United rotet det til mot Benfica

Manchester Uniteds videre skjebne i Mesterligaen er utrygg etter kun uavgjort mot Benfica tirsdag. Nå trenger laget poeng i neste kamp.

Manchester United's Jones

Phil Jones var uheldig og scoret selvmål i kampen mot Benfica.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Et respektløst Benfica ga aldri opp kampen på Old Trafford, og kjempet seg til et viktig uavgjortresultat mot Manchester United.

Etter tirsdagens oppgjør står dermed begge lag med ni poeng i gruppe C.

United er nå avhengig av poeng når laget møter Basel i siste runde. Basel er ett poeng bak United og vil gå forbi med hjemmeseier 7. desember.

Benfica er foran Manchester United på bortemålsregelen etter to uavgjorte kamper innbyrdes. Laget kan ikke bli passert av både United og Basel og er dermed klar for cupspillet.

– Det har vært et tøft gruppespill. Forhåpentligvis kan vi gjøre jobben i Sveits, sier Chris Smalling til MUTV.

United-selvmål

Det første målet kom allerede etter tre minutter etter et selvmål av Phil Jones.

Etter et langt og omstendelig angrep av portugiuserne, havnet ballen til slutt hos Gaitan, som kom på skuddhold. Ballen gikk så via Evra og stakkars Jones, før den passerte en utspilt de Gea.

Uniteds utligning kom etter en halvtime.

Dimitar Berbatov (som stod plassert i offside) fikk slått inn en nydelig pasning av Nani. Berbatov gjorde ingen feil og headingen gikk rett i mål.

Saken fortsetter under bildet

Darren Fletcher

Darren Fletcher scoret Uniteds andre mål.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Kjempet seg tilbake

Etter Benficas sjokkåpning, så det etter hvert ut til at Manchester United skulle få kontroll på kampen.

Etter 59 minutter kom så scoringen som publikum på Old Trafford hadde ventet på. Darren Fletcher prøvde seg først på et innlegg fra Patrice Evra.

Skuddet gikk imidlertid i keeper, som måtte gi retur, og på andre forsøk gjorde skotten ingen feil.

Jubelen stilnet imidlertid raskt hos hjemmepublikummet.

Forsvarsflauser

Kun ett minutt etter Fletchers scoring, kjempet Benfica seg tilbake i kampen da Pablo Aimar utlignet for bortelaget.

Det skjedde etter latterlig dårlig forsvarsspill av hjemmelaget. Det startet med Jones, som slo en dårlig bakoverpasning. Keeper David de Gea avverget hjørnespark ved å slå en klarering blindt oppover på banen.

Ballen ble vunnet av Benfica-spiller Bruno Cesar, som stormet inn i feltet. Innlegget traff United-stopper Rio Ferdinand der det gjør mest vondt og spratt til Aimar, som kunne knalle den i nettaket.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press