NRK Meny
Normal

VM-journalister ranet

To dager før VM starter ble spanske og portugisiske journalister truet med pistol og ranet på hotellrommet. Les VM-nyheter her!

Les VM-nyhetene her!

Bevæpnet politi i Sør-Afrika

En bevæpnet politimann holder vakt etter at spanske og portugisiske journalister ble ranet i Sør-Afrika to dager før fotball-VM.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

Her får du siste nyheter før VM. Saken oppdateres utover dagen.

Bævepnet med pistoler stormet to menn inn på hotellrommet til journalistene og ranet dem midt på natta.

- Jeg våknet da ranerne stormet inn på rommet. Da de så meg rettet den mannen pistolen mot hodet mitt og ba meg være stille, mens den andre samlet sammen diverse ting, sier den portugisiske journalisten Antonio Simoes.

Hans to kolleger i rommet ved siden av sov under hele ranet.

Ranerne fikk blant annet med seg pass, penger, kameraer og klær.

- Heldigvis kom ingen til skade. Vi har gode spor etter ranerne og håper på å arrestere dem så fort som mulig, sier politiet.

Skadefrykt førte til banebytte

Det Serbiske landslaget har byttet treningsbane i frykt for spillerskader.


– Jeg tror de la gressmatta bare for et par dager siden så gresset har ikke satt seg ennå, sier Lazio forsvarer Aleksandar Kolarov.

Serbia er med i VM som selvstendig nasjon for første gang, og dro rett på trening etter ankomst til Johannesburg tirsdag.

Noen av de serbiske stjernespillerne, som Manchester United-forsvarer Nemanja Vidic og Ajax-spissen Marko Pantellic, har vært bekymret over skader i forkant av åpningskampen mot Ghana i Pretoria søndag.

– Overflaten var litt ustabil, så vi var engstelig for skader, sier lagets pressetalsmann Alexsandar Bojkovic om AW Muller Stadium.

Landslaget har ikke hatt noen skader på trening, men var bekymret for banens standard, da de besøket Johannesburg tidligere i år.

– Men så snart vi fortalte FIFA om våre bekymringer, fikk vi tillatelse til å bytte fotballbane, og vi er takknemlige for det.

Flere tusen fans er forventet å se på Serbias trening på onsdag, på AW Muller Stadium, før de bytter bane til University of Johannesburg Rugby Stadium torsdag.

Capello freste mot fotografene

Fabio Capello var sint på egne spillere etter 1. omgangen mot Platinium Stars mandag. Fotografene fikk samme behandling onsdag.

Fabio Capello

Fabio Capello irriterte seg over pågående fotografer.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Den engelske landslagssjefen var ikke fornøyd med nærgående fotografer under treningsøkten på Royal Bafokeng Sports Campus.

Spillerne ble avbildet på vei ut garderoben. Fotoseansen ble raskt avbrutt etter italienerens utbrudd.

Det blir spekulert i om Capello fryktet at fotografene prøvde å få bilder av ting i garderoben.

- Hvorfor tar dere bilder på rommene våre? Det finnes ingen unnskyldning, raste Capello.

VM-luksus i Dubai

Fotballfansen i Dubai kan forvente seg en eksepsjonell opplevelse av årets fotball VM foran tv-skjermen.

– Vi er glade for å kunne gi fotballentusiaster i Dubai en enestående seeropplevelse ved å tilby dem et spennende og interessant miljø for å se på VM-kamper, sier Hala Badri, kommunikasjonsdirektør i Du, en av sponsorene til VM-teltet One.

One World Cup Tent er bygget spesielt for anledningen VM i Sør-Afrika, og vil være åpen for publikum under hele VM-måneden. Arrangørene har planlagt en ekstravagant lansering av teltet som er fullt utstyrt med 35 plasmaskjermer i tillegg til to 2 X 3 meter storskjermer. Den berømte libanesiske sangerinnen Nancy Ajram opptrer under lanseringen og Naseem Hamid, den britiske bokseren med opprinnelse fra Jemen vil være tilstede som æresgjest.

