Hopp til innhold

Supporterens klare melding til Wenger: «Kjøp, kjøp, kjøp!»

Arsenal-manager Arsène Wenger (63) hevder han jobber døgnet rundt for å signere nye spillere, men at klubben sliter med å tiltrekke seg kvalitetsskyts.

Supporter med melding til Wenger

En ivrig supporter har en klar beskjed til Arsène Wenger: 'kjøp, kjøp, kjøp' står det på skiltet.

Foto: Clive Mason / Getty Images

– Dette var utrolig skuffende, var det første Wenger kommenterte etter gårsdagens begredelige sesongstart hjemme mot Aston Villa.

Arsène Wenger mot Aston Villa

Arsène Wenger fikk neppe den starten han hadde håpet på: Hjemmetap og tre-fire nye spillere på skadelista.

Foto: Clive Mason / Getty Images

London-laget tok en tidlig ledelse ved Olivier Giroud, men tapte til slutt 3-1.

Buet og pep

Da sluttsignalet lød, var ikke Arsenal-fansen nådig. De 60.000 på tribunen satte i gang med heftig buing i retning Arsenal-benken.

Supporterne mener klubben ikke har holdt det de har lovet dem. Spesielt én supporter, sittende like bak Arsenal-benken, hadde en klar melding til Wenger og herrene med Arsenal-pengesekken: «kjøp, kjøp, kjøp».

Lovet toppspillere

Før sesongen gikk nemlig Arsenal-eierne og Wenger ut og proklamerte at klubben endelig er i økonomisk balanse og i stand til å henge med på spillerkjøpsgaloppen til de øvrige toppklubbene.

Etter å ha solgt flere av sine største stjerner de siste årene, slik som Robin van Persie, Samir Nasri, Ashley Cole og Gaël Clichy, skulle nå stjernespillere hentes til Emirates.

– Vi kan hente 20 millioner pund-spillere nå. Vi kan gjøre mer enn det, uttalte Arsenal-styreformann Ivan Gazidis før sesongen.

Men kjøpefesten har uteblitt. Så langt er 20 år gamle Yaya Sanogo fra Frankrike klubbens eneste sommersignering.

Gjentatte forsøk på å hente spillere som Gonzalo Higuain, Wayne Rooney og Luis Suárez har mislyktes. I går fikk også klubben nye spillere på skadelista, ettersom Bacary Sagna, Kieran Gibbs og Alex Oxlaide-Chamberlain alle ble hjulpet av banen med mer eller mindre alvorlige skader.

– Vi jobber seriøst med dette

Wenger erkjenner at han er frustrert over situasjonen. Overgangsvinduet stenger natt til 3. september.

– Vi er klare for å bruke penger. Folk sier: «kjøp spillere, kjøp spillere, kjøp spillere»... Men hvem skal vi kjøpe? Vi analyserer hver eneste spiller i verden og jobber 24 timer i døgnet. Vi jobber seriøst med dette. Mens vi venter på å kjøpe spillere, må vi vinne fotballkamper, sier Wenger.

Ifølge den meget tabloide avisen Daily Mirror har Arsenal planer om å by på Swanseas spanske spiss Michu før vinduet stenger.

London-klubben har ikke vunnet noe sølvtøy siden FA-cuptroféet ble hentet hjem til Highbury i 2005.

Onsdag skal lage ut i mesterligakvalifisering mot Fenerbahce.

Les også: Arsenal-eier: – Wenger skaper toppspillere, og selger dem...

Arsenal-supporter med klar beskjed

En Arsenal-supporter med klar beskjed til Wenger under lørdagens kamp: 'Kjøp, kjøp, kjøp',

Foto: GLYN KIRK / Afp

Fotball