Hopp til innhold

NFF innkaller til pressekonferanse – presenterer ny landslagssjef

ULLEVAAL/OSLO (NRK): Forballforbundets trenerjakt er over. Onsdag klokken 12 presenteres Norges neste landslagssjef i fotball.

Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter

SE PRESSEKONFERANSE: Terje Svendsen og Norges Fotballforbund presenterer Norges neste landslagssjef klokken 12. Se pressekonferansen her.

  • Artikkelen oppdateres!

Norges Fotballforbund har i flere måneder jaktet erstatteren til Per-Mathias Høgmo, som trakk seg som landslagssjef 16. november.

Nå er jobben gjort – og den nye landslagssjefen blir presentert klokken 12 på Ullevaal stadion.

NRK er til stede på landslagsarenaen, der det i skrivende stund rigges til presentasjonen. Flere journalister står utenfor arenaen, men den nye treneren har foreløpig ikke vist seg.

Fotballpresidenten har ankommet

Fotballpresident Terje Svendsen ankom Ullevaal stadion klokken 10. Han var svært ordknapp, og hastet raskt forbi i Fotballforbundets resepsjon.

På spørsmål om han var til stede på Ullevaal i forbindelse med presentasjon av ny landslagssjef, svarte Svendsen følgende:

Vi har fått en ny generalsekretær som starter i jobben i dag. I forbindelse med overgangen er jeg her i dag.

Kort tid etter kom altså pressemeldingen fra NFF der det kommer frem at en ny sjef blir presentert.

Solbakken takket nei til NFF-samtaler

En rekke kandidater har vært nevnt i pressen siden Høgmo gikk av som trener i november. Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær og Bob Bradley bekreftet alle i løpet av denne perioden samtaler med NFF.

Solbakken røpet imidlertid i januar at han hadde takket nei til videre forhandlinger.

– FCK har vært på banen lenge før Norge-spørsmålet dukket opp like før jul. Det er en dialog vi har hatt hele veien, men foreløpig er vi ikke i mål, sa Solbakken til NRK.

Bare noen dager etter Solbakkens nei ble det kjent at også Ole Gunnar Solskjær hadde gitt toppfotballsjef Nils Johan Semb beskjed om at han var uaktuell for jobben.

– Jada, jeg blir i Molde. Vi har lagt planer for sesongen her, hentet inn trenere og spillere, og gitt dem mitt ord på at jeg blir her. Og da blir jeg her, sa Solskjær til NRK.

Andre navn som er hyppig nevnt er svenskene Erik Hamrén og Lars Lagerback.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal