NRK Meny
Normal

Vålerenga pepet av banen etter uavgjort mot Sogndal

Vålerenga fikk en pangstart, men endte med å gi bort to poeng hjemme mot Sogndal fredag. Det satte ikke Klanen særlig pris på.

Hopen utligner

Ørjan Hopen sørget for poengdeling på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Fellah feires

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen før klokka hadde rundet 60 sekunder.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Dette var en frustrerende fotballkamp. Vi visste at Sogndal er gjerrige og ikke skaper mye framover, at de parkerer bussen foran eget mål og jobber steinhardt. Likevel gir vi bort en gavepakke av et mål, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2.

Han har forklaringen klar på hvorfor laget hans ikke klarer å skape mer på eget gress, og mener de må regne med pipekonsert etter en slik opptreden.

- Vi er altfor upresise, og spiller i tillegg bare på første- og andrebevegelser. Med et sånt resultat blir det piping, sier han.

Tidlig scoring

Det startet imidlertid veldig bra for Vålerenga. Allerede før Ullevaal-setene hadde rukket å bli varme, fikk Mohammed Fellah tid og rom til å forsere fram mot Sogndals sekstenmeteren.

Like utenfor streken ladet 22-åringen kanonen, og sendte avgårde et lavt, hoppende skudd, som Sogndal-keeper Kenneth Udjus ikke maktet å stoppe.

Men Sogndal lot seg på ingen måte knekke av den tidlige scoringen imot. I sin vante 5-4-1-formasjon gjorde Harald Aabrekks menn det vanskelig for Vålerenga, som ikke klarte å spille seg til mange flere sjanser i første omgang.

- Det er vanskelig å bryte ned Sogndals forsvar. Vi er litt heldige med målet, og klarer ikke gjøre det igjen, sier Vålerenga-debutant Veigar Pall Gunnarsson til TV 2.

Gunnarsson, som kom til VIF fra Stabæk 1. august, la ikke skjul på at debuten kunne gått bedre.

- Jeg gjør en helt grei kamp, ikke spesielt bra. Det er tøft når alt er nytt, så det kommer til å ta litt tid, sier han.

Les også:

Sogndal svarte

I andre omgang fikk de rosakledte fra vest uttelling for innsatsen. Kristofer Hæstad mistet ballen til Ørjan Hopen, som satte fart og banket ballen utagbart bak Lars Hirschfeld.

Flere mål ble det ikke, og et tannløst hjemmelag kan prise seg lykkelige for at ikke alle poengene glapp på overtid.

Ole Jørgen Halvorsen stjal ballen, rundet Dawda Leigh og kom alene med keeper fra spiss vinkel. Men, isteden for å spille ballen ut til Tore André Flo i feltet, valgte Sogndals toppscorer å gå med ballen utover i feltet selv. Skuddet traff til slutt Stefan Strandberg, og Vålerenga slapp med skrekken.

- Vi er fornøyde med ett poeng, selv om vi var voldsomt nære seieren på slutten. I utgangspunktet er det en tøff bortekamp, men i dag kunne det gått begge veier, sier Sogndal-sjef Harald Aabrekk til TV 2.

Sogndal er sterkt involvert i bunnstriden i eliteserien, og Aabrekk påpeker også at alle poeng blir viktige i høst.

- Forhåpentligvis er det dette ene poenget som redder oss i november, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.