Hopp til innhold

PSG bekrefter Messi-overgang: – Jeg er utålmodig

Lionel Messi er klar for Paris Saint-Germain. Det bekrefter klubben i sosiale medier. Argentineren signerer en toårsavtale, med opsjon på et tredje år i klubben.

Messi med PSG-drakt

KLAR: Messi er klar for Paris Saint-Germain.

Klubben varsler overgangen via en melding på Twitter.

Messi skal ha gjennomført en medisinsk test tirsdag. Klubben skriver at de vil avholde en pressekonferanse på Parc des Princes onsdag klokken 11:00. Der har de med seg Lionel Messi, som har fått trøye nummer 30. Det samme draktnummeret han hadde på sin første Barcelona-trøye.

– Jeg er utålmodig etter å starte et nytt kapittel i karrieren min i Paris. Klubben og dens visjon er helt i tråd med mine ambisjoner, sier Messi til PSGs nettsted.

Lionel Messi

PÅ PLASS: Lionel Messi ankommer Parc des Princes.

Foto: Stephane De Sakutin / AFP

Det har vært Messi-feber i Paris helt siden Messi selv bekreftet søndag at PSG var aktuell som ny klubb. Deretter verserte ryktene om at han skulle komme til den franske hovedstaden allerede mandag.

Både på flyplassen Le Bourget og utenfor Parc des Princes stadion er det store folkemasser, og politiet er også til stede med mye folk for å holde ro og orden.

Hans far og agent, Jorge Messi, ble observert på vei til Paris tirsdag. Da fikk han spørsmål fra pressen om Messi skal signere for PSG. «Ja», var svaret fra pappa Messi.

Også Neymar har gått langt i å bekrefte kompisens overgang. Han la ut dette på sin Instagram-story:

Neymar og Messi

SAMMEN IGJEN: Lionel Messi og Neymar blir etter alle solemerker lagkamerater igjen.

Foto: Skjermdump / Neymarjr

PSG har allerede forberedt presentasjonen av stjernespilleren. Flere medier melder at klubben har leid Eiffeltårnet de neste dagene. Det samme gjorde klubben da Neymar ble presentert i 2017.

Forvirring

Det har også vært «kaos» i diverse medier. Tirsdag morgen meldte plutselig flere medier at Messi har fått et siste tilbud fra Barcelona i håp om en helomvending. Kilder i Barcelona skal ha avvist dette.

Siden sjokket før helga, da Barcelona annonserte at de ikke lenger hadde råd til å ha Messi i stallen, har ryktene om skifte til den franske storklubben vært sterke.

Og da han selv på en pressekonferanse bekreftet at det var aktuelt med PSG, eksploderte fotballfeberen i Paris.

Messi-feber i Paris

SNART KLAR: Det ventes at Lionel Messi vil ankomme Paris tirsdag.

Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP

Messi har vært en del av Barcelonas førstelag i 17 år, og forlater den katalanske klubben mot sin vilje. Hans kontrakt gikk ut i sommer, men han ble senere enig med klubben om en ny kontrakt med betydelig lønnsreduksjon.

Det gikk likevel ikke i boks. For Barcelona er en klubb med en enorm gjeld på rundt 11 milliarder kroner, og hadde ikke lenger råd til å lønne Messi.

– Det hadde ødelagt økonomien i klubben for 50 år, sa klubbpresident Joan Laporta.

Lionel Messi leaves FC Barcelona

FJERNET BILDE: Alt tyder på at Lionel Messi drar til Paris. Barcelona jobbet i dag med å fjerne plakater med Messi avbildet.

Foto: Nacho Doce / Reuters

Messi kunne heller ikke spilt gratis for klubben, da spansk lov forhindrer kunstig lave lønninger til ansatte. Dermed ble det veldig vanskelig å få ham til å bli værende i klubben.

Det betyr at Messi avslutter Barcelona-karrieren med 672 mål og 305 målgivende på 778 kamper for klubben.

Barcelona har nå satt seg selv i en vanskelig situasjon. Det rapporteres at det blir vanskelig å registrere deres nye signeringer, grunnet høye lønninger hos de andre spillerne.

Klubben har som nevnt en gigantgjeld, og spillere som Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé og Philippe Coutinho har alle blitt signert for godt over én milliard.

I tillegg skal klubben visstnok slite med å få spillere til å gå ned i lønn, noe de sårt trenger for å holde økonomien i sjakk.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MERITTERT: Lionel Messi har vunnet alt som kan vinnes med Barcelona, og regnes av mange som tidenes beste fotballspiller.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

I tårer på pressekonferanse

Søndag holdt Messi en svært følelsesladd pressekonferanse, der han gråtkvalt fortalte hva Barcelona hadde gitt han, at hans klubbskifte var mot hans vilje, og at Paris Saint-Germain allerede hadde tatt kontakt.

– De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg kan si, men sannheten er at jeg ikke kan si noe. Dette er veldig vanskelig for meg etter så mange år. Jeg har vært her hele livet mitt. Jeg er ikke klar for dette, sa Messi mens tårene trillet.

Messi gråter

KNUST: Lionel Messi var tydelig preget da han sa farvel til Barcelona.

Foto: Pau Barrena / AFP

Med Messi på plass, har PSG hatt en svært sterk sommer på overgangsmarkedet. De har fra før av signert verdensstjerner som Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum, og nå altså Messi. Alle har kommet uten at PSG har betalt en eneste krone i overgangssum.

Nå vil Messi danne en fryktinngytende angrepsrekke med Neymar og Kylian Mbappé. Messi har som kjent vært lagkamerat med førstnevnte i Barcelona fra 2013 til 2017. Det resulterte i tre cupgull, to ligatitler og én mesterligatittel.

Det meldes at Messi får draktnummer 30. Dette er det første nummeret han brukte som førstelagsspiller for Barcelona.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal