Rooney: - Trolig ett av mine flotteste mål

– Vi måtte vise krigervilje, og det gjorde vi, sa Wayne Rooney. Manchester United reiste seg sterkt og slo Hull 3-2, og det etter at Hull ledet 2-0 før kvarteret var spilt.

Wayne Rooney scorer

Utlikningen: Her fyrer Wayne Rooney løs og det står 2-2 etter bare 26 minutters spill

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Slik var kampen: Hull - Manchester United 2-3

– Å komme tilbake etter å være to mål bak, er en stor prestasjon, sa United-manager David Moyes til BBC.

Han sa at det nå er viktig for United å ta igjen gapet til teten så raskt de kan. Det gapet er stort etter Uniteds dårlige sesongstart.

– Vi har fortsatt en lang vei å gå i ligaen, så vi er nødt til å fortsette å ta poeng. Men jeg tror vi kan være med i gruppa som kan kjempe om de beste plassene, sa Moyes.

– Det var en hard kamp. Men vi viste den lagånden og karakteren som bor i klubben, derfor klarte vi å snu det, sa Uniteds Alex Young.

Snuoperasjonen gav også United klubbens tiende strake seier på Boxing Day.

Hull stod med berre ett hjemmetap før denne sesongen, og så ut til å ta vare på den statistikken. Et knallskudd i nettaket av den tidligere United-spilleren James Chester og et skudd av David Meyler - nærmest et selvmål - ga hjemmelaget 2-0 før det var gått 15 minutter.

Da så det svart ut for United, som ble mye løpende utan plan og framdrift.

Men så ble Rafael skadd og måtte gå ut etter 20 minutter. Adnan Januzaj kom inn, United omgrupperte, og da snudde kampen.

James Chester

Mannen som avgjorde kampen: James Chester sendte Hull i en tidlig ledelse Han scoret en gang til, men da i feil mål, og gav United seiersmålet

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Seks minutter seinere var de 2-2. En knusende heading av Chris Smalling og et praktfullt volleyskudd av Wayne Rooney, og vips hadde United utliknet.

– En sliteseier. Vi måtte vise krigervilje. Det klarte vi, og vi fikk med oss et viktig resultat. Det var trolig ett av mine flotteste mål. Vi har begynt å vise kvalitet de siste ukene, sa Wayne Rooney.

Tverrliggerskudd

Hull klarte aldri helt å komme tilbake, men de var likevel bare et tverrliggerskudd av Alex Bruce fra ny ledelse.

Ledelsen var det imidlertid gjestene fra Manchester som tok. For da James Chester scoret sitt andre mål for ettermiddagen, var det i eget nett. Alex Youngs innlegg traff Chester, som var hardt presset av Rooney og endte med å sette ballen bak egen keeper.

Men United kunne fort ha mistet seieren helt på slutten. Antonio Valencia ble utvist med sitt andre gule kort i kampåens 90. minutt, og Hull fikk to store sjanser på overtid. James Chester kunne og burde ha rettet opp igjen selvmålet sitt, men de Gea reddet mesterlig Chesters skudd.

Da endte det med United-seier, og United går to plasser oppover tabellen til sjetteplass etter sin tredje strake ligaseier.

Fotballnyheter