Det to etasjer store teltet er delt opp i flere lokaler som vil tilby eksklusiv mat og drikke, og har selvsagt aircondition. En DJ skal spille under pausene og mellom kampene og gjestene kan bestille privatrom om man ønsker å se fotballkamp med bare venner eller kolleger.

– One er fullt utstyrt og designet med de høyeste standarder for materialer og sikkerhetssystemer, understreker Ghanim Al Ghanim som står bak dette prosjektet og er offisiell distributør av FIFA World Cup 2010 effekter i regionen.

Det vil også være andre aktiviteter og underholding både i og rundt teltet som ligger i område ved siden av Burj Khalifa som ble åpnet tidligere i år og er verdens høyeste skyskraper.

Danmark gledet fansen

Det danske landslaget.

Det danske landslaget har trening på Park i Knysna, med lokalbefokningen som tilskuere.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Danmark, Japan og Frankrike har bosatt seg i områdene Knysna og George der VM-hypen herjer for fullt.

Mens problemene i den franske leiren er blitt godt dokumentert, har danskene og japanerne brukt tiden på samspill med publikum.

Til fansens store glede hadde begge lag åpnet sin første treningsøkt for supporterne. Hundrevis av fotballfans dro til Loerie Park i Knysna for å se danskene, og flere tusen møtte opp på Outeniqua Park i George for se det japanske laget.

Under Frankrikes trening var det bare media som fikk tilgang til deler av treningen.

– Forventer minst to videre fra Asia

Mohamed Bin Hammam, president for i det asiatiske fotballforbundet er overbevist om at minst to av de asiatiske lagene kommer videre til sluttspillet i VM

Mohamed Bin Hammam

Mohamed Bin Hammam taler under trekningen av det asiatiske mesterskapet i 2011.

Foto: FADI AL-ASSAAD / REUTERS

– Våre hjerter vil følge de asiatiske flaggene som vaier i dette VM, jeg forventer minst to av våre fire asiatiske lag videre, sier han.

Styremedlem i FIFA og det asiatiske fotballforbundet, Junji Ogura uttrykker at han har de samme håpene som Hammam.

– Minst to lag kommer til andre runde. Dette er vår drøm, og vi håper de vil gjøre det bra. Jeg forventer at alle lagene vil gjøre det bra og vise asiatisk fotball til resten av verden.

Hverken Hammam eller Ogura vil nevne hvilke to lag de tror vil gå videre i turneringen, men Australia, Japan, Sør-Korea og Nord-Korea er lagene som har kvalifisert seg til VM fra Asia.

- Newcastle har vinnerformelen

Argentinas Jonás Gutiérrez mener Newcastle har oppskriften til å vinne VM.

Vingen er den eneste Newcastle-spilleren i VM, og en viktig brikke i den argentinske troppen. I år rykket han opp med Newcastle og det kan Argentina lære av mener han.

Jonás Gutiérrez

Jonás Gutiérrez rykket opp med Newcastle. Nå vil han overføre erfaringen derfra til landslaget.

Foto: Eduardo Di Baia / Ap

– Vi må jobbe hardt sammen som et lag. Jeg vil ta fra mine erfaringer i Newcastle denne sesongen, hvor alt vi har oppnådd har vært bygget på en enorm lagånd og arbeidsmoral.

Den neste måneden blir viktig for 26-åringen som har sett frem til å spille i VM siden han liten.

– Jeg er veldig spent og ser frem til dette. Vi har mange gode spillere og jeg håper vi får en god start på VM med vår første kamp mot Nigeria på lørdag.

Han tror Argentinas muligheter til å vinne VM for første gang siden 1986 er store.

– Vi har en veldig god tropp og noen toppspillere, men vi vet at VM er en meget hard konkurranse for alle lag, sier Gutiérrez til klubbens hjemmeside.

Denne saken vil bli oppdatert fortløpende.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.