Hopp til innhold

PSG bekrefter Messi-overgang: – Jeg er utålmodig

Lionel Messi er klar for Paris Saint-Germain. Det bekrefter klubben i sosiale medier. Argentineren signerer en toårsavtale, med opsjon på et tredje år i klubben.

Messi med PSG-drakt

KLAR: Messi er klar for Paris Saint-Germain.

Klubben varsler overgangen via en melding på Twitter.

Messi skal ha gjennomført en medisinsk test tirsdag. Klubben skriver at de vil avholde en pressekonferanse på Parc des Princes onsdag klokken 11:00. Der har de med seg Lionel Messi, som har fått trøye nummer 30. Det samme draktnummeret han hadde på sin første Barcelona-trøye.

– Jeg er utålmodig etter å starte et nytt kapittel i karrieren min i Paris. Klubben og dens visjon er helt i tråd med mine ambisjoner, sier Messi til PSGs nettsted.

Lionel Messi

PÅ PLASS: Lionel Messi ankommer Parc des Princes.

Foto: Stephane De Sakutin / AFP

Det har vært Messi-feber i Paris helt siden Messi selv bekreftet søndag at PSG var aktuell som ny klubb. Deretter verserte ryktene om at han skulle komme til den franske hovedstaden allerede mandag.

Både på flyplassen Le Bourget og utenfor Parc des Princes stadion er det store folkemasser, og politiet er også til stede med mye folk for å holde ro og orden.

Hans far og agent, Jorge Messi, ble observert på vei til Paris tirsdag. Da fikk han spørsmål fra pressen om Messi skal signere for PSG. «Ja», var svaret fra pappa Messi.

Også Neymar har gått langt i å bekrefte kompisens overgang. Han la ut dette på sin Instagram-story:

Neymar og Messi

SAMMEN IGJEN: Lionel Messi og Neymar blir etter alle solemerker lagkamerater igjen.

Foto: Skjermdump / Neymarjr

PSG har allerede forberedt presentasjonen av stjernespilleren. Flere medier melder at klubben har leid Eiffeltårnet de neste dagene. Det samme gjorde klubben da Neymar ble presentert i 2017.

Forvirring

Det har også vært «kaos» i diverse medier. Tirsdag morgen meldte plutselig flere medier at Messi har fått et siste tilbud fra Barcelona i håp om en helomvending. Kilder i Barcelona skal ha avvist dette.

Siden sjokket før helga, da Barcelona annonserte at de ikke lenger hadde råd til å ha Messi i stallen, har ryktene om skifte til den franske storklubben vært sterke.

Og da han selv på en pressekonferanse bekreftet at det var aktuelt med PSG, eksploderte fotballfeberen i Paris.

Messi-feber i Paris

SNART KLAR: Det ventes at Lionel Messi vil ankomme Paris tirsdag.

Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP

Messi har vært en del av Barcelonas førstelag i 17 år, og forlater den katalanske klubben mot sin vilje. Hans kontrakt gikk ut i sommer, men han ble senere enig med klubben om en ny kontrakt med betydelig lønnsreduksjon.

Det gikk likevel ikke i boks. For Barcelona er en klubb med en enorm gjeld på rundt 11 milliarder kroner, og hadde ikke lenger råd til å lønne Messi.

– Det hadde ødelagt økonomien i klubben for 50 år, sa klubbpresident Joan Laporta.

Lionel Messi leaves FC Barcelona

FJERNET BILDE: Alt tyder på at Lionel Messi drar til Paris. Barcelona jobbet i dag med å fjerne plakater med Messi avbildet.

Foto: Nacho Doce / Reuters

Messi kunne heller ikke spilt gratis for klubben, da spansk lov forhindrer kunstig lave lønninger til ansatte. Dermed ble det veldig vanskelig å få ham til å bli værende i klubben.

Det betyr at Messi avslutter Barcelona-karrieren med 672 mål og 305 målgivende på 778 kamper for klubben.

Barcelona har nå satt seg selv i en vanskelig situasjon. Det rapporteres at det blir vanskelig å registrere deres nye signeringer, grunnet høye lønninger hos de andre spillerne.

Klubben har som nevnt en gigantgjeld, og spillere som Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé og Philippe Coutinho har alle blitt signert for godt over én milliard.

