Hopp til innhold

Vålerenga pepet av banen etter uavgjort mot Sogndal

Vålerenga fikk en pangstart, men endte med å gi bort to poeng hjemme mot Sogndal fredag. Det satte ikke Klanen særlig pris på.

Hopen utligner

Ørjan Hopen sørget for poengdeling på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Fellah feires

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen før klokka hadde rundet 60 sekunder.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Dette var en frustrerende fotballkamp. Vi visste at Sogndal er gjerrige og ikke skaper mye framover, at de parkerer bussen foran eget mål og jobber steinhardt. Likevel gir vi bort en gavepakke av et mål, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2.

Han har forklaringen klar på hvorfor laget hans ikke klarer å skape mer på eget gress, og mener de må regne med pipekonsert etter en slik opptreden.

- Vi er altfor upresise, og spiller i tillegg bare på første- og andrebevegelser. Med et sånt resultat blir det piping, sier han.

Tidlig scoring

Det startet imidlertid veldig bra for Vålerenga. Allerede før Ullevaal-setene hadde rukket å bli varme, fikk Mohammed Fellah tid og rom til å forsere fram mot Sogndals sekstenmeteren.

Like utenfor streken ladet 22-åringen kanonen, og sendte avgårde et lavt, hoppende skudd, som Sogndal-keeper Kenneth Udjus ikke maktet å stoppe.

Men Sogndal lot seg på ingen måte knekke av den tidlige scoringen imot. I sin vante 5-4-1-formasjon gjorde Harald Aabrekks menn det vanskelig for Vålerenga, som ikke klarte å spille seg til mange flere sjanser i første omgang.

- Det er vanskelig å bryte ned Sogndals forsvar. Vi er litt heldige med målet, og klarer ikke gjøre det igjen, sier Vålerenga-debutant Veigar Pall Gunnarsson til TV 2.

Gunnarsson, som kom til VIF fra Stabæk 1. august, la ikke skjul på at debuten kunne gått bedre.

- Jeg gjør en helt grei kamp, ikke spesielt bra. Det er tøft når alt er nytt, så det kommer til å ta litt tid, sier han.

Les også:

Sogndal svarte

I andre omgang fikk de rosakledte fra vest uttelling for innsatsen. Kristofer Hæstad mistet ballen til Ørjan Hopen, som satte fart og banket ballen utagbart bak Lars Hirschfeld.

Flere mål ble det ikke, og et tannløst hjemmelag kan prise seg lykkelige for at ikke alle poengene glapp på overtid.

Ole Jørgen Halvorsen stjal ballen, rundet Dawda Leigh og kom alene med keeper fra spiss vinkel. Men, isteden for å spille ballen ut til Tore André Flo i feltet, valgte Sogndals toppscorer å gå med ballen utover i feltet selv. Skuddet traff til slutt Stefan Strandberg, og Vålerenga slapp med skrekken.

- Vi er fornøyde med ett poeng, selv om vi var voldsomt nære seieren på slutten. I utgangspunktet er det en tøff bortekamp, men i dag kunne det gått begge veier, sier Sogndal-sjef Harald Aabrekk til TV 2.

Sogndal er sterkt involvert i bunnstriden i eliteserien, og Aabrekk påpeker også at alle poeng blir viktige i høst.

- Forhåpentligvis er det dette ene poenget som redder oss i november, sier han.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund