Hopp til innhold

Vålerenga pepet av banen etter uavgjort mot Sogndal

Vålerenga fikk en pangstart, men endte med å gi bort to poeng hjemme mot Sogndal fredag. Det satte ikke Klanen særlig pris på.

Hopen utligner

Ørjan Hopen sørget for poengdeling på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Fellah feires

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen før klokka hadde rundet 60 sekunder.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Dette var en frustrerende fotballkamp. Vi visste at Sogndal er gjerrige og ikke skaper mye framover, at de parkerer bussen foran eget mål og jobber steinhardt. Likevel gir vi bort en gavepakke av et mål, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2.

Han har forklaringen klar på hvorfor laget hans ikke klarer å skape mer på eget gress, og mener de må regne med pipekonsert etter en slik opptreden.

- Vi er altfor upresise, og spiller i tillegg bare på første- og andrebevegelser. Med et sånt resultat blir det piping, sier han.

Tidlig scoring

Det startet imidlertid veldig bra for Vålerenga. Allerede før Ullevaal-setene hadde rukket å bli varme, fikk Mohammed Fellah tid og rom til å forsere fram mot Sogndals sekstenmeteren.

Like utenfor streken ladet 22-åringen kanonen, og sendte avgårde et lavt, hoppende skudd, som Sogndal-keeper Kenneth Udjus ikke maktet å stoppe.

Men Sogndal lot seg på ingen måte knekke av den tidlige scoringen imot. I sin vante 5-4-1-formasjon gjorde Harald Aabrekks menn det vanskelig for Vålerenga, som ikke klarte å spille seg til mange flere sjanser i første omgang.

- Det er vanskelig å bryte ned Sogndals forsvar. Vi er litt heldige med målet, og klarer ikke gjøre det igjen, sier Vålerenga-debutant Veigar Pall Gunnarsson til TV 2.

Gunnarsson, som kom til VIF fra Stabæk 1. august, la ikke skjul på at debuten kunne gått bedre.

- Jeg gjør en helt grei kamp, ikke spesielt bra. Det er tøft når alt er nytt, så det kommer til å ta litt tid, sier han.

Les også:

Sogndal svarte

I andre omgang fikk de rosakledte fra vest uttelling for innsatsen. Kristofer Hæstad mistet ballen til Ørjan Hopen, som satte fart og banket ballen utagbart bak Lars Hirschfeld.

Flere mål ble det ikke, og et tannløst hjemmelag kan prise seg lykkelige for at ikke alle poengene glapp på overtid.

Ole Jørgen Halvorsen stjal ballen, rundet Dawda Leigh og kom alene med keeper fra spiss vinkel. Men, isteden for å spille ballen ut til Tore André Flo i feltet, valgte Sogndals toppscorer å gå med ballen utover i feltet selv. Skuddet traff til slutt Stefan Strandberg, og Vålerenga slapp med skrekken.

- Vi er fornøyde med ett poeng, selv om vi var voldsomt nære seieren på slutten. I utgangspunktet er det en tøff bortekamp, men i dag kunne det gått begge veier, sier Sogndal-sjef Harald Aabrekk til TV 2.

Sogndal er sterkt involvert i bunnstriden i eliteserien, og Aabrekk påpeker også at alle poeng blir viktige i høst.

- Forhåpentligvis er det dette ene poenget som redder oss i november, sier han.

Fotball

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.