Wenger blander seg inn i Clattenburg-konflikten

Arsene Wenger blander seg inn i Chelseas anklager mot dommer Mark Clattenburg. Manageren mener anklager med så lite bevisgrunnlag ikke hører hjemme i offentligheten.

Wenger

Arsene Wenger mener Chelsea burde ryddet opp med dommeren internt, og at klubben har for lite bevis til å gjøre saken til en offentlig konflikt.

Foto: Jon Super / Ap

Clattenburg

Mark Clattenburg har uttalt at han ikke kjenner seg igjen i anklagene fra Chelsea.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Hvis jeg ikke har oppført meg bra, foretrekker jeg å ha en samtale med dommeren etter kampen eller en annen dag, istedenfor å gå ut offentlig med så lite bevis, sier Arsene Wenger ifølge The Guardian.

– Jeg har ikke tror på å gjøre disse historiene offentlige, sier han.

Etterforskes

Det var etter toppkampen mellom Chelsea og Manchester United sist helg, at serielederen klaget inn dommer Mark Clattenburg. En talsperson fra Chelsea uttalte at klagen kom fordi to av spillerne hadde opplevd upassende språkbruk fra dommeren.

Wenger mener dette er noe Chelsea kunne tatt opp med dommeren uten innblanding fra andre.

– Noen av de fine tingene i idrett er toleranse, tilgivelse og interne forklaringer. Slik synes jeg det skal være, sier Arsenal-manageren, som leder laget sitt til storkamp mot Manchester United lørdag.

Sir Alex Ferguson

Arsene Wenger og Arsenal skal selv opp til storkamp mot Alex Ferguson Manchester United lørdag.

Foto: Jon Super / Ap

– Det kan skje at dommere ikke oppfører seg bra, jeg sier ikke at de er engler, men det er alltid bedre å rydde opp i slike ting internt, mener manageren.

Nekter

Tross kritikken fra Wenger, fastholder Chelsea at det var riktig å klage dommeren inn til Det engelske fotballforbundet.

FA har åpnet etterforskning i saken. Det har også britisk politi.

Clattenburg har nektet for at det er noe i anklagene fra Chelsea, men har lovet å samarbeide fullt ut i etterforskning for å få alle fakta på bordet. Clattenburg tilbys full støtte av dommerforeningen Prospect.

Fotballnyheter