Hopp til innhold

PSG bekrefter Messi-overgang: – Jeg er utålmodig

Lionel Messi er klar for Paris Saint-Germain. Det bekrefter klubben i sosiale medier. Argentineren signerer en toårsavtale, med opsjon på et tredje år i klubben.

Messi med PSG-drakt

KLAR: Messi er klar for Paris Saint-Germain.

Klubben varsler overgangen via en melding på Twitter.

Messi skal ha gjennomført en medisinsk test tirsdag. Klubben skriver at de vil avholde en pressekonferanse på Parc des Princes onsdag klokken 11:00. Der har de med seg Lionel Messi, som har fått trøye nummer 30. Det samme draktnummeret han hadde på sin første Barcelona-trøye.

– Jeg er utålmodig etter å starte et nytt kapittel i karrieren min i Paris. Klubben og dens visjon er helt i tråd med mine ambisjoner, sier Messi til PSGs nettsted.

Lionel Messi

PÅ PLASS: Lionel Messi ankommer Parc des Princes.

Foto: Stephane De Sakutin / AFP

Det har vært Messi-feber i Paris helt siden Messi selv bekreftet søndag at PSG var aktuell som ny klubb. Deretter verserte ryktene om at han skulle komme til den franske hovedstaden allerede mandag.

Både på flyplassen Le Bourget og utenfor Parc des Princes stadion er det store folkemasser, og politiet er også til stede med mye folk for å holde ro og orden.

Hans far og agent, Jorge Messi, ble observert på vei til Paris tirsdag. Da fikk han spørsmål fra pressen om Messi skal signere for PSG. «Ja», var svaret fra pappa Messi.

Også Neymar har gått langt i å bekrefte kompisens overgang. Han la ut dette på sin Instagram-story:

Neymar og Messi

SAMMEN IGJEN: Lionel Messi og Neymar blir etter alle solemerker lagkamerater igjen.

Foto: Skjermdump / Neymarjr

PSG har allerede forberedt presentasjonen av stjernespilleren. Flere medier melder at klubben har leid Eiffeltårnet de neste dagene. Det samme gjorde klubben da Neymar ble presentert i 2017.

Forvirring

Det har også vært «kaos» i diverse medier. Tirsdag morgen meldte plutselig flere medier at Messi har fått et siste tilbud fra Barcelona i håp om en helomvending. Kilder i Barcelona skal ha avvist dette.

Siden sjokket før helga, da Barcelona annonserte at de ikke lenger hadde råd til å ha Messi i stallen, har ryktene om skifte til den franske storklubben vært sterke.

Og da han selv på en pressekonferanse bekreftet at det var aktuelt med PSG, eksploderte fotballfeberen i Paris.

Messi-feber i Paris

SNART KLAR: Det ventes at Lionel Messi vil ankomme Paris tirsdag.

Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP

Messi har vært en del av Barcelonas førstelag i 17 år, og forlater den katalanske klubben mot sin vilje. Hans kontrakt gikk ut i sommer, men han ble senere enig med klubben om en ny kontrakt med betydelig lønnsreduksjon.

Det gikk likevel ikke i boks. For Barcelona er en klubb med en enorm gjeld på rundt 11 milliarder kroner, og hadde ikke lenger råd til å lønne Messi.

– Det hadde ødelagt økonomien i klubben for 50 år, sa klubbpresident Joan Laporta.

Lionel Messi leaves FC Barcelona

FJERNET BILDE: Alt tyder på at Lionel Messi drar til Paris. Barcelona jobbet i dag med å fjerne plakater med Messi avbildet.

Foto: Nacho Doce / Reuters

Messi kunne heller ikke spilt gratis for klubben, da spansk lov forhindrer kunstig lave lønninger til ansatte. Dermed ble det veldig vanskelig å få ham til å bli værende i klubben.

Det betyr at Messi avslutter Barcelona-karrieren med 672 mål og 305 målgivende på 778 kamper for klubben.

Barcelona har nå satt seg selv i en vanskelig situasjon. Det rapporteres at det blir vanskelig å registrere deres nye signeringer, grunnet høye lønninger hos de andre spillerne.

Klubben har som nevnt en gigantgjeld, og spillere som Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé og Philippe Coutinho har alle blitt signert for godt over én milliard.

I tillegg skal klubben visstnok slite med å få spillere til å gå ned i lønn, noe de sårt trenger for å holde økonomien i sjakk.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MERITTERT: Lionel Messi har vunnet alt som kan vinnes med Barcelona, og regnes av mange som tidenes beste fotballspiller.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

I tårer på pressekonferanse

Søndag holdt Messi en svært følelsesladd pressekonferanse, der han gråtkvalt fortalte hva Barcelona hadde gitt han, at hans klubbskifte var mot hans vilje, og at Paris Saint-Germain allerede hadde tatt kontakt.

– De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg kan si, men sannheten er at jeg ikke kan si noe. Dette er veldig vanskelig for meg etter så mange år. Jeg har vært her hele livet mitt. Jeg er ikke klar for dette, sa Messi mens tårene trillet.

Messi gråter

KNUST: Lionel Messi var tydelig preget da han sa farvel til Barcelona.

Foto: Pau Barrena / AFP

Med Messi på plass, har PSG hatt en svært sterk sommer på overgangsmarkedet. De har fra før av signert verdensstjerner som Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum, og nå altså Messi. Alle har kommet uten at PSG har betalt en eneste krone i overgangssum.

Nå vil Messi danne en fryktinngytende angrepsrekke med Neymar og Kylian Mbappé. Messi har som kjent vært lagkamerat med førstnevnte i Barcelona fra 2013 til 2017. Det resulterte i tre cupgull, to ligatitler og én mesterligatittel.

Det meldes at Messi får draktnummer 30. Dette er det første nummeret han brukte som førstelagsspiller for Barcelona.

Siste nytt

 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP
 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal