NRK Meny
Normal

Vålerengas knallåpning senket Fredrikstad

Vålerenga gikk rett i strupen på Fredrikstad søndag, og ledet 3-0 før det hadde gått et kvarter. Den ledelsen holdt helt inn, tross to mål fra Tarik Elyuonoussi.

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen kunne feire etter to mål på like mange minutter.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

VIF

Vålerenga hadde mye å juble for i kampens åpningsminutter.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– De første ti-tolv minuttene ødelegger kampen, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til TV 2.

Da Morten Berre satte inn 3-0 for Vålerenga etter 12 minutter, trodde de fleste på Ullevaal at kampen allerede var punktert.

– Fantastisk fin omgang

Marcus Pedersen hadde allerede satt inn to mål på like mange minutter, og Vålerenga fortsatte å dominere på eget gress hele første omgang.

– Vi spiller en fantastisk fin førsteomgang. Vi vet vi kan spille fin angrepsfotball, og det viser vi i dag. Det kommer mer av det utover sesongen, sier VIF-sjef Martin Andresen til TV 2.

Tomålsscorer Marcus Pedersen, som kom til Vålrerenga fra profftilværelsen i nederlandske Vitesse, føler endelig at det begynner å løsne for ham etter returen.

– Det sitter mer og mer for meg. Jeg er fornøyd. I dag har jeg en god Fellah bak meg, som gir meg to målgivende pasninger. Det er deilig å score igjen, sier han til TV 2.

Les videre under bildet!

Tarik

Tarik Elyounoussi satte inn to mål for FFK etter pause. Det holdt ikke.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Sparte på kreftene

Etter hvilen var det imidlertid et helt annet kampbilde som møtte tilskuerne på nasjonalareanaen. Fredrikstad, anført av en opplagt Tarik Elyounoussi, var plutselig det beste laget.

– Spillerne tenker nok at de kan spare litt krefter. Det kan vi aldri gjøre, men dette sitter bare i hodet. Jeg er ikke bekymra, sier Andresen.

Allerede tre minutter ut i omgangen fikk FFK også lønn for strevet. Elyounoussi blir strålende spilt fri av Etzaz Hussein, og setter ballen kaldt bak Lars Hirschfeld.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Vi er elendige i andre omgang, sier Marcus Pedersen.

Tolv minutter senere er samme mann nok en gang alene gjennom. Denne gangen setter han ballen via Hirschfeld og i mål, og spenningen var tilbake i oppgjøret de aller fleste anså som avgjort.

– Det handler om stolthet. Drakta vår betyr veldig mye for mange, da må vi legge ned mer innsats enn vi gjør i starten av kampen i dag, sier Aune.

VIF på tredjeplass

Sluttspurten holdt ikke helt inn for bortelaget. I sluttminuttene fikk også Fredrikstads unge midtbanejuvel Etzaz Hussein sitt andre gule kort, og ble dermed sendt i dusjen.

Vålerenga tok med seieren over tredjeplassen på tabellen, uten at Martin Andresen lar seg affisere nevneverdig av det.

– Tabellen teller en gang i året, og det er når sesongen er slutt, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.