NRK Meny
Normal

Vestlandsderby i premieren

Brann tar i mot nyopprykkede Haugesund i lørdagens seriepremeieren i eliteserien.

Thomas Sørum og Erik Huseklepp

Thomas Sørum og Erik Huseklepp kan bli matchvinnere lørdag

Foto: Scanpix

Nettradio: Hør Brann - Haugesund kl. 17.00

Følg Brann - Haugesund spark for spark kl 17

Brann har vært i eliteserien siden 1987, mens gjestene fra Haugesund er tilbake i det øverste selskapet for første gang siden 2000. Etter at Djerv 1919 og Haugar slo seg sammen i 1993 til FK Haugesund har klubben vært i eliteserien tre ganger, men de var også i 2. divisjon så sent som 2005.

Statistikken på møtene mellom de to klubbene er heller ikke hyggelig lesning for Haugesund. Brann har 5-1-0 i sin favør, så de rutinerte bergenserne må nok finne seg i i å være favoritter i lørdagens kamp.

Uten Solli

Jan Gunnar Solli satte inn 2-0 til Brann

Jan Gunnar Solli

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Jan Gunnar Solli står over seriepremieren på grunn av skaden han pådro seg i treningskampen mot Helsingborg. Han ble tråkken bakpå ankelen og måtte lappes sammen av den lokale svenske legen. Ellers stiller Brann med skadefri tropp, noe som trolig betyr at de blant annet starter med Diego Guastavino og Erik Huseklepp på topp.

Les: Ingen seriestart for Solli

Vil overleve

De fleste som mener å ha kunnskap om norsk fotball tror at Haugesund får det tøft i comebacket i eliteserien, og tror at det blir et kort opphold blant de beste. I Haugesund håper man likevel å holde seg.

Les: NRK-eksperter tipper eliteserien

–Målsetninga vårt er i første rekke å overleve i Tippeligaen. Deretter skal vi prøve å stabilisere oss som et Tippeliga-lag, sier sportsjef Asbjørn Helgeland til NRK.

Han forteller om skadefri tropp slik at de kan velge fra øverste hylle.

En optimistisk sportssjef håper også at Thomas Sørum kan fortsette der han slapp i fjor da han ble toppscorer i 1. divisjon med 24 mål. Han scoret blant annet i de fem siste kampene.

–Rosenborgs Rade Prica eller Thomas Sørum blir toppscorere i årets eliteserie, sier Helgeland.

Mål nummer 1000

Et poeng i kampen blir også om Brann på lørdag klarer å score mål nummer tusen på hjemmebane. Brann har spilt 538 seriekamper på øverste nivå siden debuten høsten 1948 og på disse oppgjørene klart å score 999 mål på hjemmebane.

Les også: Hønefoss og Molde er vinnerne

Følg Brann - Haugesund spark for spark kl 17

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.