NRK Meny
Normal

– Stort å være en del av dette laget

Manchester United fortsetter å leke med konkurrentene. Lørdag vant de hele 5-0 borte mot Bolton.

Wayne Rooney

Wayne Rooney scoret tre mål for andre kamp på rad lørdag og storkoser seg på banen for tiden.

Foto: JON SUPER / Ap

Kampfakta: Bolton - Manchester United 0-5

Spissduoen Wayne Rooney og Javier Hernandez stod for alle fem scoringene. Rooney scoret sitt andre hattrick på rad og sikret seg matchballen etter kampen.

– Vi spiller veldig bra angrepsfotball for tiden, og setter sjansene våre. Det er stort å være en del av dette laget for tiden, sa Wayne Rooney i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Meksikaneren Javier Hernandez gjorde kvelden komplett for de rødkledde ved å sette inn to typiske Chicharito-mål fra kloss hold.

– Det er den første kampen vi spiller sammen. Etter i fjor vet alle hva vi kan gjøre sammen. Vi jobber bra sammen, sier Rooney om samarbeidet med spisskollegaen.

Javier Hernandez og Ashley Young

Javier Hernandez, Ashley Young og resten av Manchester United overkjørte Bolton på lørdag.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Etter nedsablingen av Bolton har United scoret 18 mål på fire kamper, og med fire seire på fire kamper leder de ligaen. Byrival Manchester City følger tre plussmål bak etter 3-0-seieren over Wigan tidligere på lørdag.

– Vi må bare fokusere på oss selv, sa Manchester United-manager Alex Ferguson til britisk TV.

Les også: Slik gikk det i Premier League på lørdag

Scoret allerede etter fem minutter

Mens Rooney har spilt alle årets kamper, var det en etterlengtet sjanse Hernandez fikk i Danny Welbecks skadefravær.

Tilliten takket han for ved å gjøre 1-0 allerede etter fem minutter. Nani slo inn fra høyrekanten og den fotrappe meksikaneren parkerte Bolton-forsvaret og tuppet United i ledelsen.

Angrepskollega Rooney ville ikke være dårligere og noterte seg for et typisk spissmål da han gjorde 2-0 etter 20 minutter.

Etter fint forarbeid av Phil Jones kastet målmaskinen seg fram og leverte et mål som nærmest var en kopi av Hernandez' første.

Rooney igjen og igjen

Fem minutter til skulle det går før Rooney satte en ny spiker i Bolton-kista, også denne gangen etter flott forarbeid av 19-årige Jones.

Høyrebacken forserte seg lekent framover mot Bolton-målet, og da avslutningen hans ble stoppet, dukket Rooney opp og banket inn 3-0.

– Han er en eksepsjonell ung spiller. Han kan spille hvor som helst, sier Ferguson om Phil Jones.

Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen måtte hente ballen ut av målet for fjerde gang to minutter senere, men denne gangen ble Hernandez korrekt avblåst for offside.

Vertene fikk dermed et opphold fra rødtrøyenes målrush, men etter en times spill var United giftige spissduo i gang igjen.

Et skudd fra Michael Carrick traff en Bolton-forsvarer og spratt ut til Hernandez, som på enkelt vis kunne sette inn sitt annet mål for dagen.

Tangerte Bobby Charlton

Etter 68 minutter ble ydmykelsen om mulig enda verre for hjemmelaget. Nani slapp ballen til Rooney, som fra rundt 18 meter skrudde ballen inn i hjørnet til 5-0.

Rooney scoret dermed sitt syvende hattrick for United og tangerte med det Bobby Charltons Manchester United-rekord.

– Det er en fantastisk prestasjon. Han er bare 25 år gammel, så jeg regner med at han kommer til å få enda flere, sier Alex Ferguson.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.