I tillegg skal klubben visstnok slite med å få spillere til å gå ned i lønn, noe de sårt trenger for å holde økonomien i sjakk.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MERITTERT: Lionel Messi har vunnet alt som kan vinnes med Barcelona, og regnes av mange som tidenes beste fotballspiller.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

I tårer på pressekonferanse

Søndag holdt Messi en svært følelsesladd pressekonferanse, der han gråtkvalt fortalte hva Barcelona hadde gitt han, at hans klubbskifte var mot hans vilje, og at Paris Saint-Germain allerede hadde tatt kontakt.

– De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg kan si, men sannheten er at jeg ikke kan si noe. Dette er veldig vanskelig for meg etter så mange år. Jeg har vært her hele livet mitt. Jeg er ikke klar for dette, sa Messi mens tårene trillet.

Messi gråter

KNUST: Lionel Messi var tydelig preget da han sa farvel til Barcelona.

Foto: Pau Barrena / AFP

Med Messi på plass, har PSG hatt en svært sterk sommer på overgangsmarkedet. De har fra før av signert verdensstjerner som Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum, og nå altså Messi. Alle har kommet uten at PSG har betalt en eneste krone i overgangssum.

Nå vil Messi danne en fryktinngytende angrepsrekke med Neymar og Kylian Mbappé. Messi har som kjent vært lagkamerat med førstnevnte i Barcelona fra 2013 til 2017. Det resulterte i tre cupgull, to ligatitler og én mesterligatittel.

Det meldes at Messi får draktnummer 30. Dette er det første nummeret han brukte som førstelagsspiller for Barcelona.

Siste nytt

 • Chelsea-sjefen fikk karantene etter managerbråk

  Chelsea-manager Thomas Tuchel er ilagt én kamps karantene og en bot etter bråket med Tottenham-kollega Antonio Conte sist helg. Conte bøtelegges også.

  Det engelske fotballforbundet kunngjorde reaksjonene mot de to stjernetrenerne fredag kveld.

  Tuchel og Conte raste mot hverandre flere ganger under Premier League-møtet mellom Chelsea og Tottenham sist søndag. Hardest straff etter episodene får altså Tuchel.

  Forbundet opplyser at tyskeren får én kamps karantene, men at Tuchel ikke behøver å sone straffen før han har mottatt disiplinærkomiteens skriftlige begrunnelse for straffen. Det betyr trolig at Tuchel får lede Chelsea i søndagens ligamøte med Leeds.

  Tyskeren har også anledning til å anke utestengelsen.

  (NTB)

  Premier League - Chelsea v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Rasch beroliger etter Bernal-rundkast

  Egan Bernal, som skadet seg svært stygt i en ulykke i januar, overrasket de fleste da han stilte til start i Danmark rundt. Han hadde ikke konkurrert på nesten ett år.

  I forkant av rittet sa colombianeren at målet var å fullføre samt å unngå velt. Fredag skjedde det som ikke måtte skje. Bernal gikk i bakken i en sving, og TV-bilder viste sykkelstjernen sittende fortumlet på asfalten.

  Etter en stund fikk han en ny sykkel og fortsatte etappen.

  – Det var en venstresving med litt stein og grus. Han skled og rullet litt. Han var uheldig, sier Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch.

  – Han slo seg litt på skulderen, hånden og kneet. Men det ser faktisk bra ut. Vi har alltid legen i den første bilen bak, så legen sjekket om Egan hadde slått hodet. Bortsett fra noen skrammer går det greit, fortsetter han.

  Gabriel Rasch
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Pidcock ble europamester i terrengsykling

  Sykkelstjernen Tom Pidcock kom til mål i ensom majestet da han tok EM-gullet i terrengsykling i München fredag.

  Pidcock, som også er stor stjerne i landeveissykling, vant rundbanerittet foran danske Sebastian Fini Carstensen og sveitseren Filippo Colombo. Seiersmarginen ble på henholdsvis elleve og tolv sekunder.

  Erik Hægstad plasserte seg best av de norske deltakerne i fredagens terrengsykkelkonkurranse i München. Han endte på 19.-plass og var slått med to minutter og 18 sekunder av Pidcock.

  Emil Hasund Eid ble nummer 29, mens Knut Røhne endte på 43.-plass.

  Tom Pidcock
  Foto: DIRK WAEM / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste