NRK Meny
Normal

– De ser litt ned på oss. Slik vil det alltid være

Stopperkjempen Kjetil Wæhler kjenner dansk fotball bedre enn de fleste nordmenn, og fryder seg over danskenes nedlatende holdning til norsk fotball.

wæhler

Kjetil Wæhler klipper ned den danske Liverpool-stjernen Daniel Agger i kampen på Ullevaal tidligere i år (1-1). På tirsdag smeller det igjen - i Parken i København.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

drillo

Norges landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og hans spillestil er ikke veldig populær i Danmark.

Foto: Nguyen, Son / Scanpix

«Høye bolde», «defensivt», «kedeligt», «fjeldaber».

Karakteristikkene om norsk landslagsfotball fra våre venner sør for Skagerak er sjelden av den positive sorten. Landet som ynder å kalle sine egne landslagshelter har lenge latt Egil Drillo Olsens mannskap gjennomgå.

– Ser ned på oss

En som i større grad enn de aller fleste får med seg den litt nedlatende holdningen til norsk fotball i Danmark, er Kjetil Wæhler. Midtstopperen nyter stor suksess i Aalborg, der han har spilt siden 2009.

– Det er mye snakk om Norge i pressen, og danskene ser fremdeles litt ned på oss nordmenn og på stilen vi bruker. Sånn vil det nok alltid være, sier Wæhler til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les også: Norge er på god vei mot EM

B. T.

Den danske storavisen B. T. fra lørdag, dagen etter Norges seier over Island.

Foto: FAKSIMILE / B. T.

Selv tror Wæhler at noen av de mest nedlatende karakteristikkene av Norges landslag kan være et utslag av spill for galleriet for å øke temperaturen. Bare artig, mener Wæhler.

– Vi er gode naboer, men det skal være litt temperatur før en så viktig kamp.

Ser EM-muligheten

Wæhler har i lang tid vært kaptein Brede Hangelands faste stoppermakker for Norge. Han har rukket på bli 35 år gammel, og har i likhet med alle de andre i den norske troppen aldri spilt i et mesterskap.

Nå øyner han muligheten.

– Det er jo derfor vi spiller fotball. For å oppnå ting. Vi får håpe det skjer denne gangen, sier han, og tenker på neste sommers EM i Polen og Ukraina.

Legger presset på danskene

Selv har han spilt i Parken selv flere ganger. Tirsdag forventer han at danskene vil styre kampen, og Wæhler mener det er hjemmelaget som har det største presset på seg.

– Det er viktig for dem å få tre poeng, og man har alltid ekstra press på seg hjemme. Vi går for minst ett poeng. Vi vet vi er tett på et sluttspill nå, det er opp til oss selv. Vi skal gjøre alt for å klare det, sier Wæhler til NRK.

Norge best tjent med uavgjort?

Skulle det ende uavgjort i Parken tirsdag, kan det se ut som at Norge har det beste utgangspunktet til å bli nummer to i gruppe H bak Portugal. Da vil nemlig Norge ha 14 poeng og Danmark ha 11, en kamp før slutt.

Da vil Norge med seier i siste kamp mot Kypros oppnå 17 poeng, noe som fort kan gi EM-plass som beste toer i de ni gruppene (de åtte øvrige toerne må spille playoff om fire ledige EM-plasser).

– Nå er vi i finaleheatet. Sverige tapte mot Ungarn og det betyr at kanskje uavgjort i Parken og Kypros-seier er nok til å gå direkte til EM, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb etter Island-seieren.

Her er toer-tabellen Norge topper før Danmark-kampen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vinner Norge mot Danmark? Hvem går til EM? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter