Hopp til innhold

Vålerenga pepet av banen etter uavgjort mot Sogndal

Vålerenga fikk en pangstart, men endte med å gi bort to poeng hjemme mot Sogndal fredag. Det satte ikke Klanen særlig pris på.

Hopen utligner

Ørjan Hopen sørget for poengdeling på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Fellah feires

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen før klokka hadde rundet 60 sekunder.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Dette var en frustrerende fotballkamp. Vi visste at Sogndal er gjerrige og ikke skaper mye framover, at de parkerer bussen foran eget mål og jobber steinhardt. Likevel gir vi bort en gavepakke av et mål, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2.

Han har forklaringen klar på hvorfor laget hans ikke klarer å skape mer på eget gress, og mener de må regne med pipekonsert etter en slik opptreden.

- Vi er altfor upresise, og spiller i tillegg bare på første- og andrebevegelser. Med et sånt resultat blir det piping, sier han.

Tidlig scoring

Det startet imidlertid veldig bra for Vålerenga. Allerede før Ullevaal-setene hadde rukket å bli varme, fikk Mohammed Fellah tid og rom til å forsere fram mot Sogndals sekstenmeteren.

Like utenfor streken ladet 22-åringen kanonen, og sendte avgårde et lavt, hoppende skudd, som Sogndal-keeper Kenneth Udjus ikke maktet å stoppe.

Men Sogndal lot seg på ingen måte knekke av den tidlige scoringen imot. I sin vante 5-4-1-formasjon gjorde Harald Aabrekks menn det vanskelig for Vålerenga, som ikke klarte å spille seg til mange flere sjanser i første omgang.

- Det er vanskelig å bryte ned Sogndals forsvar. Vi er litt heldige med målet, og klarer ikke gjøre det igjen, sier Vålerenga-debutant Veigar Pall Gunnarsson til TV 2.

Gunnarsson, som kom til VIF fra Stabæk 1. august, la ikke skjul på at debuten kunne gått bedre.

- Jeg gjør en helt grei kamp, ikke spesielt bra. Det er tøft når alt er nytt, så det kommer til å ta litt tid, sier han.

Les også:

Sogndal svarte

I andre omgang fikk de rosakledte fra vest uttelling for innsatsen. Kristofer Hæstad mistet ballen til Ørjan Hopen, som satte fart og banket ballen utagbart bak Lars Hirschfeld.

Flere mål ble det ikke, og et tannløst hjemmelag kan prise seg lykkelige for at ikke alle poengene glapp på overtid.

Ole Jørgen Halvorsen stjal ballen, rundet Dawda Leigh og kom alene med keeper fra spiss vinkel. Men, isteden for å spille ballen ut til Tore André Flo i feltet, valgte Sogndals toppscorer å gå med ballen utover i feltet selv. Skuddet traff til slutt Stefan Strandberg, og Vålerenga slapp med skrekken.

- Vi er fornøyde med ett poeng, selv om vi var voldsomt nære seieren på slutten. I utgangspunktet er det en tøff bortekamp, men i dag kunne det gått begge veier, sier Sogndal-sjef Harald Aabrekk til TV 2.

Sogndal er sterkt involvert i bunnstriden i eliteserien, og Aabrekk påpeker også at alle poeng blir viktige i høst.

- Forhåpentligvis er det dette ene poenget som redder oss i november, sier han.

Fotball

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund