på start.

– Han hadde dårlige ski. Så, vi får kalle en spade for en spade. Vi hadde fantastiske ski. Han hadde en dårlig dag under skia, men en veldig god dag oppå. Det var vel i grevens tid til VM, sier Tarjei Bø.

Årets sesong har vært den verste for de franske skiskytterherrene siden 1986.

Siste nytt

 • Rashford vraket til EM

  Manchester United-stjernen Marcus Rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen Gareth Southgate presenterte bruttotroppen til fotball-EM tirsdag.

  Rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da Southgate offentliggjorde sine utvalgte. Med var heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson.

  Fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: Evertons Jarrad Branthwaite, Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah samt Crystal Palace-stjerneskuddet Adam Wharton. Burnley-keeper James Trafford har heller ingen landskamper fra før.

  Vraket i den engelske EM-troppen er for øvrig også Chelsea-trioen Raheem Sterling, Ben Chilwell og Reece James. De to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen.

  Inne er derimot Manchester united-unggutten Kobbie Mainoo, som har tatt Premier League med storm de siste månedene. Det samme er Crystal Palace-spiller Eberechi Eze.

  Listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. Southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i Tyskland som starter 14. juni. Dermed må syv navn ut i tiden som kommer.

  Den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (NTB)

  Rashford
  Foto: AP
 • Kashafali om VM-bronsen: – Ikke klar for å yte maksimalt

  Salum Kashafali løp inn til bronsemedalje på 100 meter i para-VM mandag 20. mai. Medaljen kom i T13-klassen.

  Dagen etter skriver bergenseren i en melding til NRK at kroppen ikke er klar for å yte maksimalt, og at finalen bærer preg av det.

  – Jeg kjenner store smerter når jeg skal ta i, men flyter fint på 80–90 prosent, fortsetter han.

  Kashafali måtte reise hjem fra en treningsleir i Portugal tidligere i år etter at han fikk problemer med lysken. Under para-VM i mai er det fortsatt et problem.

  – Hodet vil mer enn kroppen nå og det er frustrerende.

  Likevel opplyser han at planen er å løpe Diamond League både i Eugene 25. mai, og Bislett Games 30. mai. Sistnevnte ser du på NRK.

  – Jeg forholder meg til den planen jeg har lagt med Olympiatoppen og trener Stephan (Johansson) ut mai, og så er det tilbake til tegnebrettet. Det er Paralympics i Paris som gjelder, men jeg håper selvsagt å prestere foran hjemmepublikummet i Oslo også.

  Salum Kashafali
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Toni Kroos legger opp etter EM

  Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

  34-åringen startet seniorkarrieren i Bayern München, hvor han var med på å vinne Bundesliga tre ganger, samt Mesterligaen og klubb-VM én gang.

  Sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok VM-gull. Samme sommer signerte han også for Real Madrid. Der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, Mesterligaen fire ganger og klubb-VM fem ganger.

  – Jeg har alltid sagt at Real Madrid blir den siste klubben min. Jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver Kroos på Instagram.

  – Ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver Kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne Mesterligaen med Real Madrid en siste gang. I finalen 1. juni møter de Borussia Dortmund.

  Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
  Foto: FRANK AUGSTEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal