Hopp til innhold

Gråtende Messi tok farvel med Barcelona: – Jeg er ikke klar for dette

En hulkende Lionel Messi fortalte søndag hvordan det er å slutte i Barcelona. Han hevdet at han ikke har ny klubb klar, men like etterpå kom det meldinger om at han skal til medisinsk sjekk i PSG.

rYhZKj566BE

TÅREVÅTT: Lionel Messi må forlate Barcelona mot sin vilje, forklarte han under pressekonferansen søndag.

Foto: Joan Monfort / AP

– De siste dagene har jeg tenkt mye på hva jeg kan si, men sannheten er at jeg ikke kan si noe. Dette er veldig vanskelig for meg etter så mange år. Jeg har vært her hele livet mitt. Jeg er ikke klar for dette, sa Messi mens tårene trillet.

Det var 34-åringens første pressekonferanse etter den varslede Barcelona-exiten.

Tusenvis møtte opp

Argentineren har vært i Barcelona siden 2004, men tidligere i uka ble det klart at han skal forlate katalanerne etter kontraktstrøbbel.

q7LhGbuTBB0

Med skjelvende stemme fortalte Messi at han på ingen måte har lyst å gi seg i Barcelona.

Foto: Joan Monfort / AP

Under pressekonferansen la ikke Messi skjul på at det skjer mot hans vilje.

– Jeg og familien min ville bli her. Tiden vi har hatt her, har vært fantastisk. I dag må jeg si farvel til alt dette. Jeg har vært her siden jeg var 13 år, og etter 21 år drar jeg med kona mi, med mine tre katalansk-argentinske barn, og jeg kan ikke si at vi ikke skal komme tilbake, for dette er hjemmet vårt. Jeg har lovet barna mine det, sa Messi.

– Jeg har så mye respekt for denne klubben. Den har hjulpet meg til å bli bedre og til den personen jeg er i dag. Jeg har gitt alt for denne klubben fra første til siste dag, sa han.

ai1Q2AwmGfQ

Nåværende og tidligere lagkamerater, som Xavi, Carles Puyol, Antoine Griezmann, Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong og naturligvis trener Ronald Koeman hadde møtt opp for å høre hva Messi hadde å si.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Det sier litt om Messis posisjon i klubben at det i anledning pressekonferansen hadde møtt opp så mye folk utenfor Barcelonas stadion at man skulle tro det skulle spilles kamp der. Også mange av Messis nåværende og tidligere lagkamerater var til stede under pressekonferansen, og flere gråt.

4wSVpnfZ6Xw

Her ankommer Messis bil i forkant av pressekonferansen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Kontrakten stanses av ligaregler

Torsdag bekreftet Barcelona at Messi ikke signerer noen ny avtale. Selv om partene var enige, setter La Ligas økonomikrav en stopper for at argentineren kan fortsette i klubben.

– Vi trodde at en femårskontrakt ville bli godkjent i tråd med La Liga-reglene. I andre land har det fungert, men her blir det ikke akseptert, sa klubbpresident Joan Laporta.

Jq3kYsPmzzk

Messi har blitt kåret til verdens beste spiller en rekke ganger.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Barcelona er tynget av gjeld og har enorme lønnsutgifter, og det er derfor ligaen satte foten ned for Messis kontrakt, for den ville på papiret ha vært for dyr for klubben.

Klubbpresident Joan Laporta har uttalt at 110 prosent av inntektene deres går til å betale lønn, altså mer enn de egentlig tjener. En utregning gjort av New York Times konkluderte med at den spanske klubben måtte ha kvittet seg med rundt to milliarder kroner i lønnsutgifter dersom det skulle latt seg gjøre å forlenge med Messi innenfor det gjeldende La Liga-reglementet.

Argentineren skal samtidig ha vært villig til å ta et betydelig lønnskutt, men det ville uansett ikke vært nok.

Nyheten om at jeg ba om 30 prosent mer, er løgn. Jeg gjorde alt jeg kunne. Mye folk sier nå, er løgn, sa Messi, som la til at han ikke føler seg ført bak lyset av noen, det hele lot seg bare ikke gjennomføre.

Dermed må Barcelona og Messi gå hver til sitt.

– Leo hadde lyst til å bli, så han er ikke fornøyd. Vi ønsket alle at han skulle bli, men vi må forholde oss til realitetene, og det er en realitet som ikke kan endres. Han vet at jeg ønsker ham det beste uansett hvor han går, sa klubbpresidenten.

Bekrefter at PSG er en mulighet

Enkelte har lurt på om Messi egentlig virkelig skal forlate Barcelona, eller om det hele er et forsøk på å legge press på La Liga for å lette på reglene.

Det avfeide Messi.

– Dette er slutten i denne klubben, sa han.

Han ryktes nå til PSG, og han innrømmer at det er en mulighet.

– Ingenting er klart, men det er en mulighet. Helt ærlig, da pressemeldingen ble sendt ut, fikk jeg mange telefoner. Men ingenting er klart, sa Messi da han fikk spørsmål om hvor han skal spille neste sesong.

Like etter pressekonferansen kom det imidlertid informasjon som tyder på at ting er litt mer klart enn Messi ga uttrykk for.

Den franske avisen L'Equipe og ESPN-journalisten Julien Laurens meldte da at det Messi er mer eller mindre enig med PSG om en toårskontrakt. Han ventes angivelig til legesjekk i klubben søndag kveld eller mandag morgen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal