Sjekk tallene: United topper bortetabellen

Manchester United opplever sin verste Premier League-sesong noensinne. Likevel kan David Moyes' og hans menn smykke seg med tittelen «ligaens beste bortelag».

Moyes og lagets bortestatistikk

SJEKK TALLENE: Manchester United har, til tross for at laget bare ligger på 7.-plass i Premier League, vært seriens beste bortelag så langt i år.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Følg kampen: Manchester United – Manchester City fra kl 20.45

Mishagsytringene har haglet mot United-manager David Moyes etter at de regjerende mesterne har gått på det ene sviende nederlaget etter det andre.

David Moyes

SETT DET FØR? Få menn i verden har vært mer avbildet enn David Moyes det siste halvåret. Skottens grimaser etter dårlige kamper har preget sportsforsider over hele verden.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Ligatittelen er utenfor rekkevidde, det samme er håpet om en plass i mesterligaen til neste år (om de ikke skulle vinne hele turneringen...). Klubbens eneste halmstrå i år er lagets innsats i mesterligaen. United er klare for kvartfinale etter å ha slått ut greske Olympiakos i åttedelsfinalen.

Men dersom man kikker litt nærmere på tallenes tale, er det én tabell som bør kunne lette tunge United-hjerter.

David Moyes' menn er nemlig Premier Leagues beste bortelag.

På 16 bortekamper har de røde og sorte innkassert 30 poeng. Poengfangsten er det ingen andre lag som kan matche. Poengsummen gir dem et bortesnitt på 1,875 poeng.

Ligaleder Chelsea har «bare» tatt 25 poeng på utebane denne sesongen. Det gir dem et snitt på 1,66 poeng. Likevel er José Mourinhos menn et lite hav av poeng foran United på den endelige tabellen – 18 poeng totalt.

Uvanlig svak hjemmestatistikk

Uvanlig nok er det hjemme på ærverdige Old Trafford at den store poengfangsten har uteblitt. De røde djevlene er ligaens 12. beste hjemmelag med fem tap på eget gress. Det er her ligagullet er tapt.

David Moyes' mannskap har innkassert 21 poeng på 14 hjemmekamper. Det er ett poeng mer enn dumpekandidat Crystal Palace, og to poeng mer enn Ole Gunnar Solskjærs hardt kjempende Cardiff.

Sviende tap for Everton, Newcastle og West Bromwich – lag som Manchester United skal slå på hjemmebane – har kostet tittelforsvarerne dyrt.

I tillegg har Moyes tapt hjemme for Tottenham og Liverpool. Det siste tapet, 0–3 hjemme mot erkerival Liverpool, svei nok aller mest.

I fjor tok United 2,53 poeng i snitt på hjemmebane. Det holdt til seriegull. I år viser den samme statistikken kun 1,5 poeng i snitt på Old Trafford.

– Vi ønsker å underholde hjemmefansen og angripe. Da blir vi sårbare på kontringer. På utebane spiller vi noe mer defensivt. Det har fungert bedre, har United-stopper Johnny Evans kommentert tidligere i sesongen.

Slik ser hjemmetabellen ut i Premier League:

(artikkelen fortsetter under tabellen)

United hjemmestatistikk

HER LIGGER FEILEN: Manchester United er Premier Leagues 12. beste hjemmelag og står med fem tap på 14 hjemmekamper denne sesongen.

Foto: Faksimile / NRK

Pellegrini: – Vi er ikke favoritter

Med den nevnte statistikken i bakhodet, kan United få det tøft når de i kveld får byrival og gullkandidat Manchester City på besøk.

De lyseblå ligger i øyeblikket på bronseplass, seks poeng bak Chelsea, men har tre kamper mindre spilt enn ligalederne fra London. Med ni poeng av ni mulige på de neste tre kampene, vil City ha overtatt tabelltoppen.

Helgens overbevisende 5-0-seier hjemme mot Fulham tyder på at Manuel Pellegrinis menn er i kjempeslag. De lyseblå vant ligacupen og
kjemper om Premier League-tittelen. Likevel vil ikke City-sjefen godta noe favorittstempel i kveld.

– Vi er ikke favoritter i noen kamper. Vi er inne i en god periode, men vi møter et stort lag på deres hjemmebane, så jeg mener vi ikke er favoritter, sa Pellegrini på mandagens pressekonferanse.

David Moyes, som har hatt en av sine bedre uker på jobb i Manchester United etter mesterliga-avansement og borteseier mot West Ham, ser lysere på det. Skotten mener ikke City er spesielt mye bedre enn hans eget mannskap.

– Jeg mener vi har nivået, og vi er ikke så langt bak som flere skal ha det til, og jeg er sikker på at det blir bedre. Vi vil vise at vi fremdeles kjemper og skal gjøre alt vi kan for å vinne, uttalte Moyes mandag.

– Flere av spillerne våre har virkelig hevet seg og prestert i det siste. Det overrasker meg ikke. De nærmer seg det potensialet jeg har sett i hele år. Vi har en god tropp, vi har gode spillere, fortsetter den hardt pressede United-manageren.

Sett bort fra 1-0-seieren hjemme mot Arsenal i november, har ikke United slått noen av topplagene denne sesongen. Sist City og United møttes, ble det 4-1-seier til Pellegrinis menn på Etihad.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.