Hopp til innhold

PSG bekrefter Messi-overgang: – Jeg er utålmodig

Lionel Messi er klar for Paris Saint-Germain. Det bekrefter klubben i sosiale medier. Argentineren signerer en toårsavtale, med opsjon på et tredje år i klubben.

Messi med PSG-drakt

KLAR: Messi er klar for Paris Saint-Germain.

Klubben varsler overgangen via en melding på Twitter.

Messi skal ha gjennomført en medisinsk test tirsdag. Klubben skriver at de vil avholde en pressekonferanse på Parc des Princes onsdag klokken 11:00. Der har de med seg Lionel Messi, som har fått trøye nummer 30. Det samme draktnummeret han hadde på sin første Barcelona-trøye.

– Jeg er utålmodig etter å starte et nytt kapittel i karrieren min i Paris. Klubben og dens visjon er helt i tråd med mine ambisjoner, sier Messi til PSGs nettsted.

Lionel Messi

PÅ PLASS: Lionel Messi ankommer Parc des Princes.

Foto: Stephane De Sakutin / AFP

Det har vært Messi-feber i Paris helt siden Messi selv bekreftet søndag at PSG var aktuell som ny klubb. Deretter verserte ryktene om at han skulle komme til den franske hovedstaden allerede mandag.

Både på flyplassen Le Bourget og utenfor Parc des Princes stadion er det store folkemasser, og politiet er også til stede med mye folk for å holde ro og orden.

Hans far og agent, Jorge Messi, ble observert på vei til Paris tirsdag. Da fikk han spørsmål fra pressen om Messi skal signere for PSG. «Ja», var svaret fra pappa Messi.

Også Neymar har gått langt i å bekrefte kompisens overgang. Han la ut dette på sin Instagram-story:

Neymar og Messi

SAMMEN IGJEN: Lionel Messi og Neymar blir etter alle solemerker lagkamerater igjen.

Foto: Skjermdump / Neymarjr

PSG har allerede forberedt presentasjonen av stjernespilleren. Flere medier melder at klubben har leid Eiffeltårnet de neste dagene. Det samme gjorde klubben da Neymar ble presentert i 2017.

Forvirring

Det har også vært «kaos» i diverse medier. Tirsdag morgen meldte plutselig flere medier at Messi har fått et siste tilbud fra Barcelona i håp om en helomvending. Kilder i Barcelona skal ha avvist dette.

Siden sjokket før helga, da Barcelona annonserte at de ikke lenger hadde råd til å ha Messi i stallen, har ryktene om skifte til den franske storklubben vært sterke.

Og da han selv på en pressekonferanse bekreftet at det var aktuelt med PSG, eksploderte fotballfeberen i Paris.

Messi-feber i Paris

SNART KLAR: Det ventes at Lionel Messi vil ankomme Paris tirsdag.

Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP

Messi har vært en del av Barcelonas førstelag i 17 år, og forlater den katalanske klubben mot sin vilje. Hans kontrakt gikk ut i sommer, men han ble senere enig med klubben om en ny kontrakt med betydelig lønnsreduksjon.

Det gikk likevel ikke i boks. For Barcelona er en klubb med en enorm gjeld på rundt 11 milliarder kroner, og hadde ikke lenger råd til å lønne Messi.

– Det hadde ødelagt økonomien i klubben for 50 år, sa klubbpresident Joan Laporta.

Lionel Messi leaves FC Barcelona

FJERNET BILDE: Alt tyder på at Lionel Messi drar til Paris. Barcelona jobbet i dag med å fjerne plakater med Messi avbildet.

Foto: Nacho Doce / Reuters

Messi kunne heller ikke spilt gratis for klubben, da spansk lov forhindrer kunstig lave lønninger til ansatte. Dermed ble det veldig vanskelig å få ham til å bli værende i klubben.

Det betyr at Messi avslutter Barcelona-karrieren med 672 mål og 305 målgivende på 778 kamper for klubben.

Barcelona har nå satt seg selv i en vanskelig situasjon. Det rapporteres at det blir vanskelig å registrere deres nye signeringer, grunnet høye lønninger hos de andre spillerne.

Klubben har som nevnt en gigantgjeld, og spillere som Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé og Philippe Coutinho har alle blitt signert for godt over én milliard.

I tillegg skal klubben visstnok slite med å få spillere til å gå ned i lønn, noe de sårt trenger for å holde økonomien i sjakk.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MERITTERT: Lionel Messi har vunnet alt som kan vinnes med Barcelona, og regnes av mange som tidenes beste fotballspiller.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

I tårer på pressekonferanse

Søndag holdt Messi en svært følelsesladd pressekonferanse, der han gråtkvalt fortalte hva Barcelona hadde gitt han, at hans klubbskifte var mot hans vilje, og at Paris Saint-Germain allerede hadde tatt kontakt.

– De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg kan si, men sannheten er at jeg ikke kan si noe. Dette er veldig vanskelig for meg etter så mange år. Jeg har vært her hele livet mitt. Jeg er ikke klar for dette, sa Messi mens tårene trillet.

Messi gråter

KNUST: Lionel Messi var tydelig preget da han sa farvel til Barcelona.

Foto: Pau Barrena / AFP

Med Messi på plass, har PSG hatt en svært sterk sommer på overgangsmarkedet. De har fra før av signert verdensstjerner som Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum, og nå altså Messi. Alle har kommet uten at PSG har betalt en eneste krone i overgangssum.

Nå vil Messi danne en fryktinngytende angrepsrekke med Neymar og Kylian Mbappé. Messi har som kjent vært lagkamerat med førstnevnte i Barcelona fra 2013 til 2017. Det resulterte i tre cupgull, to ligatitler og én mesterligatittel.

Det meldes at Messi får draktnummer 30. Dette er det første nummeret han brukte som førstelagsspiller for Barcelona.

Siste nytt

 • Landslagsløper i kombinert med langt skadeavbrekk – hele sesongen ryker

  Landslagsløper Einar Lurås Oftebro mister etter alle solemerker hele den kommende kombinertsesongen som følge av en alvorlig kneskade.

  Det er Norges Skiforbund som opplyser om skadesituasjonen til Lurås Oftebro.

  En meniskskade han pådro seg under Sommer Grand Prix-konkurransen i Oberwiesenthal kommer til å plassere kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

  – Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro i en uttalelse.

  Nå venter en lang periode med rehabilitering.

  – Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen, som er storebroren til Jens Lurås Oftebro. (NTB)

  Einar Lurås Oftebro
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

  Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24.

  Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24.

  Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen.

  Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere.

  «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB.

  «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre.

  I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore».

  – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet.

  EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.

  Ada Hegerberg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Román Haug pådro seg to brudd i ansiktet mot Portugal: – Har det etter forholdene bra

  Skadene Sophie Román Haug pådro seg i landskampen mot Portugal gjør at hun skal følges opp av spesialist i Liverpool. Hun ble rammet av to brudd i ansiktet.

  – Jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i Portugal. I selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier Haug i en uttalelse sendt til NRK.

  – Nå skal jeg tilbake til Liverpool, der jeg blir jeg fulgt opp av spesialister i klubben, så krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake på banen ganske snart.

  Det var tidlig i tirsdagens kamp Haug kolliderte med Portugals keeper. Begge spillerne fikk behandling på banen før de måtte byttes ut.

  – Skaden til Sophie var litt mer omfattende enn først antatt. Hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. Hun er nå til videre vurdering hos spesialist i Porto, sa landslagslege Magnus Myntevik til NTB via kommunikasjonsansvarlig Halvor Lea onsdag formiddag.

  Fotball, National League: Portugal - Norge (3-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste